تماس
021-66582923

علائم و راه پیشگیری سکته قلبی در سالمندان

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه

داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش مکرر تاثیر بسزایی در کاهش سکته قلبی در سالمندان می باشد .

سکته قلبی و حمله قلبی در سالمندان - علائم و راه پیشگیری سکته قلبی در سالمندان

سکته قلبی در سالمندان یکی از بیماری هایی می باشد که جزو بیشترین آمارهای مرگ و میر در افراد می باشد . سکته قلبی یک نماد کشنده برای بیماری های قلبی و عروقی است . معمولا افراد بالای 45 سال دچار بیماری سکته قلبی می شوند. عواملی مانند چاق بودن ، داشتن فشار خون بالا ، دیابت و … باعث می شود انسان با سرعت بیشتر به سمت سکته قلبی برود .

در این مقاله با کمک کارشناسان مرکز پرستاری در منزل آتیه پرستاران سلامت ، قصد داریم توصیه های مهمی راجعب سکته قلبی در افراد مسن و همچنین نکات مهم مراقبت پرستاری از این افراد را در منزل برای شما عزیزان و افرادی که خدمات مراقبت از سالمندان را ارائه می دهند ، شرح دهیم . با ما همراه باشید.

چرا فرد دچار سکته قلبی می شود

وقتی قلب از عملکرد خود باز می ماند و دیگر نمی تواند کار کند فرد دچار سکته قلبی یا همان مرگ ناگهانی قلبی می شود . قلب یک ریتم منظم دارد و به طور شبانه روزی در حال تپیدن است اگر این ریتم نامنظم باشد فرد دچار مشکل می شود و با استپ شدن تپش آن فرد دچار مرگ می شود .

استپ قلب با حمله ی قلبی متفاوت است . وقتی که به قسمتی از قلب خون نمی رسد فرد دچار حمله قلبی می شود . بیشتر عامل خطر ساز ایست ناگهانی قلبی ، مربوط به رگهای کرونری می باشد . این رگها وظیفه دارند که خود را به ماهیچه های قلب برسانند . اغلب افرادی که دچار ایست قلبی می شوند به دلیل وجود مشکل در شریان های کرونری می باشد .

یک نوع ایست قلبی وجود دارد که به علت کمبود اکسیژن و یا آب و هوای خیلی گرم یا خیلی سرد صورت می گیرد. در این نوع ایست قلبی خون لخته شده وارد رگهای قلب می شود که منجر به ایست قلبی می شود.

احیای قلبی – ریوی برای سکته قلبی در سالمندان :

وقتی فرد دچار ایست قلبی می شود اگر بلافاصله احیای قلبی – ریوی نشود یا به مرگ فرد منجر می شود و یا آسیب های دائمی و جبران ناپذیری به مغز و دیگر اندام ها وارد می شود .

احیای قلبی – ریوری به این گونه است که با فشار دادن قفسه سینه به صورت چندین بار پشت سر هم باعث می شود خون به مغز و سایر اندام ها انتقال پیدا کند و با دادن تنفس مصنوعی باعث می شود اکسیژن به ریه ها برسد .

در حالت پیشرفته احیای قلب با ایجاد شوک اکسیژن الکتریکی به قلب باعث احیای قلب می شود . پس توصیه می شود افرادی که وظیفه مراقبت و نگهداری از سالمند را برعهده دارند حتما آموزش های احیای قلبی – ریوی را به طور کامل آموزش ببیند تا در مواقع بحرانی بتواند از آن استفاده کند .

علائم قبل از سکته قلبی در سالمندان :

حمله قلبی در افراد متفاوت می باشد . حمله قلبی در بسیاری از افراد خفیف و در افرادی دیگر شدت آن زیاد است . در افرادی که دچار حمله قلبی می شوند احمال دارد درد کم باشد و پس از مدتی به طور ناگهانی شدت درد افزایش پیدا کند .

از نشانه های بارز حمله قلبی می توان به درد در کمر و شانه ها ( بیشتر شانه سمت چپ ) و در مواقعی هم سفت شدن فک نام برد . اما شایع ترین درد ها در قفسه سینه می باشد که یکی از مهمترین علائم خطر بروز سکته قلبی در سالمندان است .علائم دیگری نیز وجود دارد که در زیر به آنها اشاره می کنیم .

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی علائم هشدار دهنده ناراحتی قلبی در سالمندان را حتما مطالعه نمایید ))

علائم دیگر سکته قلبی در سالمندان :

  • تنگی نفس
  • تهوع و استفراغ
  • سرگیجه های ناگهانی
  • عرق سرد بر روی بدن
  • خستگی شدید
  • ایجاد مشکلات در دستگاه گوارش
  • معده درد
  • سوء هاضمه یا سوزش سردل

هر چه این علائم در یک فرد بیشتر باشد احتمالا بروز سکته قلبی در سالمندان (Myocardial infarction in the elderly) بیشتر است و در این مواقع حتما باید فرد سریع به به پزشک و مراکز درمانی مراجعه نماید .

علائم سکته قلبی در بعضی از افراد احتمال دارد در عرض چند ساعت خود را نشان دهد و در دیگر افراد چند روز طول بکشد .

تاثیر ورزش در جلوگیری از سکته قلبی - علائم و راه پیشگیری سکته قلبی در سالمندان

توصیه های مهم برای پیشگیری از سکته قلبی در سالمندان :

همانطور که در ابتدای این مبحث اشاره شده هدف آتیه پرستاران سلامت از ایجاد این مقاله بیشتر برای آگاهی افرادی است که خدمات پرستاری در منزل برای سالمندان ارائه می دهند. که این افراد برای پیشگیری از سکته قلبی در افراد مسن حتما باید سبک زندگی سالمندی را که تحت مراقبت اوست عوض نماید. پس توصیه می شود به نکات زیر حتما دقت نمایید.

  • داشتن رژِیم غذایی سالم و اورگانیک برای جلوگیری از سکته قلبی در سالمندان
  • ورزش کردن به طور منظم مثل پیاده روی
  • استفاده کردن از لبنیات و گوشت البته گوشتی که چربی آن کم باشد .
  • استفاده از روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و کنجد
  • دوری از سیگار
  • اگر سابقه ی بیماری قلبی دارید و یا خانواده ی شما سابقه ی این بیماری را دارند حتما زیر نظر پزشک هرچند ماه یکبار چکاپ کامل انجام دهید .
  • سعی کنید استرس به خودتان راه ندهید و عصبانی نشوید .

توصیه های مهم به خانواده ها در مورد سکته قلبی در سالمندان :

معمولا سالمندان بیشتر در معرض حملات قلبی و سکته قلبی قرار می گیرند . پس توصیه می شود به هیچ وجه سالمند خود را تنها نگذارید . اگر وقت مراقبت کامل از سالمند خود را ندارید حتما سعی کنید در هنگام تنهایی سالمند ، از اطرافیان خود کمک بگیرید و یا اینکه یک پرستار سالمند درمنزل استخدام کنید تا به صورت شبانه روزی از سالمند شما مراقبت و نگهداری شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × یک =

مشاوره ارائه دهنده خدمات پرستاری - علائم و راه پیشگیری سکته قلبی در سالمندان
فهرست