تماس
021-66582923

تاثیر ازدواج در سالمندان

پرستار سالمند, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
 تاثیر ازدواج در سالمندان

ازدواج در سالمندان : همانطور که با وارد شدن به دوران کودکی ، نوجوانی و جوانی وارد زندگی تازه ای می شویم و تجربه‌های جدیدی را امتحان میکنیم دوران سالمندی نیز یکی از این دوره هاست که پیش روی همه ما انسانها قرار دارد و در آن دوره آدمها روحیات و خلقیات جدیدی پیدا می‌کنند.

در دوران سالمندی باید به تک تک نیازهای سالمندان اهمیت و توجه ویژه‌ای داشت زیرا که یک دوران مهم از عمر آدمی است و کوتاهی کردن در هر یک ازاین نیازها ممکن است آسیب روحی جدی به سالمند وارد شود.

اگر دقت کنیم به خوبی می بینیم که تنهایی و افسردگی در سالمندان بیشتر است و این حالت در سالمندانی که همسر خود را از دست داده اند و یا به هر دلیلی برای ادامه زندگی خود شریکی ندارند و از همه نظر تنها هستند بیشتر دیده می شود. سالمندان نیز مانند دیگر جوانان نیازهای احساسی و عاطفی دارند که اگر به خوبی به آنها توجه شود می‌توانند زندگی بسیار پرنشاط و در عین حال با انگیزه داشته باشند.

ما با کمک کارشناسان بخش روانشناسی موسسه آتیه پرستاران سلامت می خواهیم در این مقاله یا مبحث به بررسی تاثیر ازدواج در افراد مسن بپردازیم با ما همراه باشید.

تاثیر ازداوج در سالمندان چگونه است؟

ازدواج اصولی و صحیح در سالمندان باعث شادابی و نشاط و ایجاد روحیه و انگیزه برای ادامه زندگی می شود. همچنین باعث کاهش مشکلات روحی و جسمی، دوری از کناره گیری و پژمردگی و تنها نبودن و به وجود آمدن یک همدرد و همنشین خوب برای سالمندان می‌شود.

آیا همیشه ازدواج برای سالمندان مناسب است؟

اگر سالمند تمایل به ازدواج داشته باشد مناسب است اما نه در مواقعی که سالمند توسط اطرافیان مجبور به ازدواج میشود. دراین صورت جواب سوال خیراست. زیرا بعضی از فرزندان به دلیل اینکه از زیر بار نگهداری از والدین بیرون بیایند نسبت به این امر شانه خالی می کنند و آنها را مجبور به ازدواج می کنند .

ازدواج اختیاری باعث می شود سالمند علاوه بر مشکلاتی که دارد می‌تواند با طرف مقابل سازگاری انجام دهد. پس نباید ازدواج اجباری صورت گیرد دراینصورت سالمند زندگی تنهایی را به زندگی مشترک ترجیح بدهد.

فواید ازدواج در سالمندان :

  • بیرون آمدن از لاک تنهایی ودید گاه جدید پیدا کردن به زندگی
  • کم شدن درد سر فرزندان و مانع از رفتن به سرای سالمندان و نگهداری توسط پرستاران
  • تجدید روحیه و انگیزه برای ادامه زندگی
  • ایجاد امنیت و آرامش بعد از ازدواج نسبت به دوران تنهایی
  • همنشینی و همدردی و هم صحبتی
  • کم شدن مشکلات جسمی سالمندان
  • جلوگیری از ایجاد بیماری های روحی و جسمی که در تنهایی به وجود می آید
  • توجه بیشتر به افراد سالمند توسط شریک زندگی نسبت فرزندان
  • کمک به یکدیگر در انجام اموری که دیگری توانایی انجام آن را ندارد
  • احساس یک پشتیبان در زندگی در باقی راه عمر

باورهای غلط دیگران نسبت به ازدواج درسالمندان:

وقتی یک سالمند قصد ازدواج دارد صحبت هایی در بین اطرافیان آن رخ می دهد که باعث می شود سالمند نسب به ازدواج مجدد صرف نظر کند. که در زیر به یک سری از این صحبت ها و مشکلات اشاره شده است .

  • وفادار نبودن سالمندان به شریک قبلی زندگی خود
  • بی‌اهمیت بودن فرزندان نسبت به والدین خود و توجه نکردن به نیازهای آنها
  • باور غلط دیگر اینکه مردان سالمند حق بیشتری برای ازدواج دارند نسبت به زنان سالمند
  • نیاز به مراقبت بیشتر از کسی که قرار است فرد سالمند با او ازدواج کند، زیرا دیگران فکر می‌کنند یک فرد سالمند دیگر نیز می خواهد اضافه شود و در امور زندگی خود ناتوان است پس بار زندگی او نیز اضافه میشود.

ازدواج در سالمندان از روی نیاز به کمک وهمدردی با فرد دیگر است:

در دوران جوانی یکی از دلایل مهم برای ازدواج نیاز جنسی است اما تشکیل دوباره خانواده در سالمندان در دوران کهنسالی نیاز جنسی نیست بلکه همدلی و همدردی با فرد دیگر است، فردی به غیر از فرزندان واطرافیان که بتواند تمام شرایط ،دردها و نیازهای او را درک کند تا در شادی و غم ها کنار هم باشند.

آیا ممکن است در سالمندان ازدواج ناموفق صورت بگیرد؟

نکته مهم اینکه اطرافیان و مراقب سالمند برای سالمندان باید کسی را در نظر بگیرند که از نظر سطح فرهنگ هم طبقه باشند. همچنین اگر سالمند محدودیت جسمی یا روحی دارد اورا به خوبی درک کند و بعد از مدتی زندگی برایش کسل کننده نباشد.

پس بهترین انتخاب فردی است که هم سن و سال فرد کهنسال باشد زیرا اگر جوانتر باشد به دلیل کم حوصلگی و درک نکردن وضعیت سالمند از این وضعیت خسته شده و کم می آورد و اگر پیرتر از فرد سالمند باشد، سالمند می‌خواهد به طور مرتب از او مراقبت کند و باقی عمر خود را به جای سرگرمی و نشاط و همدردی به نگهداری از او بپردازد و مثل شرایط قبلی خسته میشود.

پس باید سن و سال را در نظر گرفت تا بتوانند زندگی موفقی را پشت سر بگذارند و باید بدانیم زندگی ناموفق می‌تواند آسیب روحی جدید به سالمند گرامی وارد کند و مشکل دیگر به مشکلات قبلی اواضافه کند.

ازدواج در سالمندان و کمک بزرگ برای زندگی بهتر

یک کمک بزرگ برای زندگی بهتر:

فرزندان گاهی ترس دارند که آیا این راه یعنی ازدواج والدینشان می‌تواند به کیفیت زندگی سالمندان کمک کند یا نه. باید بدانیم که ازدواج در این سن امری پسندیده است و احتمال خطا بسیار کمتر است نسبت به ازدواج در جوانی.

ازدواج در جوان ها به علت کمتر بودن تجربه از زندگی،  کمی سخت تراست و باید یک سری راه اشتباه را طی کنند تا از آن تجربه کسب کنند و در بقیه عمر خود از آن کار دوری کنند. اما ازدواج در سالمندان (Getting married in the elderly) به دلیل اینکه در زندگی خود تجربه های زیادی کسب کردند و کوله باری از تجربه هستند در ازدواج مجدد شان خیلی کمتر به مشکل بر می خورند زیرا از تجربه های قبلی خود استفاده می کنند. حضور دو فرد با تجربه در کنار هم در مسیر زندگی شان درصد این اشتباه را در حد صفر می رساند.

دلیل کمتر ازدواج در زنان سالمند نسبت به مردان سالمند چیست؟

با توجه به تحقیقاتی که در زمینه ازدواج در سالمندان انجام شده ازدواج در زنان سالمند کمتر است نسبت به مردان در آن دوره زیرا دیگران این امر رابرای زنان ناخوشایند می دانند و باورهای خوبی نسبت به این امر درباره زنان وجود ندارد.

اما باید دانست زنان سالمند نسبت به مردان سالمند نیاز به احساسات و عاطفه بیشتری دارند، نه تنها در سالمندی بلکه در کل عمر زنان نسبت به مردان حساس ترند و تحمل تنهایی کمتری دارند این باور غلط را باید از جامعه دور کنیم.

ازدواج راحت تر در سالمندان :

  • در سالمندان ازدواج ساده‌تر اتفاق می‌افتد و دلایل مختلفی هم وجود دارد از قبیل این که: کهنسالان زیبایی باطن را به زیبایی ظاهر ترجیح داده و نیاز به کسی دارند که دلش پاک و مهربان باشد و طاقت بی حوصلگی او را داشته باشد و نیازهای عاطفی او را به خوبی درک کند،
  • در سالمندان مشکلات اقتصادی برای ازدواج کمتر وجود دارد و برای ازدواج تجملات در نظر گرفته نمی‌شود و بیشتر به موقعیت هم و اندیشه‌های یکدیگر اهمیت داده می‌شود زیرا در آن دوره به این باور رسید ه اند برای یک زندگی خوب نیاز به مادیات نیست و یک دل صاف و مهربان می تواند زندگی آرام را تا سالهای سال تضمین کند.

مشاوره گرفتن تصمیم ازدواج در سالمندان با فرد روانشناس:

ما برای اینکه باعث ارتقا و بهبود زندگی سالمندان خود در ازدواج تازه شان شویم می توانیم با یک مشاوره خوب و دارای تخصص در زمینه ازدواج در سالمندان مشورت کنیم .زیرا ممکن است سالمندان برخی حرف‌ها را به دلیل خجالت و شرمساری با ما درمیان نگذارند، مشاور خوب می تواند دلیل انگیزه سالمند را درباره ازدواج به خوبی بشناسد و علایق و ویژگی های مشترک با همسر آینده سالمند را تشخیص دهد و بفهمد آیا ازدواج موفقی را با هم دارند یا خیر!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفت + ده =

فهرست