تماس
021-66582923

برونشیت در کودکان ، علائم و درمان

پرستار بیمار, پرستار کودک, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
بیماری برونشیت در کودکان - برونشیت در کودکان ، علائم و درمان

برونشیت در کودکان به ملتهب شدن نایژه ها در شش گفته میشود. کودکی که به برونشیت دچار میشود مجرای هوای ریه او بسته میشود و نفس کشیدن را برای کودک دچار مشکل میکند. این بیماری بر اثر عفونت هایی که ویروس ها بر اثر هوای آلوده ایجاد میکنند به وجود می آیند که به دو نوع برونشیت حاد و مزمن طبقه بندی میشوند.

هدف از بررسی این بیماری در این مبحث که توسط کارشناسان مرکز پرستاری آتیه پرستاران سلامت تهیه شده کمک به پرستاران کودکی می باشد که مسئولیت مراقبت از کودکان برونشیتی را دارند. حال شما مراقبین می توانید با کمک نکات آموزشی در این مبحث، بهتر به کودکان برونشیتی خدمات رسانی نمایید. با ما همراه باشید.

حاد شدن برونشیت در کودکان :

برونشیت حاد یکی از شایع ترین انواع برونشیت است که با سرفه زیاد همرا ه است و حدود 2 الی3 هفته طول میکشد که درمان شود. در اکثر موارد این بیماری به علت عفونت باکتری میباشد که از طریق تنفس کودک از هوای آلوده ایجاد میشود.

مزمن شدن برونشیت در کودکان :

این نوع برونشیت در کودکان (Bronchitis in children ) حداقل 3ماه طول میکشد و سرفه های آن با خلط همرا ه است و باعث مسدود شدن ریه میشود . از برونشیت مزمن در کودکان میتوان به سرفه – احساس خس خس کردن در سینه و تنگی نفس اشاره کرد. با توجه به اینکه آلودگی هوا و عوامل ژنتیکی از عوامل این بیماری هستند شایع ترین آنها میتواند استعمال دخانیات باشد.

انواع پرهیزاتی که باید کودکان مبتلا به برونشیت رعایت کنند به شرح زیر است:

از جمله مواردی که باعث میشود اوضاع کودک مبتلا بدتر شود این است که فرد در معرض انواع دود و آلودگی های هوا قرار بگیرد. استعمال دخانیت برای فرد مبتلا سم است و حتی اگر کودکان با کسانی که دخانیات مصرف میکنند در ارتباط باشند میتواند اوضاع کودک مبتلا را وخیم تر کند.

درمان کردن برونشیت حاد:

برای درمان برونشیت کودکان باید استراحت لازم را داشته باشند و از دارو های ضد التهابی و تب بر ها و استامینوفن ها استفاده کنند و دائما باید برای پاکسازی و از بین بردن ویروس دست های خود را بشویند.

نشانه های بیماری برونشیت در کودکان:

پزشک وقتی کودک مشکوک به برونشیت را معاینه میکند با یک دستگاه به نام استتوسکوپ به سینه او گوش میدهد و اندازه خس خس شدن آن را بررسی میکند و عواملی همچون سرفه، تنگی نفس و درد سینه از نشانه های برونشیت است.

برای اینکه پزشک، برونشیت درکودکان را مشخص کند معمولا از آزمایش استفاده نمیکند مگر در صورتی که بخواهد آن را از بیماری مانند ذات الریه تشخیص بدهد که در این صورت از پرتونگاری استفاده میکند. بیماری هایی که شباهت زیادی به برونشیت دارند یکی سل و دیگری ذات الریه میباشد که تشخیص آن با نظرات و معاینات پزشک صورت میگیرد.

را ههای پیشگیری از برونشیت:

یکی از عمده ترین خدمات مراقبتی کودک برای جلوگیری از بیماری برونشیت در کودکان، ایجاد راه های پیشگیری می باشد که پرستار و مراقب کودک حتما باید این موارد را به صورت کامل در خدمات خود اعمال نماید.

ماندن از دود سیگار و دخانیات

شستشوی مکرر دست با آب وصابون

دور نگه داشتن دست از صورت

استفاده از دستمال یا ماسک بهداشتی موقع عطسه یا سرفه

درصد بیماری برونشیت کودکان در جهان:

برونشیت حاد از بیماری های حادی است که در جهان وجود دارد این بیماری سالیانه نزدیک به 3میلیون نفر را درگیر خود میکند و به کام مرگ میکشاند و حدودا 5درصد از بزرگسالان و 6درصد از کودکان دست کم یکبار در طول سال دچار این عارضه میشوند.

درمان برونشیت در کودکان - برونشیت در کودکان ، علائم و درمان

درمان برونشیت مزمن در طب اسلامی:

برونشیت مزمن در طب اسلامی همان غلبه بلغم در ریه میباشد که کارشناسان طب سنتی اذعان دارند اگر از خوردن غذاهای سرد و بلغمی خودداری شود و از روغن سیاه دانه و باد کش استفاده شود میتوان این مشکل را درمان کرد.

یک روش درمانی در طب سنتی با استفاده از انار:

طب سنتی درمان برونشیت در کودکان را با استفاده از یک انار پخته درمان میکند. به این روش که یک انار را در روی شعله پخش کن با حرارت ملایم قرار می دهیم تا انار به مدت 20 دقیقه در درون خود بپزد و وقتی خنک شد آن را میل نمایید. انار پخته عفونت حاصل از گلو درد، سرماخوردگی و برونشیت مزمن و حتی گوش درد را بر طرف میکند.

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی علت کبودی زیر چشم در کودکان را حتما مطالعه نمایید ))

انواع روش های خانگی برای درمان برونشیت کودکان:

برای درمان برونشیت در کودکان ، والدین و پرستار کودک می توانند نکات زیر را خوانده و برای درمان این بیماری آنها را بر روی کودک اعمال نماید .

  • زنجبیل به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد میتواند به التهاب ریه کمک شایانی بکند. یک قاشق غذاخوری فلفل ویک قاشق زنجبیل و میخک را باید ترکیب کنید و آن را با شیر مخلوط کرده به کودک بخورانید.
  • زردچوبه نیز خاصیت ضد التهابی دارد وباعث کاهش سرفه میشود. یک قاشق پودر زردچوبه را با یک لیوان شیر بجوشانید وروزی سه بار با شکم خالی به کودک خود بدهید.
  • اب نمک میتواند التهاب گلو را برطرف کند یک قاشق نمک با آب ولرم را مخلوط کرده روزی دوبار کودک آنرا غرغره کند.
  • پیاز خاصیت خلط آوری دارد و میتواند سبب رفع خلط حاصل از برونشیت شود. یک عدد پیاز را بردارید آب آنرا بگیرید وهرروز صبح به کودک بدهید.
  • دانه کنجد این خاصیت درمانی را دارد که درد سینه را کاهش دهد. یک قاشق چای خوری دانه کنجد را با بذر کتان وعسل ترکیب کرده وهرشب قبل خواب به کودک بدهید.
  • عسل میتواند با باکتری ها مقابله کند ودر کاهش سرفه تاثیر گذار است یک قاشق عسل را در یک لیوان چای اضافه کنید وبه کودک بدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 − سیزده =

مشاوره ارائه دهنده خدمات پرستاری - برونشیت در کودکان ، علائم و درمان
فهرست