تماس
021-66582923

آکنه هورمونی چیست و راهکار های درمان خانگی

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستار کودک, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
آکنه هورمونی چیست و راهکار های درمان خانگی

آکنه هورمونی نوعی جوش می باشد که در زمان به هم ریختگی هورمون ها و تحولاتی که در بدن رخ می‌ دهد به وجود می‌ آید و بسیار رایج می باشد و زمانی بروز می‌ کند که سیستم بدن شروع به تولید هورمون های خاصی می کند و چربی زیادی از خود بروز می دهد در این حالت فولیکول های مو مسدود می‌ شود و باعث ایجاد آکنه می‌گردد. آکنه های هورمونی میزان زیبایی و اعتماد به نفس اشخاص را به شدت پایین می‌ آورد اما به طور کلی قابل درمان هستند و زمانی که هورمون ها تستسترون در بدن افزایش پیدا کنند روی صورت فرد جوش هایی دیده می‌ شود.

چگونه هورمون های مردانه آکنه های هورمونی را به وجود می آورد ؟

لازم است بدانید در بدن هر خانومی مقدار کمی از هورمون های مردانه وجود دارد این هورمون های مردانه که آندروژن نامیده می‌ شود زمانی که بدن آن ها را بیش از مقدار ترشح و تولید کند تغییراتی در بدن رخ می دهد و چربی زیر پوست افزایش پیدا می‌ کند و این عامل باعث ایجاد آکنه های هورمونی می شود زیرا منفذ های پوست کاملا بسته خواهد شد یکی از مواقعی که این تغییرات هورمونی اتفاق می افتد زمان پریود می باشد و زمانی که افراد به سن بلوغ می رسند با افزایش چشم گیری از بالا رفتن هورمون های مردانه روبرو خواهیم شد .

مراحل ایجاد و شکل گیری آکنه هورمونی :

  • افزایش هورمون : زمانی که بدن تولید آندروژن را بالا می‌ برد پوست را بسیار چرب می کند.
  • بسته شدن فولیکول های مو : مرحله دوم شکل گیری آکنه هورمونی انسداد فولیکول های مو می باشد و ایجاد جوش‌ های سر سفید می باشد.
  • بروز عفونت حاصل از باکتری : زمانی که جوش های سر سفید ایجاد می شوند درون آن باکتری ایجاد می گردد و کمی درد و التهاب و ورم را ایجاد می‌ کند .
  • ملتهب شدن و تورم : زمانی که عفونت در بدن ایجاد می شود فولیکول های مو که مسدود شده بودند ورم می کنند و فرد را با درد مواجه می کند .

نشانه های آکنه های هورمونی :

معمولاً در همه قسمت های صورت آکنه هورمون ایجاد می‌ شود اما به طور کلی روی پیشانی، بینی و چانه بیشتر شکل می‌ گیرد و می‌ تواند به صورت خیلی ضعیف و یا خیلی شدید به وجود بیاید معمولاً جوش های سر سفید دردی ندارند و نیازی به مصرف دارو برای برطرف کردن آن ها نیست اما بعضی از آن ها به صورت آکنه های خیلی بزرگ و توده هستند که درون آن ها عفونت دارد و ملتهب می‌ شود که در صورت بروز آکنه های شدید باید حتماً به پزشک مراجعه کنید .

( در ادامه توصیه می شود مقاله آکنه بزرگسالی چیست ؟ را حتما مطالعه نمایید )

راه کارهای درمانی جهت برطرف کردن آکنه های هورمونی :

برای برطرف کردن آکنه های هورمونی شدید ضمن مراجعه به پزشک و مصرف کردن دارو هایی از قبیل ترتینوئین ،آنتی‌بیوتیک و یا ایزوترتینوئین باید یک سری از موارد مراقبت پرستاری در منزل و تغییرات لازم در سبک زندگی خود اعمال کنید این مراقبت ها شامل موارد زیر می باشد :

1- جوش های خود را دست نزنید :

زمانی که به آن ها دست میزنید روی آن ها خراش های ایجاد می شود و زمینه ورود بیشتر باکتری را فراهم می کنید و باعث عفونت و درد بیشتر خواهد شد .

2- عرق کردن پوست :

انجام فعالیت های روزانه ایجاد آکنه های هورمونی می کند سعی کنید در طول روز دو مرتبه صورت خود را بشویید .

3- استفاده از مواد شوینده ملایم:

از مواد شوینده ملایم برای پوست خود استفاده کنید اگر شوینده شما دارای مواد شیمیایی بالایی باشد حالت لایه برداری داشته باشد باعث ملتهب شدن بیشتر پوست شما خواهد شد .

4- دوری از مواد آرایشی:

سعی کنید اگر از آکنه های هورمونی در پوست خود رنج می برید کمتر به سمت مواد آرایشی بروید و یا حداقل کمتر از آن ها مصرف کنید .

5- دوری از جاهای گرم و شلوغ:

به جا های خیلی شلوغ و گرم نروید زیرا پوست شما بیشتر عرق می‌ کند و التهاب بیشتری پیدا می‌ کند .

6- دوش گرفتن:

یکی دیگر از راه کارهای درمان خانگی آکنه هورمونی دوش گرفتن است. بعد از انجام فعالیت های ورزشی و ایجاد عرق روی پوست حتما دوش بگیرید تا عرق خیلی روی پوست شما قرار نگیرد .

راه کارهای طبیعی برای درمان آکنه های هورمونی :

1- مصرف چای سبز و چای سیاه :

ترکیبات این دو نوع چای به گونه‌ ای است که حالت ضد التهابی دارد روزانه دو فنجان نوشیدن آن روی روند بهتر شدن التهابات آکنه های هورمونی موثر واقع می شود .

2- استفاده از ماسک های بهداشتی :

ماسک های بهداشتی و ضد آکنه که دارای هیدروکسید اسید هستند روی بهتر شدن آکنه های هورمونی بسیار مهم می باشند .

3-استفاده از آنتی اکسیدان ها:

مواد غذایی که سرشار از آنتی اکسیدان باشد می‌تواند آکنه و التهاب ناشی از آن را پایین بیاورد .

مصرف آنتی بیوتیک ها در درمان ها :

مصرف داروهای آنتی بیوتیک می‌ تواند عفونت‌ های حاصل از آکنه هورمونی را درمان کند و از جان تر شدن آن ها پیشگیری نماید این دارو ها را معمولاً پزشک همراه ترتینوئین تجویز می کند که باعث ترمیم و بازسازی جوش ها می‌ گردد و از انسداد پوست پیشگیری می‌نماید از انواع آنتی بیوتیک ها می توان به کلیندامایسین، تتراسایکلین داکسی سایکلین اشاره کرد.

مصرف دارو های هورمونی :

به طور کلی زمانی که آکنه های هورمونی به آنتی بیوتیک جواب ندهند و درمان نشوند پزشک مصرف دارو های هورمونی مانند قرص‌های ضد بارداری تجویز می‌ کند این قرص‌ ها آندروژن را متعادل می کند و از بروز جوش های هورمونی پیشگیری می نماید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × دو =

فهرست