تماس
021-66582923
سیروز کبدی چیست؟

سیروز کبدی چیست؟ علائم و راه های درمان

سیروز یک بیماری کبدی است. در این بیماری بافت های سالم کبد تبدیل به بافت های زخمی و آسیب دیده می شود.  هر روزی که از این بیماری میگذرد کبد بیشتر درگیر می شود تا زمانی که کبد عملکرد خود را از دست می دهد و دیگر نمی تواند کارایی خوبی داشته باشد.

کبد نقش مهمی در بدن هر فرد دارد. وظیفه آن پاکسازی بدن از سموم و تصفیه خون از مواد زائد و تولید مواد مغذی در بدن است. حال اگر کبد کار خود را به درستی انجام ندهد انسان دچار مشکلات فراوانی می شود .بعضی از افراد هستند که در زندگی خود برنامه غذایی درستی ندارند و همین امر باعث می‌شود که کبد آنها دچار صدمه شود. زمانی که بافت های کبد دچار صدمه می شوند در کبد زخم ایجاد می شود و این زخم ها هر روز در کبد گسترش پیدا کرده و فرد را دچار سیروز کبدی می کند.

هرچه کبد تلاش می کند تا بافت های زخمی را ترمیم کند اما سیروز کبدی بیشتر پیشروی می کند و هر چقدر بیشتر پیشروی کند به تعداد زخم ها اضافه تر می شود و در این موقع است که کبد عملاً عملکرد خود را از دست می دهد و فرد را دچار بحران می کند.

علائم سیروز کبدی :

سیروز کبدی از سن ۳۰ سال به بالا خود را نشان می‌دهد وقتی فرد تازه به این بیماری مبتلا می شود می توانند با مراجعه به دکتر و درمان‌های معمولی خود را درمان کند اما اگر به علت بی توجهی به دکتر مراجعه نکند این بیماری به نهایت خود رسیده و فرد را درگیر می‌کند .

علائم شایع در بیماری سیروز کبدی :

  • زرد شدن سفیدی چشم و رنگ پوست
  • بالا رفتن فشار خون
  • ورم کردن پاها
  • لاغر شدن به یکباره
  • کم شدن اشتها
  • ایجاد حالت تهوع
  • خارش پوست بدن
  • گیجی و خواب آلودگی در روز و بیدار ماندن در شب
  • قرمز شدن کف دستها
  • کبودی بدن با کوچکترین ضربه

 هرگاه فردی این علائم را در خود دید باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنند .البته دیدن همه موارد لازم نیست، گاهی اوقات چند علامت هم برای هشدار خطرکفایت میکند.

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی ویتامین های مفید برای کبد را حتما مطالعه نمایید ))

علت های مبتلا شدن به سیروز کبدی چیست؟

 درگیر شدن با بیماری سیروز کبدی می تواند دلایل متعددی داشته باشد که ما در این مقاله به چند نمونه از آنها اشاره خواهیم کرد. معروف ترین و شایع ترین عوامل عبارتند از :

۱-استفاده از مشروبات الکلی

۲- درگیری با ویروس هپاتیت b و c

3- کبد چرب

 دلایل دیگری هم برای ابتلا به بیماری سیروز کبدی وجود دارد اما دلایل بالا از شایع ترین و اصلی ترین آن ها به شمار می رود.

– وقتی افراد بیش از حدمشروبات الکلی استفاده می‌کنند بافتهای کبد آنها دچار مشکل شده و در نهایت به زخم تبدیل می‌شود. در این زمان است که بدن آنها نمی‌تواند پروتئین تولید کند و مواد زائد را از خون دفع کند و در نهایت به سیروز کبدی دچار می شود.

-هپاتیت نیز یکی از بیماری‌های التهابی است و میتواند بدون علامت به سرعت به کبد حمله کند و کار کبد را مختل نماید.  در کل می‌توان گفت سیروز کبدی یکی از عوارض هپاتیت BوC به شمار می رود.

-کبد چرب هم به نوبه خود در به وجود آمدن سیروز کبدی تاثیر گذار است.و درطی چهار مرحله می تواند به سیروز کبدی تبدیل شود.

کبد چرب ساده(کبد چرب)

 کبد چرب ملتهب (استئاتو هپاتیت )

کبد چرب زخم شده(فیبروز)

 کبد چربی که زخم سراسر آن را فرا گرفته است(سیروز )

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی درمان خانگی چربی کبد را حتما مطالعه نمایید ))

پیشگیری از سیروز کبدی:

افراد برای اینکه به این عارضه مبتلا نشوند باید سبک زندگی خود را تغییر داده و از یک شیوه درست و سالم در زندگی پیروی کنند.

– پیروی کردن از یک رژیم غذایی مناسب تحت نظر دکتر تغذیه و در کنار آن کم کردن وزن

– جلوگیری از بالا رفتن قند خون و تنظیم کردن مقدار کلسترول خون

– پیاده روی هر روز به مدت ۳۰ دقیقه

آیا سیروز کبدی با درد همراه است؟

برای پاسخ دادن به این سوال باید گفت که بله ،سیروز کبدی، چون باعث التهاب در بدن می شود و بدن نسبت به این التهاب واکنش نشان می دهد ،فرد دردرا احساس می‌کند. گاهی اوقات ممکن است افرادی که چاق هستند و مبتلا به آرتروز،  سیروز کبدی باعث شدیدتر شدن درد استخوان ها و مفاصل آنها شود.

درمان سیروز کبدی با داروهای گیاهی :

درمان هایی که برای سیروز کبدی وجود دارد همه قطعی نیست و درمان صد درصدی ندارد.یک سری علل مثل :هزینه دار بودن درمان سیروز کبدی ، احتمال برگشت دوباره بیماری بعد از درمان، عوارض داروها (که بسیار زیاد است و بیمار مجبور به قطع خوردن آن می‌کند)، باعث شده که پزشکان به فکر درمان این بیماری با گیاهان بیفتند.

گیاهانی مانند:

– بذر گیاه دارویی خار مریم که به( سیلی مارین )هم معروف است در جلوگیری و پیشرفت بیماری سیروز کبدی موثر است.

-داروی گیاهی( LIV-۵۲)که ترکیبی از عصاره گیاهانی مانند :کاسنی ،سنا، تاجریزی، ارجون، بومادران،کبراست، و خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن را دارد.

– زردچوبه نیز جزء گیاهانی است که خاصیت ضد میکروبی، ضد عفونت و آنتی‌اکسیدانی دارد و در درمان سیروز کبدی موثر است.

پزشکان برای افرادی که به سیروز کبدی مبتلا هستند مصرف این مواد غذایی را توصیه می‌کنند:هوموس نخود( که این  یک غذای لبنانی که با نخود درست می شود)، کرفس، فندق، انجیر، زعفران، اسفناج، انار، گل سرخ، دارچین، زیره، زنجبیل و خرفه.

مواد غذایی که در بالاذکرشد، نه تنها در ایران بلکه در کشورهای چون هند، چین، ژاپن و کشورهای عربی مورد تجویز پزشکان است.

هشدار ! خدمات ما پرستاری در منزل برای سالمندان ، کودکان و بیماران است و این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از

آن لازم است از پزشک یا متخصص مربوطه مشورت بگیرید.

مرکز پرستاری آتیه پرستاران سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 + 2 =

فهرست