تماس
021-66582923
اختلال اوتیسم

اختلال اوتیسم چیست؟ چه علائمی دارد؟

اختلال اوتیسم از گروه اختلالاتی است که فرد مبتلا به آن در زمینه ارتباط و تعاملات اجتماعی دچار مشکل می شود و رفتارهای تکراری و محدودی دارد. این بیماری و اختلال معمولا قبل از سن ۳ سالگی بوجود می آید و تشخیص علائم آن در این سن کار دشواری است. کودکان مبتلا به اوتیسم تماس چشمی محدودی با طرف مقابل دارند یا اصلا ندارند.

عکس العمل کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم در تجربه حس های مختلفشان با هم تفاوت دارد و گاهی ممکن است آنها فقط به برخی از حس ها مانند بو یا صدا حساس باشند نه به همه آنها. این کودکان برخی از حرکات تکرار شونده مانند تکان دادن سر و یا دست زدن و بی‌قراری را در ابتدای زندگی زیاد دارند .

شاید اولین نشانه ای که در مورد تشخیص بیماری اوتیسم ، والدین را هوشیار می کند، این است که والدین احساس می کنند که فرزندشان مشکل شنوایی دارد چون کودک در مقابل سخنان و رفتارهای آنها عکس العملی نشان نمی‌دهد . اختلال اوتیسم ممکن است همراه با اختلالات دیگری مانند اختلال فکری و زبانی و یا یک عامل محیطی و همچنین همراه با اختلالات روانی یا کلا بدون این اختلالات باشد.

علایم تشخیص اختلال اوتیسم

1- مشکلات مربوط به عدم ارتباط و روابط اجتماعی

در این مرحله فرد نمی تواند با اطرافیان ارتباط داشته باشد ، چه این ارتباط از نوع حسی و کلامی باشد چه از نوع تعامل اجتماعی . فرد مبتلا به اختلال اوتیسم حتی با دیگران نیز تماس چشمی برقرار نمی کند و به تماس چشمی دیگران نیز پاسخی نمی دهد.

2مشکلات مربوط به رفتارهای محدود و تکرار شونده

فرد مبتلا به اوتیسم یا از یک الگوی رفتاری خاص پیروی می کند و به آن پایبند است و یا اینکه یک رفتار خاص مانند تکان دادن سر و یا پا را به صورت تکراری انجام می دهد . این فرد عکس العمل خاصی به اتفاقات اطراف خود ندارد و یک سری دغدغه های محدود دارد.

عوامل بوجود آورنده اوتیسم

در حقیقت طبق تحقیقات به عمل آمده هیچ عامل مشخص و ثابتی در بوجود آمدن اختلال اوتیسم شناخته نشده است . اما برخی از عوامل در بوجود آمدن آن بی تاثیر نیستند مانند اینکه محققان عوامل محیطی و وراثتی را بی تاثیر نمی دانند . اینکه ممکن است یکی از اعضای خانواده مبتلا به اوتیسم بوده و از طریق وراثت انتقال پیدا کرده .

همچنین خطر ابتلا به اوتیسم در کودکانی که سن والدین آنها زیاد است نیز بیشتر است و وزن پایین کودک هنگام تولد هم در این مسئله بی تاثیر نیست . محققان معتقدند که قرار گرفتن در معرض عفونت ها ی ویروسی و همچنین سموم محیطی نیز ممکن است سبب ابتلا کودک به اوتیسم شود.

( در ادامه توصیه می شود اگر نیاز به پرستار برای مراقبت از کودک اوتیسم خود را دارید حتما مبحث پرستار کودک اوتیسم در منزل را مطالعه کنید )

اختلال اوتیسم چیست

مراحل مختلف بیماری اوتیسم

پزشکان متخصص با توجه به میزان ارتباط کودکان اوتیسم و سطح روابط اجتماعی ، آنها را در سه گروه قرار داده‌اند. گروه اول که مرحله خفیف آن می باشد به این صورت است که کودکانی که دراین طیف قرار می گیرند در تعاملات اجتماعی خود مشکلات کمتری دارند و تقریبا می توانند کارهای خودشان را انجام دهند.

اما گروهی که در مرحله متوسط قرار می گیرند در برقراری ارتباط نسبت به گروه اول مشکلات بیشتری دارند و در انجام وظایف خودشان با سختی های زیادی مواجه اند و نمی توانند چیزی را به راحتی تغییر دهند . اما افرادی که در گروه سوم یعنی مرحله شدید بیماری قرار می گیرند ، کودکانی هستند که ممکن است حتی قادر به حرف زدن نباشند و یا برخی از صداها و نورها به شدت آنها را اذیت می کند این کودکان ممکن است حرکات خطر ناکی مانند کوبیدن سر به دیوار را به صورت تکرار شونده انجام دهند . گاه اختلال اوتیسم در این مرحله برای کودکان همراه با اختلالات دیگری مانند اختلالات فکری است و نیاز به درمان به صورت ویژه و بستری در بیمارستان است.

آیا ساختار صورت کودکان اوتیسم متفاوت است

طبق مطالعاتی که انجام شده کودکان پسر مبتلابه اختلال اوتیسم ساختار صورتشان با کودکان معمولی متفاوت است . به این صورت که آنها صورتی پهن تر با بینی صاف و شکاف لب کوتاه تری نسبت به کودکان معمولی هستند و این نشان دهنده این است که رشد آنها در دوران جنینی دچار مشکل شده است .

کلام پایانی

در نهایت بهتر است بدانیم اختلال اوتیسم نه یک نوع بیماری است و نه یک نوع معلولیت و تنها نوعی اختلال در انجام برخی کارها و دریافت پاسخ به برخی از حس ها است . با وجود این مشکل ، بسیاری از کودکان اوتیسم دارای هوش بالا و توان ذهنی بالایی هستند و خیلی از آنها پس از مدتی که تحت درمان قرار می گیرند روند بهبود بسیار خوبی دارند و در مراحل درمان این کودکان ، خانواده آنها و مشاور یا درمانگر و همچنین جامعه تأثیر فراوان دارند .

خانواده از نظر اینکه چه از لحاظ مالی و چه روحی و روانی و چه فرهنگی فرزندش را حمایت کند ، مشاور که با جلسات توانبخشی و مشاوره به او کمک می کند و همچنین جامعه از لحاظ اینکه پذیرای این قشر باشد و شرایط آنها را درک کند و بتواند با آنها پیوند برقرار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − 12 =

فهرست