تماس
021-66582923
بیماری بهجت

بیماری بهجت و نکات مراقبتی از این بیماران

بیماری بهجت چیست ؟ بروز این  بیماری که بسیار نادر و اندک می‌ باشد به گونه‌ ای است که فرد مبتلا  رگ‌ های خونی بدن او ملتهب  می‌ گردد و علائم زیادی را به همراه خواهد داشت. فرد مبتلا ممکن است زخم هایی را درون دهان خود مشاهده کند یا چشم‌ های او دچار التهاب و تورم گردد و یا حتی یک سری از ضایعات پوستی در آن ها شکل بگیرد. این بیماری روی هر فردی متفاوت جلوه می‌ کند روی یک سری از افراد علائم آن روز به روز بیشتر می گردد و روی یک سری علائم زود بهبود می‌ یابند و کاهش پیدا می‌ کند . ما در این مقاله می خواهیم راه کارهای مراقبت از این بیماران را برای شما شرح دهیم .

قسمت های درگیر کننده بیماری بهجت در بدن :

۱) دهان  :

یکی از رایج‌ ترین علائمی که بیماری بهجت دارد بروز زخم هایی درون دهان می باشد که معمولاً درد زیادی را بر فرد مبتلا  متحمل می‌ کند این زخم ها به صورت برجسته حضور پیدا می‌ کنند و معمولاً تا ۳ هفته طول درمان دارند .

۲) پوست  :

از دیگر  قسمت هایی که توسط این بیماری روی بدن ایجاد می شود پوست اشخاص می باشد افراد درگیر روی پوست بدن خود مخصوصاً در قسمت ماهیچه  زخم های قرمز رنگ شبیه آکنه و جوش مشاهده می کنند .

( در ادامه توصیه می شود مقاله بیماری پوستی ملانوما و راه های درمان آن را مطالعه نمایید)

۳)  ایجاد این بیماری در دستگاه تناسلی اشخاص :

 زخم‌ هایی که در این قسمت شکل  می‌ گیرند معمولاً در کشاله ران و بیضه آقایان ایجاد می‌ شود که علاوه بر درد ممکن است جای ایجاد این زخم ها از بین نرود و همیشه روی پوستشان باقی بماند .

۴ ) چشم اشخاص :

 چشم افراد مبتلا به این بیماری دچار قرمزی و درد می‌ شود و باعث می‌ گردد روی دید آن ها تاری ایجاد نمایند .

( در ادامه توصیه می شود مقاله 10 روش درمان خانگی چشم درد را مطالعه نمایید)

۵) مفصل های  فرد درگیر  :

معمولاً مفصل های شخصی که دچار این بیماری می شوند درد و التهاب درون آن ها شکل می گیرد که معمولاً بین ۱ تا ۳ هفته طول درمان دارند مفصل های زانو   مچ و آرنج در این بیماری ممکن است درگیر شوند اما به طور عمده زانو های این افراد را درگیر می‌ کند .

۶) عروق  خونی :

  یکی دیگر از قسمت هایی که این بیماری روی بدن تاثیر می گذارد  عروق خونی می باشد زمانی که این عارضه  شکل  بگیرد رگ ها دچار التهاب می گردند و لخته خون ایجاد می کند و مسیر رگ را مسدود می‌ کند در نتیجه در قسمت پاها و بازو های فرد دردی را عارض می نماید .

بیماری بهجت و نکات مراقبتی از این بیماران

بیماری بهجت به چه علتی حاصل می‌ شود  ؟

این بیماری جز بیماری های خود ایمنی می باشد یعنی سیستم ایمنی بدن به جای مقابله با سلول‌ های دشمن به سلول‌ های سالم خود حمله ور می شود که این عامل می‌ تواند بر اثر موارد وراثتی و محیطی ایجاد شود چند نوع ژن با این بیماری مرتبط  هستند ژن هایی که باکتری و ویروس دارند می‌ توانند در بدن وارد شوند و آن را به بیماری بهجت  حساس تر نمایند .

عوامل ایجاد خطر در بیماری بهجت شامل موارد زیر می باشد :

یک سری از عوامل وجود دارند که خطر ابتلا به بیماری بهجت (Behcet’s disease) را بالا می‌ برند که یکی از این موارد سن می باشد معمولاً افرادی که بین سن بیست تا سی سالگی قرار دارند احتمال ابتلای  آن ها بالاتر از سایرین میباشد. جنسیت نیز می‌ تواند از عوامل خطر ساز این بیماری باشد که معمولاً روی مردان بیشتر از زنان دیده می شود .

راه تشخیص بیماری بهجت :

 برای شناسایی این بیماری فقط یک پزشک با توجه به علائم آن می‌ تواند آن را تشخیص بدهد مشاهده زخم های دهانی که حتما باید علامت دیگری غیر از این مورد نیز  به همراه  آن باشد تا پزشک بتواند آن را تشخیص بدهد مانند زخم های تناسلی و التهابات درون چشم . پزشک برای تشخیص این بیماری از یک سوزن استریل شده استفاده می‌ کند و آن را درون پوست بیمار می کند و بعد از چند روز آن را مورد معاینه قرار می دهد اگر جای سوزن حالت برجستگی ایجاد شده باشد نتیجه این بیماری، مثبت اعلام می شود .

درمان بیماری بهجت ؛

برای درمان بیماری بهجت پزشک  از  یک سری کرم‌ ها و پماد های  کورتیکواستروئید را تجویز می‌ کند تا روی زخم‌ های حاصل مالیده شود و همچنین شستشوی دهان با دهان  شویه های مخصوص که باعث کاهش درد و التهاب می گردد و مصرف قطره های چشم برای  این که التهاب و قرمزی آن را کاهش بدهد را  برای بیمار تجویز می کند .

نکات مراقبتی برای بیماران مبتلا به بهجت :

۱) در هنگام  پیشرفت بیماری سعی کنید در منزل استراحت نمایید و استرس و اضطراب را از خود دور نماید و انعطاف‌ پذیر باشید

۲) داشتن فعالیت و تحرک : هنگامی که بدن شما سرشار از انرژی می باشد  حرکاتی مانند پیاده‌ روی و شنا را انجام دهید تا بدن شما قوی گردد و نشانه های بیماری  کاهش پیدا کند

 ۳) ارتباط با افرادی که به این بیماری مبتلا هستند : شما می توانید با افرادی که به بیماری بهجت  مبتلا شدن ارتباط برقرار کنید و از تجربیات همدیگر بهره ببرید تا بتوانید روی بیماری خود کنترل لازم را داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − نه =

فهرست