تماس
021-66582923

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی

پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی آتیه

دوره قاعدگی یا پریودی چیست ؟ در یک دوره از ماه بدن خانم ها دچار تغییراتی می شود که خونریزی قسمتی از آن می باشد این دوران معمولاً هر ۲۸ روز اتفاق می افتد اما برای افراد ممکن است متغیر باشد. در این سیکل یک سری از قسمت های بدن از جمله تخمدان ها ، لوله های فالوپ ، رحم ، غده هیپوفیز وارد عمل می شود و باعث تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی می گردد.

مهم ترین هورمون های که ارتباط مستقیم با دوران پریودی دارند استروژن و پروژسترون هستند که در هیپوفیز ترشح می شوند . این مقاله توسط کارشناسان آتیه پرستاران سلامت که در بخش سلامت خانواده فعالیت دارند تهیه و تنظیم شده است . امید است این مطالب برای شما کاربران مورد مفید واقع باشد تا کمکی باشد برای سلامت شما عزیزان . با ما همراه باشید.

شکل گیری دوره قاعدگی :

در دوران قاعدگی هورمون های استروژن افزایش پیدا می کنند و در داخل سلول رحمی به رشد ادامه می دهند و برای واکنش به هورمون fsh یک تخمک آزاد می گردد و تخمک گذاری در این دوره شروع می شود.

سپس این تخمک از طریق لوله فالوپ وارد رحم می شود. در این زمان پروژسترون افزایش می یابد و شرایط را برای بارداری خانم ها مهیا می کند. حالا اگر در این زمان تخمک توسط اسپرم به باروری برسد فرد را حامله میکند اما اگر این اتفاق نیفتد میزان هورمون پروژسترون و استروژن به حداقل می رسند و می افتند که در این صورت خونریزی اتفاق می افتد .

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی چه مشخصه ای دارد .؟

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی برای هر فردی می تواند متفاوت باشد در بعضی از خانم ها این دوران یعنی تغییر و تحولات هورمونی آن منجر به خونریزی های خفیف و در بعضی ها خونریزی های شدید می دهد و همچنین تعداد روزهای آن از هر فردی به فرد دیگر متغیر می باشد اما به طور نرمال این سیکل باید بین ۲ تا ۷ روز اتفاق بیفتد .

تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی از چه سنی آغاز می شود و تا چه زمانی ادامه پیدا می کند؟

معمولاً شروع دوران قاعدگی در دوره نوجوانی از سن ۱۲ سالگی بروز می کند و این تغییرات هورمونی تا سنین ۵۰ سالگی اتفاق می افتد در بعضی از افراد آغاز و پایان این سیکل متغیر می باشد و امکان دارد شروع آن تا ۱۶ سالگی نیز به تاخیر بیفتد و پایان آن معمولاً با یائسگی خانم ها مصادف می شود یعنی دورانی که یک خانم دیگر بدنش قادر به تخمک گذاری نمی باشد .

( در ادامه توصیه می شود مقاله آیا مصرف قرص در دوران قاعدگی خوب است یا نه ؟ را مطالعه نمایید )

شایع ترین اختلالات سیکل قاعدگی :

در دوران قاعدگی احتمال دارد یک سری از اختلالات با تغییرات هورمونی در این دوران شکل بگیرد که مهم ترین آن ها عبارتند از :

1- پریود نشدن و یا قطع شدن این سیکل بعد از مدتی :

یکی از اختلالاتی که در این دوران به وجود می آید این است که یک دختر در سن ۱۶ سالگی هنوز به قاعدگی نرسیده باشد و یا این که یک باره این دوران برای او قطع شود که علت های آن می تواند حاملگی و شیردهی ، کم شدن میزان وزن ، وجود استرس و تنش های روانی ، فعالیت های سخت و سنگین و یا اختلالات هورمونی باشد .

2- پریود های پر درد :

زمان بروز پریود احتمال دارد یک درد شدید برای خانم ها اتفاق بیفتد این درد به خاطر تغییرات هورمونی پروستا گلاندین می باشد که با خوردن قرص های مسکن می توان آن را آرام کرد .

( در ادامه توصیه می شود مقاله پریود دردناک نشانه چیست ؟ و چگونه می توان این درد را کاهش داد را مطالعه نمایید )

3- داشتن پولیپ یا فیبروم :

اگر خانم ها دچار خونریزی شدید شوند یعنی خونریزی هایی که حالت نرمال ندارد و بسیار طولانی مدت باشد و به گونه ای است که در فاصله های کم اتفاق می‌افتد احتمال خونریزی های رحمی که بر اثر پولیپ با فیبروم باشد وجود دارد .

4-بروز سردرد و درد در سینه ها :

یکی دیگر از اختلالات دوران پریودی این است که در این سیکل در قسمت سینه خانم ها و در سر آن ها
درد هایی به وجود می آید که اکثر خانوم ها را عاجز می کند و از آن شاکی هستند علت این درد تغییرات هورمونی در این دوران می باشد زیرا سطح هورمون ها بالا می رود و سلولهای مغزی دچار التهاب و تورم می گردد در نتیجه در را برای شما به وجود می آورد .

دلیل بی حالی و کم انرژی بودن خانم ها در دوران قاعدگی :

اصولاً زمانی که بدن دچار تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی می شود مقداری از هورمون استروژن را از طریق خونریزی از دست می دهد و این عامل می تواند در این دوران خستگی و بی حالی را برای خانم‌ ها به وجود بیاورد و عدم انرژی لازم برای انجام کارهای خود را داشته باشند درست زمانی که این دوره به اتمام می رسد یعنی از روز ششم به بعد میزان این هورمون بالا می‌رود و انرژی بر می گردد و می توانند بهترین تصمیم ها را بگیرند .

تغییرات هورمونی در قاعدگی و عصبانیت خانم ها :

در این دوران چون هورمون ها دچار نوسان می شوند روی سلول هایی که انتقال دهنده عصب به مغز هستند تاثیر می گذارد و در نتیجه باعث می شود اخلاق خانم ها دچار تغییراتی شود و حالت عصبانیت داشته باشند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یک × 3 =

فهرست