تماس
021-66582923
فیبروم رحمی

فیبروم رحمی چیست و راه های درمان آن

فیبروم رحمی به تومورهای غیرسرطانی گفته می‌شود که در داخل لایه های عضلانی رحم به وجود می آید و این فیبروم ها معروف ترین تومور هایی هستند که در لگن زنان به وجود می آید و باعث نازا شدن زنان می شود. این فیبروم ها معمولاً از سن بیست سالگی شروع می شوند و تا زمان یائسگی زنان ادامه پیدا می کنند،در این دوره هورمونهای زنانه بیشتر ترشح می‌شود و همین عامل باعث ایجاد فیبروم میشود.

انواع فیبروم رحمی

 فیبروم های رحمی انواع گوناگونی دارند که نوع آن ها بستگی به محل رشد آنها دارد.

– معروف ترین آن ها که در عضله رحم به وجود می آید اینترامورال است .

-اما نوعی دیگر از آن که در خارج از رحم به وجود می‌آید و به صورت توده در بیرون رحم پخش می‌شود را ساب سروزال میگویند .

-نوعی دیگر از فیبروم که خیلی کمیاب است و در داخل حفره رحم به وجود می آید را فیبروم زیر مخاطی می نامند.

نشانه های فیبرم رحمی:

فیبروم ها به صورت گوناگون در افراد یافت می‌شود گاهی اوقات این فیبروم ها باعث یبوست می‌شوند و به خاطر فشار بیش از حدی که به رکتوم ایجاد می‌کنند تخلیه مواد زائد از بدن به سختی انجام میشود گاهی اوقات هم این بیماری خود را به صورت درد در لگن، درد در زمان پریودی و زیاد شدن خونریزی، و یا به صورت لخته شدن خون در زمان قاعدگی اتفاق می افتد. این بیماری در همه افراد به یک صورت اتفاق نمی افتد، در بعضی از آنها به صورت بی علامت خود را نشان می دهد و تنها راه فهمیدن آن رفتن پیش متخصصین بوده و با انجام دادن معاینات پزشکی و سونوگرافی فرد متوجه می‌شود که دچار فیبروم رحمی شده است.

علت تشکیل فیبرم رحمی در زنان

 ۱-یکی از علت های شایع تشکیل فیبروم رحمی در زنان ،استرس واضطراب بوده است؛ که این عامل باعث می شود،هورمون کورتیزول بیش از حددر بدن ترشح شود و روی کبد تاثیر منفی گذاشته وقند فراوان  در بدن به چرخش در آید و در نهایت باعث ایجاد انسولین در بدن شود و وقتی قند در بدن بالا برود فیبروم بهتر رشد می‌کند.وزمینه ایجاد بیماری گسترده می شود.

۲-یکی دیگر از علت‌های فیبروم رحمی ،چاقی بیش از حد زنان است،که این چاقی در ناحیه شکم به دلیل  تجمع چربی ها به وجود می آید.و  باعث تولید هورمون استروژن،،ودرنهایت ایجاد فیبرم در بدن می شود.

۳-عدم پروژسترون کافی در بدن نیز باعث ایجاد فیبروم وزمینه رشد آن در بدن می شود.

4-مصرف روزانه سبزیجات و مرکبات در رفع این بیماری بسیار تاثیر گذار است.اگر این اتفاق صورت نگیردومرکبات به بدن رسانده نشود،احتمال ایجاد این بیماری بسیارزیاد است.

5-یکی دیگر از علت های مهم، به هم خوردن تعادل هورمونها است. وقتی هورمون ها توازن خود را از دست دهند این بیماری ایجاد می‌شود؛مخصوصاً هورمون استروژن که  این هورمون باعث رشداندامهای جنسی زنان، رشد مو ،افزایش میل جنسی، احوالات روحی و روانی، قلب، مغز، استخوان و پوست میشود.

۶- علت دیگر را می توان ارثی و ژنتیک نام برد؛که از این راه به افراد منتقل می‌شودوبادرمان به موقع این بیماری را می توانیم از بین ببریم.

ممنوعیت غذای برای فیبروم رحمی

داشتن تغذیه مناسب عامل مهمی است که باعث کنترل این بیماری می شود عدم استفاده از غذاهایی که در بدن التهاب ایجاد می کنند. مانند استفاده بیش از حد از ادویه جات تند، گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده، مثل: سوسیس و کالباس، فست فودها و مصرف مشروبات الکلی که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند همچنین عدم خوردن چیپس و تنقلات شیرینی جات، نوشابه ،کیک، ماکارونی در کنترل این بیماری نقش بسزائی دارند.

فیبروم رحمی درمان

فیبرم رحمی به چند روش قابل درمان است؟

از آنجایی که بیشتر خانم ها به این بیماری گرفتار هستند، درمان‌های را هم متخصصین زنان وزایمان  برای آن در نظر گرفته اند.ما در این مبحث به ۳ روش اشاره خواهیم کرد.

۱-دارو درمانی:

در این روش متخصصین با تجویز دارو به کوچک کردن این فیبرومها می پردازد و سعی بر تنظیم هورمون های زنانه در بدن می کنند. اگر هورمون ها در بدن خوب کار کنند زنان دچار این بیماری نمی شوند.

۲-عمل جراحی:

اما شایع‌ترین و رایج ترین راه برای برداشتن فیبرم رحمی عمل جراحی است که دکترها با جراحی فیبروم ها را از بدن خارج می کنند، البته فیبروم های بدخیم را که باعث ایجاد سرطان می شوند، آنها با برداشتن مقداری از رحم و یا برداشتن رحم به طور کامل از پیشرفت این بیماری جلوگیری می کنند.

۳-امبولیزاسیون شریان رحمی:

در این روش متخصصین از جریان خون به فیبرومها جلوگیری به عمل می‌آورند از این طریق مانع رشد آنها می‌شوند.

علاوه بر دارو ما می‌توانیم از داروهای گیاهی هم برای توقف رشد فیبروم رحمی استفاده کنیم:

۱- درمان با چای سبز :چای سبز به خاطر آنتی اکسیدانی که دارد از رشد فیبروم های رحمی جلوگیری به عمل می آورند.

۲- استفاده از گیاهانی مثل توت ،تمشک، بلوبری و انگور زیرا این مواد دارای ماده ای به نام رسوراترول هستند.رسوراترولها از زیاد شدن سلولهای فیبرومی در رحم جلوگیری به عمل می آورند.

کلام آخر

 فیبروم های رحمی معر وف ترین توده‌های رحم به شمار می روند و جزُءتوده های خوش خیم هستند و خیلی کم اتفاق می‌افتد که بدخیم باشند. این توده ها معمولاً در دیواره های داخلی یا خارجی رحم رشد پیدا می کنند. ولی اگر این فیبروم ها خارج از رحم رشد پیدا کنند ،روی اعضای دیگر بدن هم تاثیر منفی می گذارند؛ مثلاً: روی روده ها، معده ،مثانه و کلیه… این فیبروم ها ی رحمی نیاز به درمان دارویی ندارند مگر اینکه بیمار دچار علائم  خاصی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شانزده − شانزده =

فهرست