تماس
021-66582923
فرد افسرده

چگونه می توانیم به فرد افسرده کمک کنیم

فرد افسرده را باید دریابیم و باید با ملایمت با او رفتار کنیم . خیلی از وقتها انسانها ممکن است حال خوبی نداشته باشند، احساس نا امیدی و ضعف کنند، از جریان زندگی لذتی نبرند، اتفاقات خوشایند زندگی آنها را شاد نکند، همه اینها می‌تواند نشانه هایی از مبتلا شدن آنها به افسردگی باشد.

افسردگی که تقریباً با زندگی پر از تنش امروزه عجین شده است. نبودن ثبات اقتصادی و امنیت روانی، نبودن شغل و در آمد کافی، آینده نامعلوم جوان ها و تحصیل و پیشرفت درسی نا فرجام همه و همه تنشهایی است که تن و روح انسان را می رنجاند و انسان هر روزه با آنها درگیر است برای زندگی خود و برای آینده خانواده و فرزندانش.

افسردگی چیست ؟

همه این مشکلات و سختی های زندگی امروز واژه ای به نام افسردگی را برای انسانها به ارمغان آورده. واژه ای که گرچه سالها پیش برای آنها نا آشنا و دور از ذهن بود اما امروزه با درگیر شدن خود انسانها با آن و یا یکی از اعضای خانواده شان تقریباً با آن آشنایی دارند. واژه افسردگی به این معناست که شما از فرایند های خوشایند زندگی که تا کنون از آنها لذت می بردید و خوشحال می شدید، دیگر خوشحال نمی شوید و از آنها لذتی نمی برید.

همه ما انسانها ممکن است زمانی احساس خستگی و ناراحتی داشته باشیم که معمولاً خیلی با دوام نیست و چندان تأثیر منفی در زندگی ما نمی‌ گذارد و تقریباً خودمان میتوانیم حال خودمان را خوب کنیم و نیاز به مداخله دیگران و‌ کمک دیگران نداریم‌.

این حالت تقریباً حالتی عادی و جزو زندگی انسان است اینکه برخی مشکلات مانند مشکلات خانوادگی، از دست دادن یکی از اعضای نزدیک در فامیل، مشکلات مالی، بیکاری همه اینها چیز های است که جزو فراز و نشیب های زندگی روز مره است و صد در صد باعث غم و رنج انسانها می شود. اما نباید اجازه دهیم که این غم و درد در ما نهادینه شود و به صورت افسردگی در آید، اما زمانی باید این حالت غم و رنج را جدی تر بگیریم که احساس ناراحتی در فرد زود بر طرف نشود و به قدری حالشان بد باشد که گذراندن زندگی روزمره برایش سخت است.

علائم فرد افسرده چگونه است ؟

افراد افسرده معمولا علائمی دارند که اطرافیان باید این علائم را بدانند. حال می تواند این افسردگی در سالمندان باشد یا کودکان . اگر به عنوان یک پرستار منزل مشغول به مراقبت از افراد افسرده مخصوصا سالمندانی که به افسردگی دچار هستند، حتما شما باید به عنوان یک مراقبت علائم افسردگی را بدانید تا بتوانید به این افراد کمک کنید.

  • خیلی کم یا خیلی زیاد می خوابند
  • خیلی کم یا خیلی زیاد می خورند
  • معمولاً از الکل و دارو های مسکن استفاده میکنند
  • اغلب سردرد و مشکلات معده دارند
  • اغلب غمگین و زود رنج هستند

در ادامه توصیه می شود مقاله 11 روش برای بهبود حال روحی را مطالعه نمایید.

کمک به فرد افسرده

چگونگی رفتار با افرادی که به افسردگی دچار هستند :

یکی از عواملی که به افراد افسرده کمک میکند زودتر بهبود یابد نوع و روش برخورد ما با حالت و رفتار اوست. کسی که بیماری افسردگی دارد معمولاً ارتباطتش با اطرافیان خیلی محدود است. دوست دارد بیشتر در اتاق خودش تنها باشد یا بخوابد او در همه این موارد نیاز به کمک و حمایت اطرافیان دارد تا از این لاک خودش در آید و به دنیای واقعی بر گردد و او نیازمند به کمک ماست و از این رو بهتر است بدانیم چگونه با او رفتار کنیم تا بتوانیم کمک مفیدی برای او باشیم.

فردی که دچار افسردگی است خودش حس و حال اکنونش را دوست ندارد اما توانایی بیرون آمدن از این شرایط و کنترل این حال خودش را ندارد. از جمله کار هایی که در جهت بهبود فرد افسرده می‌توانیم انجام دهید عبارت اند از:

1- به او عشق هدیه کنیم:

این افراد از آنجایی که همیشه از حال فعلی خود ناراحت است. نگران از دست دادن نزدیکان و خانواده خود است. اطرافیان می‌توانند با ابراز علاقه و عشق به او و بیان جملاتی مانند اینکه نگران نباش، من همیشه کنارتم به او امید دهند.

۲_به افراد افسرده لقب تنبل ندهیم:

این افراد درمغز و روح و روانش مدام درگیری ذهنی دارد و همیشه احساس خستگی می‌کند و نمی‌تواند نه برای خود و نه برای دیگران مفید باشد بیشتر دوست دارد بخوابد در این زمان او را تنبل و ضعیف خطاب نکنیم و سعی کنیم به او انگیزه بدهیم.

۳_ دلیل افسردگیش را جویا نشویم:

در واقع فرد خودش هم دلیل افسردگیش را نمیداند و وقتی ما از او دلیل افسردگیش را می‌پرسیم باعث رنجش او می شود.

۴_افسردگی را با احساس غم و اندوه یکی نکنیم:

غم و اندوه حالتی است که ممکن است در پی پیامدی به وجود آمده باشد دائمی نیست و کوتاه مدت از بین می‌رود اما افسردگی معمولاً علت خاصی ندارد و ممکن است ماهها و سالها به طول انجامد.

۵_ احساس اضافی بودن را به آنها ندهیم:

فرد افسرده بیشتر مواقع احساس میکند که برای خانواده و اطرافیانش سربار است و مشکلات او اگریبان خانواده را هم گرفته اما اطرافیان باید به او دلداری دهند و از او به محکمی و استواری یاد کنند که بار سنگین این افسردگی را به دوش می‌کشد.

در ادامه توصیه می شود مقاله راه های افزایش روحیه بیماران سرطانی را مطالعه نمایید.

۶_افرادی که به افسردگی دچار هستند را تشویق کنیم:

برداشتن کوچکترین قدم ها برای این افراد به منزله پیشرفت او محسوب می شود. همین که سعی کند کمتر داخل اتاقش باشد، با دیگران حرف بزند و غیره ما با تشویق همین کار های به ظاهر ساده میتوانیم به پیشرفت او کمک کنیم.

۷_افراد افسرده قدر زحمات شمارا میدانند:

وقتی در جهت کمک به افراد افسرده قدمی بر می داریم شاید او زبانش قادر به تشکر از شما نباشد یا نتواند کار خاصی برای شما انجام دهد اما در واقع قدر زحمات و محبت مارا میداند.

۸_ افراد افسرده در کنار روز های بد روز های خوب هم دارند:

تفکر عامه مردم بر این است که تمام اوقات و روز های افراد افسرده غمگین و درد آور است اما بر خلاف این طرز فکر افراد افسرده روز های شادی هم دارند یعنی در واقع افسردگی ترکیبی از روز های خوب و بد باهم است و ما میتوانیم با تشویق روز های خوب او و بالا بردن کیفیت این روز ها و کمک به او برای مراجعه به مشاور و ادامه درمان به او کمک کنیم تا زودتر بهبود یابد.

۹_ تشویق کردن فرد افسرده به ورزش:

ورزش سبب نشاط و تندرستی افراد می شود. علاوه براین تأثیر مستقیم بر مغز دارد و سبب کار کرد بهتر آن میشود. افسردگی سبب کوچک شدن مغز می شود بنا بر این با تشویق افراد افسرده به ورزش کردن به آنها کمک کنیم که به دلخواه این کار را انجام دهند تا به اجبار.

۱۰_ به خاطر احساست منفی او را سرزنش نکنیم:

منفی بافی و منفی نگری از علائم اصلی افسردگی است و فرد کنترلی بر آن ندارد. پس به هیچ عنوان با سرزنش کردن افکار منفی و طرز فکر منفی فرد افسرده او را آزرده تر نکنیم.

۱۱_در کمک کردن و رفتار با او سختیگر نباشیم:

هیچ گاه با رفتار های سختگیرانه و آمرانه فرد افسرده را وادار به انجام عملی یا حتی ترک حالت افسردگیش نکنیم چون او قادر به این کار نیست و به کمک مشاور و اطرافیان نیاز دارد و نتیجه این رفتار ها چیزی جز آسیب رساندن بیشتر به او نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × دو =

فهرست