تماس
021-66582923

آنسفالیت مغزی در کودکان و راه های درمان

پرستار بیمار, پرستار کودک, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
آنسفالیت مغزی در کودکان چیست ؟ - آنسفالیت مغزی در کودکان و راه های درمان

مغز تمام عملکردهای بدن را بررسی و آنها را پردازش و تفسیر می‌کند پس همانند قلب اهمیت بالایی برای داشتن سلامتی دارد این اهمیت نیز در کودکان دوچندان است زیرا اگر در کودکی مشکلی برای کودک به وجود آید احتمال دارد در بزرگسالی نیز و حتی تا پایان عمر با او همراه باشد. امروز نیز می‌خواهیم به یک بیماری مغزی به نام آنسفالیت مغزی در کودکان بپردازیم.

آنسفالیت مغزی در کودکان به چه معناست؟

این بیماری به بیماری ورم و التهاب مغزی معروف است که مغز تأثیر بسزایی در سیستم ایمنی بدن دارد و کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند سیستم ایمنی بدن ضعیف تری دارند .

علائم و نشانه ها در آغازمبتلا شدن:

نشانه ها در اوایل بروز این بیماری بستگی دارد که، در کدام نقطه از مغز به وجود آید که باعث اختلال شخصیتی سستی و بی حالی و دیگر علائم می شود .

آیا ریشه این بیماری مشخص شده است؟

طی بررسی تحقیقاتی از دانشمندان به طور معمول نتیجه یکی از انواع ویروس های عفونی یا سرخک و آبله مرغان سرخچه آبله گاوی است. افزایش آگاهی در مورد این بیماری کمک شایانی می‌کند که اگر علائمی را درباره این بیماری در کودکان توجه مان را جلب کرد به پزشک مراجعه کرده و باعث جلوگیری از بروز بیشتر این بیماری شویم. زیرا اگر آن وقت که لازم است جلوی بیماری را بگیریم و کوتاهی کنیم ممکن است کودک به صورت دائم با آسیب در بافت مغزی مواجه شود.

رعایت بهداشت فردی و نگهداری مناسب از این افراد بسیار مهم و پر اهمیت است و همانطور که گفته شد دلیل مهم و اصلی ایجاد این بیماری میکروب و ویروس است .عفونت می‌تواند سریع در کل بدن گسترش یابد که از عوامل مهم در پخش شدن سریع عفونت ویروس، تبخال و Hsv است . اما باید بدانیم که این بیماری فقط توسط عفونتهای داخلی ایجاد نشده ومی‌تواند از عوامل محیطی هم باشد که به آن آنسفالیت آریو ویروس می‌گویند که توسط حشرات موذی مانند پشه، ساس و کنه به وجود می آید. این بیماری توسط پشه در ماه های تابستان و پاییز بیشتر شده و شیوع می یابد در برخی موارد این ویروس ها می توانند با سرفه و عطسه همانند ویروس آبله باشد.

علائم مشهود این بیماری :

  • دمای بالای بدن
  • سردرد
  • ضعف و سرگیجه
  • در برخی موارد تشنج و استفراغ
  • کوفتگی بدن
  • سست شدن ناگهانی چند نقطه از بدن
  • اختلال شخصیتی و زودرنجی و ناگهانی عصبی شدن.

اما می‌توان باعث جلوگیری از این بیماری‌ شد حتی به طور ساده، مانند محل زندگی مناسب و نوع کسب و کار، توجه به اینکه کودک در جایی که پشه فراوان است بازی و رفت وآمد نکند.

اما با نادیده گرفتن برخی از موارد هم می توان به راحتی کودکان خود را در دامن این بیماری قرار دهیم مانند بی توجهی به زمان واکسیناسیون کودکان مانند سرخک و آبله اوریون ، فلج اطفال. در مواردی هم که پیوند عضو انجام می‌شود مصرف برخی از داروها موجب سستی و ضعیف شدن ایمنی بدن می شود .

پیشگیری از ایجاد بیماری در کودکان:

توصیه می شود نکات زیر را حتما به خاطر بسپارید و اگراز پرستار کودک در منزل استفاده می کنید حتما این نکات را به او گوشزد نمایید تا خدایی نکرده مشکلی برای کودک شما پیش نیاید.

  • کودکانمان را در ساعاتی که ازدیاد پشه زیاد است به محیط بیرون نبریم.
  • لباسهای پوشیده برای کودکان استفاده کنیم تا باعث جلوگیری از نیش حشرات و تماس حشرات با فرزندانمان شویم.
  • محل مورد نظر را از وجود پشه ها خالی کنیم و ضدعفونی کنیم.
  • محدود کردن کودکان از با تماس آب های آلوده، خاک، سبزیجات تا از نیش کنه در امان بمانند .
  • اگر از حیوانات خانگی نگهداری می کنیم حیوان و کودک را به طور مرتب بررسی کنیم.

نکات طلایی در مراقبت از این کودکان :

این کودکان به دلیل گرفتار شدن به این بیماری نسبت به محرک های صدا حساس بوده و سریع تحریک می شوند پس باید این عوامل را از فرزندان که مبتلا به بیماری آنسفالیت میباشند دور نماییم. مانند کاهش نور در محیط این عزیزان. کودک باید حتماً فعالیت و جنب‌ وجوش داشته باشند و حتی اگر مشکل در انجام حرکات دارند باید از ورزش های مناسب با محدودیت های جسمی اش استفاده کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج + 20 =

مشاوره ارائه دهنده خدمات پرستاری - آنسفالیت مغزی در کودکان و راه های درمان
فهرست