تماس
021-66582923

رفلاکس صفرا ، علت و انواع درمان های خانگی

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه

تعریفی از صفرا : صفرا مایع سبزی است که بنابر اختلال در سیستم گوارش اشخاص به معده و گلو وارد می شود و به صورت زرد آب می باشدکه به آن رفلاکس صفرا گفته می شود در این مبحث قصد داریم عوامل این رفلاکس و راه های درمانی آن را توضیح دهیم.

رفلاکس صفرا چه زمانی بروز می کند ؟

رفلاکس صفرا موقعی بروز می کند که صفرا میزان مایعی که در کبد به وجود می آید را در معده و مری ترشح کند این رفلاکس می تواند با رفلاکس اسیدی باشد که بر اثر دگرگونی و تغییراتی که در برنامه غذایی و نوع شیوه زندگی صورت می گیرد نمی تواند به طور کامل کنترل شود برای درمان این رفلاکس لازم است داروهایی مصرف شود و یا حتی جراحی هایی صورت بگیرد.

رفلاکس صفرا چه نشانه هایی دارد ؟

  • احساس درد در ناحیه شکم
  • نوعی سوزش در قفسه سینه که می تواند به گلوی فرد نیز راه یابد و یک مزه ترش مانند در دهان فرد ایجاد نماید.
  • احساس حالت تهوع
  • بالا آوردن مایع آبکی سبز رنگ که به زرد متمایل است.
  • بروز سرفه
  • کم شدن وزن فرد

دلایل رفلاکس صفرا چه می تواند باشد ؟

1) رفلاکس در قسمت معده
2) رفلاکس در قسمت مری

  • رفلاکس صفرا در قسمت معده : صفرا خود را از طریق دریچه پیلوریک که در قسمت خروجی معده قرار دارد وارد می کند این دریچه به مقدار خیلی کم باز می شود و نمی گذارد حتی آب به معده رفلاکس شود اما گاهی این دریچه به صورت کامل بسته نیست و باعث می شود صفرا به معده وارد شود و رفلاکس صفرا به معده را به وجود بیاورد.
  • رفلاکس صفرا در قسمت مری : صفرا و همچنین اسید موجود در معده می تواند باعث شود که رفلاکس صفرا به مری وارد شود و این در صورتی اتفاق می افتد که دریچه ورودی به معده دچار ضعف باشد این دریچه به حدی باز می شود که مئاد غذایی را وارد معده می کند حال اگر دچار ضعف شده باشد و به صورت طبیعی عمل نکند صفرا به درون مری راه پیدا می کند.

علت های مهم که باعث ایجاد رفلاکس صفرا می شود ؟

صفرا که در کبد به وجود می آید درون یک کیسه ذخیره می شود که وظیفه آن تحلیل بردن چربی های بدن و برطرف کردن گلوله های قرمز خون و دفع سم از بدن می باشد و زمانی از درون کیسه رها می شود که شخص غذای چربی را مصرف کند که در این حالت به قسمت بالایی روده راه پیدا می کند حال دلیل اینکه این روند رفلاکس شود را در موارد زیر بررسی می کنیم :

  • انجام جراحی که در معده صورت گرفته است : وجود یک سری از جراحی ها که روی معده انجام می شود از جمله تغذیه معده و عملی که برای کم شدن وزن اشخاص صورت می گیرد.
  • وجود زخم های گوارشی : اگر در قسمت گوارش معده یک سری زخم وجود داشته باشد این عارضه باعث می شود دریچه پیلوریک بسته شود و مواد غذایی مضر درون معده تخلیه نشود این عامل می تواند اسید معده و صفرا را به مری وارد کند.
  • انجام عمل جراحی کیسه صفرا : کسانی که با عمل جراحی اقدام به برداشتن کیسه صفرا کرده اند رفلاکس معده را خیلی زیاد در خود احساس می کنند.

انواع درمان های خانگی برای رفلاکس صفرا :

مصرف بابونه :

دم کرده گیاه بابونه که یکی از گیاهان کمیاب می باشد می تواند برای درمان رفلاکس صفرا و مقابله با التهابات آن موثر باشد این گیاه کمک می کند از اسید معده پیشگیری کند و جلوی رفلاکس صفرا به مری را می گیرد طرز تهیه این گیاه به این صورت است که آن را در آب بجوشانید و قبل از اینکه به مصرف برسانید برگ های آن را کاملا فشار دهید و در طول روز چندین مرتبه آن را بنوشید.

استفاده از شیرین بیان :

این گیاه می تواند برای بیماری های گوارشی از جمله رفلاکس صفرا موثر باشد و علائمی مانند سوزش در قفسه سینه که از علائم صفرا می باشد را برطرف می کند این گیاه حالت تهوع ناشی از این اختلال را از بین می برد و باعث می شود پپسین زیادی را کم کند شیربن بیان را می توانید مانند چایی یا آب نبات به مصرف برسانید و در مصرف آن زیاده روی نکنید.

منیزیم :

مصرف کردن منیزیم می تواند کارکرد عضلانی سیستم گوارشی بدن را کنترل کند و به هضم شدن و تحلیل غذا کمک شایانی کند و رفلاکس را کم نماید.

استفاده از پوست نارنج :

پوست نارنج می تواند کمک زیادی به انتقال مواد غذایی از مری به معده کند و کشش مایع درون معده را کم می کند که باعث کاهش رفلاکس صفرا خواهد شد.

گیاه گل ختمی :

این گیاه می تواند نشانه هایی که در رفلاکس صفرا به وجود می آید را تسکین دهد و خاصیت ضد التهابی دارد این گیاه یک لعاب را به جود می آورد که می تواند دستگاه گوارش را آغشته کند و باعث درمان آن شود برای درمان می توانید دم کرده گل ختمی را بعد ازهر وعده غذایی مصرف کنید توجه داشته باشید که این دم کرده را به صورت سرد بنوشید و با داروهای دیگر تداخل پیدا نکند.

مصرف کردن سیر :

سیر خاصیت ضدعفونی کننده و ضد التهابی دارد و می توانید آن را همراه با غذای خود استفاده کنید بهترین نتیجه را زمانی به دست می آورید که آن را با شیر کره ای مورد مصرف قرار دهید زیرا در کوتاهترین زمان تاثیرات آن را خواهید دید.

استفاده از نارون لغزنده :

این گیاه دارویی می تواند باعث آرامش دستگاه گوارش شود این گیاه که از درخت نارون به دست می آید مخاط معده را قوی می کند و به درمان رفلاکس کمک شایانی می کند آن را در آب بریزید وبعد از وعده های غذایی مصرف کنید و یا اینکه به صورت دم نوش آن را میل نمایید.

خوردن شیر به صورت سرد :

افراد صفراوی به دلیل اینکه احساس سوزش در سر معده خود دارند با مصرف نوشیدنی سرد به خصوص شیر سرد می توانند این علائم را از بین ببرند این ماده غذایی رفلاکس صفرا را برطرف می کند سعی کنید دو هفته پشت سر هم آن را مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

17 − هشت =

فهرست