تماس
021-66582923

قوز یا کیفوز، به بروز انحنا و خمیدگی که در پشت ،قسمت ستون فقرات ایجاد شده گفته می‌شود.قوز را می‌توان با انجام حرکات ورزشی مخصوص برطرف کرد . جهت بهبود قوز پشت به مراکز فیزیوتراپی هم می توان مراجعه کرد و تحت درمان قرار گرفت گاهی اوقات  خمیدگی در ستون فقرات به قدری زیاد است که با ورزش و فیزیوتراپی قابل درمان نیست. در این صورت با توجه به تجویز پزشک معالج عمل جراحی صورت می‌گیرد .

علت بروز قوز پشت چیست؟

 – مهمترین عواملی که سبب ایجاد قوز پشت می‌شود نحوه نشستن و خوابیدن و ایستادن است اگر هنگام مطالعه ،کار با کامپیوتر و یا لپ‌تاپ صاف و درست ننشینید ستون فقرات شما حالت خمیده به خود می گیرد و پشت شما قوز در می آورد رعایت طرز صحیح خوابیدن طرز صحیح ایستادن و نشستن از بروز این بیماری جلوگیری می کند .

-از دیگر علل بروز قوز پشت می‌توان به ارثی بودن و یا بیماری‌های عفونی ،تومور ،التهاب ستون فقرات ،پوکی استخوان و بیماری شوئرمن اشاره کرد.که در صورت بروز پوکی استخوان در بدن، آسیب دیدگی  ستون فقرات و یا وارد شدن صدمه به ستون فقرات از بین رفتن دیسک  دیده شده است که در حال بیمار در صورت احساس درد در ناحیه پشت و با احساس ضعف در عضلات ستون فقرات باید به پزشک مراجعه کند ،تا با توجه به تشخیص پزشک نسبت به وضعیت کیفوز و راه های درمان آن اقدام کنند مثلا پزشک درمان را با انجام حرکات ورزشی و اصلاحی و یا با انجام جلسات فیزیوتراپی و در نهایت پیشنهاد به عمل جراحی، اقدام به درمان می کند .

حرکات اصلاحی برای قوز پشت چیست ؟

راههای درمانی که برای قوز پشت می توان به کار بردبه مقدار خمیدگی پشت و نشانه‌های موجود در بیمار و علت به وجود آمدن قوز ارتباط دارد .

اگر به مرور زمان قوز پشت بزرگتر شود بیمار باید با انجام فعالیت های ورزشی و حرکتی مرتب و منظم، انجام حرکات کششی به قوی کردن عضلات ستون فقرات خود کمک کند و نتیجه این عمل سبب کاهش درد در ناحیه ستون فقرات و کمر می‌شود و در ثابت نگه داشتن خمیدگی پشت تاثیر فراوان دارد .

از حرکات اصلاحی برای قوز پشت می‌توان به نرمش ها و ورزش های زیر اشاره کرد، انجام این ورزش ها به طور مستمر در طول روز چند بار به رفع مشکل کمک می کند .

1-روی صندلی بنشینید و شانه هایتان را به سمت عقب بکشید بدن را ۱۰ ثانیه در این وضعیت نگه دارید سپس به حالت عادی برگردید این تمرین را مکرر انجام دهید .

2-با نشستن بر روی صندلی و قلاب کردن دستان خود به پشت سر ،شانه ها را به عقب بکشید بدن را چند ثانیه در این حالت نگه دارید و بعد از چند ثانیه دستان خود را رها کنید این حرکت به بهبود کیفوز کمک می کند .

(( در ادامه توصیه می شود مقاله آموزشی حرکات خانگی برای تقویت فیله کمر را حتما مطالعه نمایید ))

3-زمانی که روی صندلی نشسته اید با کشیدن شانه های خود به سمت بالا از خم شدن پشت خود جلوگیری کنید .

4-از دیگر حرکات اصلاحی برای قوز پشت می‌توانید به پشت بخوابید و ستون فقرات را از زمین بلند کنید مانند طاق زدن و باقرار دادن یک توپ در پشت خود به حرکت دادن توپ به سمت بالا و پایین ادامه دهید .

5-به روی شکم دراز بکشید و با بلند کردن دست و سر و سینه به سمت بالا و نگه داشتن بدن به مدت چند ثانیه در این حالت به اصلاح قوز پشت کمک کنید .

6-در حالی که دراز کشیده هستید سر را از زمین بلند کنید و دست و پای خود را به نوبت به حالت ضربدری از زمین بلند کنید و بدن را چند ثانیه در این حالت نگه دارید .

حرکت اصلاحی برای درمان قوز پشت

7-با قلاب کردن دستان خود به هم و کشیدن آنها به سمت جلو و بالا نگه داشتن بدن، به مدت چند ثانیه در این حالت به اصلاح قوز پشت کمک کنید .

8-در هنگام قدم زدن دستان خود را در پشت بدن به هم قلاب کنید و دستان را به سمت عقب بکشید این عمل باعث قوی شدن عضلات بالای پشت میشود .

9-در حالت سرپا آرنج تان را تا کرده و با بردن دست خود به سمت پشت و با نگه داشتن آرنج با دست دیگر در تقویت عضلات بدن موثر باشید .

10-تلاش کنید هنگامی که سرپا هستید و یا راه می روید با بردن سر و شانه های خود به سمت عقب و به داخل کشیدن شکم در راستای درست ایستادن تمرین کنید تا دچار خمیدگی در قسمت پشت نشوید.

(( در ادامه توصیه می شود مقاله آموزشی علائم هشدار دهنده دیسک کمر را حتما مطالعه نمایید ))

11-با انجام حرکات کششی در رفع قوز پشت موثرباشید .

12-می توانید با استفاده از قوزبند هر روز به مدت یک ماه و انجام حرکات ورزشی به قوی شدن عضلات پشت و گردن کمک کنید .

اگر به هر دلیلی با انجام دهدن حرکات اصلاحی برای قوز پشت و انجام عمل فیزیوتراپی نتوانستید این بیماری را بهبود بخشید و یا اینکه جلوی پیشرفت آن را بگیرید با مراجعه به پزشک و دادن توضیحات خواسته شده از طرف پزشکان معالج و انجام عمل جراحی به بهبود وضعیت کیفوز کمک کنید .

کلام آخر

 بروز قوز در قسمت پشت بدن برای هر شخصی و در هر سنی پیش می آید که با رعایت حرکات اصلاحی در قوز پشت و انجام ورزش ها می توان به رفع یا بهبود آن پرداخت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار + 5 =

فهرست