مراقبت و نگهداری همراه سالمند ، شامل نوعی از خدمات نگهداری و مراقبتی در منزل است که در انجام امور ضروری به سالمندان و افراد مسن خانواده کمک می کند. کمک یک همراه یا مراقب سالمند سبب میشود که انجام خیلی از امور و کارها برای سالمند آسان تر و ایمن تر باشد.
در حقیقت مراقبین پرستاران همراه سالمند نقش یک شریک برای فعالیت ها و سرگرمی های مورد علاقه سالمند را ایفا می کنند و سالمندان را در ملاقات با دوستان و افراد فامیل و در گردش و پیاده روی همراهی می کنند و در حقیقت نقش یک مکمل و طرف مقابل یک گفتگو برای سالمند محسوب میشوند .همین سبب میشود که سالمند از انزوا و تنهایی رهایی یابد. حال اگر می خواهید بدانید که استخدام یک همراه سالمند با استخدام یک پرستار سالمند چه تفاوتی دارد پیشنهاد میشود همراه این مبحث حتما مقاله ” استخدام پرستار سالمند در منزل ” را مطالعه نمایید.
تفاوت بین یک مراقب خصوصی و مراقب همراه
نیت خانواده ها در استخدام همراه سالمند، علاوه بر سرگرم کردن سالمند و همدم شدن با سالمندان معمولاً اموری مانند شستشوی لباسها و آماده کردن غذا و اموری از این قبیل را نیز انجام می دهند. اما معمولا با استخدام پرستار شخصی سالمند، می توانید وظایف اصلی تری را به سالمند بدهید مانند کمک هایی که به بیماران دیابتی و پارکینسون می کنند و سالمندانی که نیاز به مراقبتهای پزشکی و پیشرفته دارند از پرستار شخصی در کنار خود استفاده میکنند.
نکاتی که در استخدامی پرستاری همراه سالمند باید به آن توجه کنیم
- ارزیابی اینکه سالمند خانواده به چه خدماتی نیازمند است این اولین قدم در هنگام به کارگیری یک پرستار همراه برای سالمند است سالمند برای انجام چه اموری پرستار نیاز دارد ؟و این نیاز چند وقت یکبار است؟ و آیا سالمند نیاز به مراقبت شبانه روزی دارد و یا اینکه تنها ساعاتی در روز نیاز به مراقبت دارد ؟
- خانواده قبل از استخدام همراه سالمند باید چندین بار با او ملاقات کنند خانواده میتواند به همراه سالمند خانواده با پرستار منتخب خود ملاقات هایی را از نزدیک داشته باشد و خانواده او را بسنجد. همراه پرستار میتواند برای سالمند مانند یک دوست و یا یک عضو از خانواده او باشد.
- ارزیابی عملکرد پرستار سالمند زمانی که پرستار برای سالمند استخدام کرده اید می توانید عملکرد و رفتار او را با سالمند ارزیابی کنید.
خانواده در همراهی با پرستار سالمند چه کارهایی را میتواند انجام دهد
- در مراقبت با پرستار سالمند همراه و هماهنگ باشیم. درست است که پرستار همراه از سالمند مراقبت می کند اما خانواده میتواند وظایف مربوط به سالمند را بین اعضای خود تقسیم کند و هرکدام گوشهای از این مسئولیت را به عهده بگیرند.
- برنامه مراقبتی را با توجه به نظر سالمند تنظیم کنیم خانواده باید به سالمند اجازه دهد که در مورد نوع و مقدار مراقبتی که دریافت می کند و حتی زمان آن خود او تصمیم بگیرد .
۳خانواده باید با سالمند روابط قوی داشته باشد خانواده باید با سالمند تعامل داشته باشد که او دچار انزوا و تنهایی نشود و در کنار مراقبت و نگهداری و پرستار از سالمند، خانواده نیز همراه آنها باشد.
پرستار همراه سالمند در مراقبت از سالمند باید چه نکاتی را مورد توجه قرار دهد
- پرستار سالمند باید زبان بدن سالمند را بشناسد مثلاً پرستار میتواند روبروی سالمندان بنشیند و در حالی که تمام حواس و تمرکزش روی سالمند است به سخنان او گوش دهد و یا تماس چشمی درستی باسالمند برقرار کند.
- پرستار سالمند صبر و تحمل بالایی باید داشته باشد. پرستار سالمند باید در صحبت کردن با سالمند، در انجام امور مربوط به سالمندان مانند دارو دادن، غذا دادن و غیره صبر داشته باشد. ممکن است سالمند کمی بی حوصله باشد ، از خوردن دارو امتناع کند و پرستار باید با سعهصدر بتواند بهترین مراقبت را از او به عمل آورد.
- گوش دادن به سالمند، پرستار باید با دقت به سخنان سالمند گوش دهد .هرچند که در خیلی از مواقع با هم اختلاف عقیده داشته باشند .اما پرستاران باید این حس را به سالمند القا کنند که کاملاً او را درک میکنند .
- احترام به سالمندان، سالمندان بزرگان یک خانواده هستند و نباید با آنها برخورد تند و مناسب داشته باشیم و پرستار باید در عین احترام و عزت در خدمت سالمند باشد .
- احساس صمیمیت با سالمند ، صمیمیت بین پرستار و سالمند سبب میشود ، سالمند در برابر پرستار احساس شرم و اضافه بودن نکند و بتواند خیلی از مشکلات و حرفهای خود را با پرستار در میان بگذارد.
- اختلالات حسی سالمند را درک کند ، پرستار باید به مشکلات و اختلالات حسی سالمند مانند کم شنوایی یا مشکل ارتباط آگاه باشد تا بتواند با او برخورد درست و مناسب داشته باشد
- پرستار باید مطمئن شود که سالمند در هر شرایطی احساس راحتی دارد. مثلاً در زمان خواب جای او کاملاً راحت باشد خیلی سرد و یا خیلی گرم نباشد و یا در موقع غذا خوردن پوزیشن سالمند راحت باشد. اگر دوست دارد لم بدهد پرستار با او مخالفت نکند .
- زبان گفتوگوی پرستار با سالمند ساده باشد، سالمندان ممکن است خیلی از اصطلاحات امروزی را درک نکنند، پرستار بهتر است که با زبان ساده با او سخن بگوید.
- احساس همدلی با سالمند، احساس همدلی با سالمند در مواقع سخت و ناراحتی سبب ایجاد محبت و صمیمیت بیشتر بین سالمندو پرستار می شود.