
سندروم روده در کودکان : کودکان به دلیل کم بودن مقاومت بدن شان ممکن است با ورود یک ویروس کوچک در بدن و روده شان واکنش نشان دهند که یکی از نشانه ها و علائم آن اسهال و بیرون روی است که گاهی در کودکان به دلایل مختلف رخ میدهد که برخی دیگراز کودکان بیشتر اوقات اسهال دارند و این بیماری را محققان سندروم تحریک پذیر رود نامیدهاند.
دلیل سندروم روده تحریک پذیر چیست :
تا اکنون دلیلی برای این بیماری پیدا نکردند اما به طور کلی ممکن است از عدم درست انقباضات روده در هنگام دفع باشد. تا وقتی روده ماهیچه هایش را درست منقبض کند مشکلی وجود ندارد، اما اشکال از جایی ایجاد می شود که اسپاسم عضلانی توسط یک سری علائم مانند غذا خوردن نادرست، گاز معده و یا حتی اضطراب تحریک و ایجاد شود که نتیجه آن این است که انقباضاتی در ناحیه شکم رخ می دهد که با درد همراه است و یا همان طور که گفته شد باعث ایجاد اسهال و یبوست و یا هر سه مورد باهم میشود .
علائم سندروم روده تحریک پذیر در سن های مختلف چگونه بروز می کند:
در بچه هایی که کمتر از ۵ سال دارند اکثراً اسهال پیدا میکنند و دردی را احساس نخواهند کرد. در مقابل بچه هایی با پنج سال و بیشتر از انقباضات شکمی همراه با درد رنج می برند که بعد از دفع و دستشویی رفتن از درد نجات پیدا خواهند کرد تا دفع بعدی.
از کجا متوجه شویم کودک به این بیماری مبتلاست؟
اگر کودکتان در اکثر مواقع اسهال دارد امکانش وجود دارد که به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا شده باشد و از عوارض این بیماری اسهال ،نفخ شکم، انقباضات دردناک در ناحیه شکم و دلپیچه و دفع سخت می باشد.
آیا در این مواقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر این علائم را در کودکانتان بیشتر از چند روز متوجه شدید و به طول انجامید باید به پزشک مراجعه کرد. پزشکان نیز اگر تشخیص دیگر بیماری های مانند التهاب روده یا کولیت زخمی را بدهند به روشهای آندوسکوپی کودکانتان را بررسی و معاینه میکنند.
رژیم غذایی مناسب برای این افراد:
به دلیل آنکه، دلیل قطعی برای درمان همیشگی این بیماری وجود ندارد پس با داشتن یک رژیم طلایی و مفید برای فرزندان تان می توانید از شدت آن جلوگیری کنید و به شدت کاهش آن کمک کنید. اگر از پرستار منزل برای مراقبت از کودک خود استفاده می کنید حتما اطلاعات لازم در مورد رژیم غذایی مناسب برای سندروم روده در کودکان را به پرستار کودک خود بدهید .
این رژیم غذایی را با پزشک خود در میان بگذارید اما میتوانید از غذاهایی با چربی کم و مواد فیبردار شروع و ادامه دهید. زیرا مواد فیبردار باعث می شود ادراری که کودکتان دفع می کند حجمش بیشتر باشد و روده کمتر کش بیاید و فشار کمتری به آن وارد شود.
ضمناً در این برنامه از سبزیجات ، میوه ها و غلات استفاده کنید. همچنین کودکان را برای خوردن جو دوسر و آب پرتقال در این رژیم غذایی تشویق کنید. در نظر داشته باشید چربی مواد غذایی باعث شدید شدن این بیماری در کودکان خواهد شد. پزشکان به دلیل وابستگی کودک به داروهای ملین همیشه از این دارو استفاده نمیکنند. در این زمینه کودکان ممکن است با کاهش وزن رو به رو شوند به دلیل اینکه همه نوع مواد غذایی را نمیتوانند بخورند.