تماس
021-66582923
اختلالات تعادلی

اختلالات تعادلی چیست ؟ روشهای تشخیص و درمان آن

زمانی که یک فرد دچار اختلالات تعادلی می‌ شود احساس سرگیجه به او دست می‌ دهد و حس می‌ کند سر او سبک شده است و اتاق به دور سرش می چرخد این حالت ها در هر حالتی ممکن است شخص را درگیر کند و ناشی از مواردی از جمله عفونت گوش ، فشار خون ، اختلالات بینایی و سایر موارد دیگر می باشد ما در این مقاله قصد داریم در ارتباط با اختلالات تعادلی مطالبی را برای آشنایی بیشتر شما عزیزان ارائه بدهیم تا پایان پس ما را همراهی کنید .

اختلالات تعادل چه نشانه هایی دارد ؟

  • احساس سرگیجه داشتن
  • احساس سبکی در سر
  • تار شدن چشم ها
  • این افراد موقعیتی را که در آن قرار می‌ گیرند برای شان قابل شناسایی نیست
  • بالا رفتن ضربان قلب
  • تهوع و استفراغ در بعضی از افراد
  • بروز خستگی و افسردگی
  • پایین آمدن تمرکز که بعد از مدت کوتاهی از بین می رود

چه عواملی اختلال تعادل را به وجود می‌ آورند ؟

عوامل زیادی در اختلالات تعادلی وجود دارد از جمله مصرف یک سری از داروها ،وارد شدن ضربه به قسمت سر، عفونت داخلی گوش ، بروز اختلالاتی در جریان گردش خون ، بالا رفتن سن ، استعمال مشروبات الکلی، بروز اختلالاتی در مغز، اختلالاتی در مفاصل و بروز آرتروز همگی می توانند در شکل گیری اختلالات تعادل نقش داشته باشند.

( در ادامه توصیه می شود مقاله اختلالات و مشکلات دوران سالمندی را مطالعه نمایید )

رایج ترین اختلالات تعادل :

۱) ایجاد سرگیجه های ناگهانی و موقتی :

زمانی که وضعیت سر خود را تغییر می‌ دهید سرگیجه ناگهانی و کوتاه‌ مدت بر شما عارض می شود که ممکن است در حین بلند شدن و یا چرخش سر صورت بگیرد که معمولاً به دلیل عفونت داخلی گوش ، ایجاد ضربه به سر و یا بالا رفتن سن می باشد .

۲) به وجود آمدن التهاب لابیرنت :

سرگیجه و اختلال تعادل ممکن است بر اثر عفونت به وجود آمده در داخل گوش باشد که به آن التهاب لابیرنت گفته می‌ شود.

۳)عارضه منیر :

این بیماری یکی از علت‌ های اختلالات تعادل محسوب می‌ شود که طی بروز آن سرگیجه، وزوز در گوش ، افت شنوایی برای فرد به همراه دارد این بیماری به صورت ناگهانی طرف را مورد حمله قرار می دهد و بعد از چند ساعت فرو کش می‌کند و باعث تهوع و استفراغ ،حرکات غیرطبیعی و پرش در چشم‌ ها می‌ شود.

۴) عفونت عصبی نورونیت وستیبولر :

این نوع عفونت که روی عصب دهلیزی به وجود می آید بر اثر یک ویروس شکل می‌ گیرد باعث اختلالات تعادلی در شخص می گردد که طی آن یک حمله ناگهانی با تهوع و استفراغ صورت می‌ گیرد.

۵) عارضه نشت یک مایع از گوش:

زمانی که مایع گوش داخلی به گوش میانی نشت پیدا می‌ کند اصطلاحاً به آن فیستول پری آنف گفته می‌ شود که معمولاً بر اثر فعالیت‌ های ورزشی ،آسیب به سر شکل می‌ گیرد که باعث افت شنوایی می گردد و اختلال تعادل را در شخص وجود می آورد .

۶) به وجود آمدن بیماری حرکت :

این بیماری به گونه‌ ای است که بین حرکت درک شده توسط چشم ها و حس حرکت سیستم دهلیزی هماهنگی لازم وجود ندارد که به آن بیماری دریازدگی ، ماشین گرفتگی یا فضا زدگی گفته می‌ شود که باعث گیجی ، خستگی و تهوع در این افراد می گردد .

( در ادامه توصیه می شود مقاله بیماری ام اس و راه های درمان آن را مطالعه نمایید )

اختلالات تعادلی چیست ؟ و درمان

چگونگی تشخیص اختلالات تعادلی :

یک پزشک برای این که به تشخیص اختلال تعادل شما بپردازد ضمن انجام یک سری معاینات فیزیکی و عصبی آزمایشاتی از شما می‌گیرد این آزمایش ها شامل موارد زیر می باشد :

۱) انجام آزمایش شنوایی در شخص :

تست شنوایی را از فرد می گیرد تا متوجه شود شخص در شنیدن صداها با اختلالات تعادل همراه است یا نه .

۲) تست سنجش موقعیت :

طی انجام این تست شخص را در یک صفحه متحرک قرار می دهد تا تست کند که ببیند فرد بیشتر در کدام یک از قسمت های سیستم تعادل خود متکی می شود .

۳) استفاده از روش الکترو انسفالو گرافی و نیستاگمو گرافی :

این دو روش برای حرکات چشم شخص استفاده می شود که طی آن عملکرد دستگاه دهلیزی و تعادل را محک می‌ زنند که با الکتروانسفالوگرافی با استفاده از الکترود و در نیستاگموگرافی با استفاده از دوربین به حرکات چشم می‌ پردازد .

۴) آزمایش توسط صندلی گردان :

یکی دیگر از راه های تشخیص اختلالات تعادلی است که پزشک شخص را روی یک صندلی گردان که توسط کامپیوتر کنترل می‌ شود قرار می‌ دهد و حرکات چشم را مورد بررسی قرار می دهد.

۵) انجام مانور دیکس هالپاک :

انجام این مانور به گونه ای است که خود پزشک سر فرد را به جهت های مختلف می چرخاند و همزمان به چشم‌ های او خیره می‌ شود تا متوجه شود فرد دچار حس کاذب چرخیدن می‌ شود یا نه

روش های درمانی برای اختلالات تعادل :

  • انجام یک سری از ورزش و تمرینات برای بازتوانی دهلیزی
  • ایجاد تغییراتی در سبک غذا خوردن
  • استعمال دارو توسط تجویز پزشک
  • انجام جراحی در صورتی که فرد به بیماری منیر یا نورومای شنوایی مبتلا شده باشد و این عامل باعث اختلال تعادل در شخص باشد و یا با استفاده از اشعه های مختلف روی تومورها تمرکز می‌ کند که به آن اشاره جراحی استریوتاکسی گفته می شود که در این صورت دیگر نیازی به عمل جراحی درشخص نخواهد بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یک × 5 =

فهرست