تماس
021-66582923

آموزش مهارت فرزند پروری به والدین

پرستار کودک, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
آموزش مهارت فرزند پروری به والدین

به یک سری از تکنیک های خاص برای تغییر و تحول دادن به رفتار های کودک و مدیریت و کنترل رفتار های آن ها توسط والدین، فرزند پروری گفته می‌ شود ما در این مقاله می‌ خواهیم اصول و آموزش مهارت فرزند پروری والدین و افرادی که مراقبت از کودک را برعهده دارند را مورد بحث قرار بدهیم .

تکنیک فرزند پروری :

همه والدین دوست دارند فرزندانی تربیت کنند که در آینده به موفقیت لازم برسد و در عین موفقیت دارای رفتار و اخلاق پسندیده باشد و تلاش های زیادی در این زمینه انجام می دهند والدین برای تربیت فرزندان خود یا از تجربه های خودشان یا از تجربیات افراد مسن و یا حتی از مشاورین متخصص بهره‌ مند می‌ شوند تا یک فرزند خوب را تربیت کنند.این تکنیک ها باعث می شود والدین تغییرات رفتاری را روی خود و فرزندانشان اعمال کنند تا نتیجه بهتری به دست بیاورند.

آموزش مهارت فرزند پروری به والدین یک روش بسیار مهم و سازنده محسوب می‌ شود که می‌ تواند تمامی مشکلات رفتاری را در آن ها از بین ببرد. هر خانواده‌ ای از یک تکنیک خاص برای تربیت کردن فرزند خود استفاده می‌ کند که این شیوه‌ ها می‌ تواند بر اثر یک سری عوامل مانند عوامل اجتماعی ،فرهنگی سیاسی و غیر متفاوت باشد .

اهداف فرزند پروری :

  • ایجاد شدن یک رابطه مناسب بین والدین و فرزندان
  • مدیریت کردن پدر و مادرها و نظارت داشتن بر رفتار فرزندان
  • بیان کردن مسائلی که ارزش تلقی می شود و خانواده ها از فرزندان انتظار دارند به آن عمل کند و منتقل کردن این عقاید به فرزندان

نقش مهم والدین در فرزند پروری :

همان طور که می‌ دانید والدین نقش مهم و اساسی روی نگهداری و مدیریت کردن فرزندان خود دارند. والدین ضمن تامین کردن نیازهای اولیه باید به یک محیط امن که دارای قانون های خاص خود می باشد را برای آن ها فراهم کنند و آن ها را از آسیب هایی که ممکن است برایشان به وجود بیاید مصون بدارند .

برای اینکار والدین باید یک رابطه خوب و بهینه با فرزند خود برقرار کنند که حکم اول در فرزند پروری بر پایه این اصل بنا شده است. این رابطه خوب باید به گونه‌ ای باشد که فرزند احساس امنیت کند و احساس کند که توسط والدین دوست داشتنی می باشد گاهی مواقع باید والدین وارد یک رابطه صمیمانه با فرزند خود شوند پای صحبت آن ها بنشینند و با آن ها صحبت کند و سعی کنند خیلی آن ها را نصیحت نکند و علاقه خود را به آنها ابراز نمایند .

( در ادامه توصیه می شود مقاله اصول ارتباط والدین با فرزندان را مطالعه نمایید )

انواع آموزش های فرزند پروری :

آموزش های مهارت فرزند پروری به والدین که روی تربیت آنها بسیار کار ساز بوده است می تواند به شرح زیر توضیح داده شود :

1- شناسایی عوامل بی خطر :

والدینی که خیلی متبحر باشند اگر خطری فرزند خود را تهدید کند سریع آن را تشخیص می‌ دهند. این والدین اطلاعات کافی در مورد اینترنت بی‌ خطر و راه های امن ساختن آن دارند و در مواقعی که بی خطر باشد به فرزند خود این آموزش‌ ها را می دهند که چگونه مهارت های لازم را در این موضوعات یاد بگیرند و از خود محافظت نمایند .

2- والدین خوب برای فرزند خود باشیم :

یکی از آموزش های مهارت فرزند پروری به والدین این است که یک الگوی خوب برای فرزند باشید زیرا آن ها از شما الگو می‌گیرند آن هم الگوی رفتاری و الگوی شنیداری. به طور مثال به کودک خود نگویید کاری را که من می خواهم باید انجام بدهی نه آن کاری را که خودت دوست داری. این شیوه تربیتی اصلا موثر و کارآمد نخواهد بود .

3- برای فرزند خود محدودیت قرار بدهیم :

آموزش این مهارت فرزند پروری به گونه ای است که در طول زمان به دست والدین می آید و باعث می‌ شود به آنها کمک کند که در چه مواقعی فرزند را محدود کند و در چه مواقعی روی حرف خود اصرار داشته باشد و لازم است بدانید همه فرزندان یکی نیستند این که شما برای آن ها محدود قرار می دهید به این معنی نیست که کارش بدون نقص باشد بلکه اشتباه های کمتری در او رخ می‌ دهد .

4- هشدار های خود را استمرار بخشید :

والدین برای آموزش مهارت فرزند پروری باید هشدار و پیامدهای خود را برای رفتارهای اشتباه فرزند خود به صورت مستمر تکرار کنند تا فرزندان یاد بگیرند و رفتار بد خود را اصلاح کنم .

5- برای مقابله کردن با فرزند خود روش منطقی برگزینید :

اگر می‌خواهید تربیت بسیار کارآمد روی فرزند خود اعمال کنید باید روی موضوعی که می خواهید با کودک مقابله کنید فکر کنید بسنجید آیا این موضوع بزرگ است یا بی اهمیت. سعی کنید به مسائل کوچک با کودک روبرو نشوید و روی مسائل با اهمیت به تربیت او بپردازید که ارزش آن را داشته باشد .

6- کنترل استرس :

از دیگر آموزش‌ های مهارت فرزند پروری به والدین این است که آن ها بتوانند روی استرس و عصبانیت خود مدیریت کنند و سر فرزند خود داد و بیداد نکند و از اصول خاص خود برای تربیت فرزندشان بهره ببرند. زیرا استرس و عصبانیت روی کودکان اوضاع را بدتر می‌ کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

19 − سیزده =

فهرست