
رفتار با سالمند آلزایمری بسیار مهم است . اگر نتوانید با یک آلزایمر به درستی رفتار کنید باعث عصبانیت و پرخاشگر شدن او می شوید . همانطور که می دانید آلزایمر یک بیماری می باشد که فرد دچار فراموشی می شود . این بیماری در سالمندان بیشتر دیده میشود .
اگر به عنوان مراقب و پرستار منزل از یک بیمار آلزایمری مراقبت می کنید احتمالا با پرخاشگری های او نیز آشنا هستید . این رفتار سالمند آلزایمری بسیار غذاب آور برای اطرافیان می باشد . اما چرا سالمندان آلزایمری این رفتار ها را از خود نشان می دهند . در ادامه بیشتر در مورد این رفتارها برای شما شرح می دهیم .
یک فرد آلزایمری چه پرخاشگری هایی از خود نشان می دهد :
فردی که به آلزایمر دچار است و رفتار پرخاشگرانه ای از خود نشان می دهد را سعی کنید درک کنید و در مقابل آن باید رفتار منطقی انجام داد . پرخاشگری های یک سالمند آلزایمر شامل فحاشی ، تهدید های فیزیکی ، ریخت و پاش کردن وسایل منزل و مواردی از این قبیل می باشد پس در مقابل این رفتارها نباید ناراحت شوید.
دلایلی که یک سالمند آلزایمری رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان می دهد :
بنا بر توصیه کارشناسان پرستاری در منزل آتیه پرستاران سلامت دلایل مختلفی برای اینکه سالمندان آلزایمری رفتار پرخاشگرانه ای از خود نشان می دهند وجود دارد . که در زیر به تعدادی از این دلایل اشاره شده است
- احساس ترس داشتن
- متوجه نشدن حرف ها و منظور دیگران
- نوع برخورد اطرافیان
- توان کنترل نکردن رفتار های نامناسب خود
اطرافیان سالمند آلزایمری مخصوصا پرستاران سالمند در منزل اگر بتوانند دلایل پرخاشگری این افراد را تشخیص دهند می توانند از شدت این پرخاشگریها بکاهند البته باید با این افراد به گونه ای رفتار کرد که به شخصیت آنها لطمه وارد نشود.
پرخاشگری سالمندان آلزایمری را نباید به حساب خصومت و دشمنی گذاشت بلکه باید به حساب تغییراتی در ساختمان مغز فرد گذاشت .
رفتار با سالمند آلزایمری:چگونه باید باشد
پرستاری و نگهداری از سالمند آلزایمری کار دشواری می باشد زیرا هنگامی که سالمند آلزایمری رفتار پرخاشگرانه از خود نشان میدهد اطرافیان باید رفتاری از خود نشان دهند که باعث کاهش این رفتار ها و پرخاشگری ها شوند که در زیر به تعدادی از این رفتارها اشاره شده است.
- در این مواقع آرامش خود را حفظ کنید و رفتاری از خود نشان ندهید که باعث شدت گرفتن پرخاشگری آنها شود .
- به گونه ای رفتار کنید که بیمار متوجه شود که او را درک می کنید .
- با شیوه ها و روشهای مختلف سعی کنید حواس او را پرت کنید و او را از آن فضا خارج کنید .
- طوری رفتار نکنید که بیمار متوجه شود که از رفتار او می ترسید و اضطراب دارید .
- بسیاری از افراد برای مقابله با پرخاشگری های بیمار ، دست و پای او را می بندند . این عمل بسیار اشتباه می باشد .
- برای آرام کردن بیمار به هیچ وجه از دارو استفاده نکنید مگر اینکه به دستور پزشک باشد .
بازی و سرگرمی برای بیماران آلزایمری :
اطرافیان بیمار که وظیفه نگهداری و پرستاری از سالمند آلزایمری را دارند باید همیشه و به طور24 ساعت از سالمند آلزامیری مراقبت نمایند . در زیر تعدادی از بازیها و سرگرمی هایی که بسیار برای افراد آلزایمری مفید است ، اشار ه شده است این بازیها شامل :
شطرنج ، تخته نرد ، پازل حل کردن و موسیقی نیز بسیار مفید می باشد برای این افراد .