تماس
021-66582923
مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری

راه های مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری در منزل

مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری بسیار مهم می باشد و فرد مراقب باید شیوه های مقابله با این بیماری را بداند و هم از علائم آلزایمر مطلع باشد. آلزایمر شایع ترین بیماری مربوط به اعصاب می باشد و با شیوه ی درست مراقبت از سالمندان آلزایمری می توان از بدتر شدن روند بیماری جلوگیری کرد.

مراقبت از سالمندان آلزایمری

برای بیماری فراموشی تا کنون راه معالجه ای کشف نشده است و پرستار سالمند آلزایمری باید حتما فرد صبور دلسوز و متعهد و مسوولیت پذیر باشد. چون باید به صورت شبانه روزی از سالمند مراقبت و نگهداری کند و از اولین نشانه هایی که در سالمندان آلزایمری بروز می کند می توان به اختلال در صحبت کردن و ناتوانی در فکر کردن و سپس در به یاد آوردن اطلاعات ذهنی خود دچار مشکل می شود.

علائم بیماری آلزایمر عبارتند از :

بیماری آلزایمر ( Alzheimer’s disease ) یکی از بدترین بیماریهایی می باشد که در دوران سالمندی گریبانگیر بسیاری از افراد می شود که حتما باید در مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری دقت لازم و تجربه کافی را داشته باشیم . در زیر به تعدادی از علائم این بیماری اشاره شده است . این علائم شامل:

  • گیج شدن
  • عوض شدن رفتار
  • اختلال در یاداوری
  • عدم به خاط سپردن معلومات جدید
  • اختلال در تکلم
  • عدم توانایی در حفظ تعادل
  • ناتوانی در به خاطر آوردن اتفاقاتی که قبلا رخ داده

مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری در خانه چگونه است ؟

مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری بسیار مشکل می باشد و حتما اطرافیان و یا پرستار منزل باید نسبت به این افراد بسیار صبور باشند . وقتی که علائم این بیماری در سالمند بروز کرده تا هنگامی که شخص فوت کند تقریبا ده سال زمان می برد ، و با گذشت زمان این علائم بیشتر شده و حاد تر می شوند.

سالمند آلزایمری دچار مشکلاتی از جمله ، ناتوانی در درک کردن مطالب ، ضعف در مدیریت تصمیم ها ، عوض شدن حالت های فردی می شود. بدلیل نداشتن درمان برای این بیماری و پیشرفت آن با گذشت زمان، سالمندان آلزایمری به شخصی نیاز دارند که به صورت دائم از آنان پرستاری و مراقبت نماید و نحوه ی برخورد مناسب و رفتار با سالمند آلزایمری بداند.

مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری به دو قسمت تقسیم می شوند :

قسمت اول مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری:

مراقبت های مرتبط با فردی که از سالمند آلزایمری پرستاری می کند ، به علت این که پرستاری از سالمند آلزایمری به صورت شبانه روزی می باشد و وظیفه بسیار سختی است ، پرستار بیمار شبانه روزی باید :

1- مواظب خودش باشد : به اندازه ی لازم بخوابد ، تغدیه سالم داشته باشد ، حتما به طور مرتب ورزش کند ، هر سال آزمایش دهد تا از وضعیت بدنش آگاه شود تا دچار مشکل نشود .
2- از اعضای خانواد بیمار کمک بگیرد : تا فرد بتواند کار های روزمره و امور شخصی خودش را انجام دهد و اطلاعاتی در مورد مراقبت از سالمند آلزایمری را در اختیار اعضای خانواده ی سالمند بگذارد تا در صورت لزوم و در مواقعی که پرستار حضور ندارد با توجه به این اطلاعات ، بتوانند از سالمند خود مراقبت کنند.
3- از علائم بیماری فراموشی آگاهی داشته باشد : تا بتواند شرایط را به بهترین شکل و به راحتی مدیریت کند.

 راه های مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری

قسمت دوم . مراقبت های مربوط به شیوه نگهداری از سالمند آلزایمری :

در مواقعی که به شما نیاز ندارند بهتر است نزدیک سالمند نباشید و از دور حواستان به سالمند باشد چون با این کار سالمند احساس مستقل بودن می کند. سالمند را مجبور به انجام کاری نکنید مانند به اجبار خواباندن سالمند ، ایجاد امنیت در منزل و برقراری محیطی به دور از تنش برای سالمند را در دستور کار خود قرار دهید . در هنگام صحبت با سالمند از سخنانی که باعث ایجاد روحیه و افزایش اعتماد به نفس سالمند می شود استفاده کنید.

قسمت سوم . مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری که به اعضای خانواده سالمند مرتبط است ؛

فردی که به عنوان پرستار از سالمند آلزایمری مراقبت و نگهداری می کند باید در خصوص وضع موجود با اعضای خانواده صحبت کند و راه کار های لازم را در مورد این بیماری به آنها بدهد تا آنها بدانند به نحوه صحیح با سالمند رفتار کنند.

مراقبت‌‌ از سالمندان آلزایمری در انواع مرحله های بیماری به چه صورت است ؟

فاز ابتدایی: از بروز علائم تا ۲ سال به طور معمول. ۲ سال اول بیماری را فاز اول بیماری می گویند که نگهداری از سالمند در این فاز راحت تر از دو فاز دیگر است.

فاز میانی: تقریبا از دو تا ده سال از آغاز بیماری طول می کشد تا سالمند وارد این فاز شود. از مشکلات این فاز این است که سالمند دچار اختلال در حافظه و عدم شناخت افراد میشود و نیز در رفتار های بدنی دچار مشکل می شوند.

سالمند آلزایمری در انجام چه کارهایی ، در فاز میانی به مراقبت نیاز دارد؟

۱.غذا خوردن
۲.مصرف دارو
۳.عوض کردن ایزی لایف
۴.راه رفتن
۵.لباس پوشیدن
۶.کم کردن تنش های سالمند در صورت داشتن تنش

فاز پیشرفته یا انتهایی: بین یک تا سه سال زمان می برد. سالمند در این شرایط دچار توهم و خیال پردازی می شود ، توانایی فکر کردن را از دست می دهد ، نمی تواند تصمیم گیری کند ، به سختی می تواند سخن بگوید و بدلیل اینکه سالمند در شدید ترین حالت بیماری قرار می گیرد و به مراقبت های بیشتری نیازمند است ، مراقب نمی تواند از پس همه کارها برآید بنابراین سالمند را به کلینیک های مخصوص می برند و از آنان کمک می گیرند.

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • علی حیدری زاده
    آبان 28, 1401 12:19 ب.ظ

    سلام وقت بخیر، امروزه نیاز به GPS برای بیماران آلزایمری و کودکان، یکی از راههای جدی برای مراقبت بیشتر و البته تاثیرگزار در این مهم محسوب میشه. با توجه به فراگیر شدن این تکنولوژی در کشور، شرکت “فناوری آرون” آمادگی برای اعطای نمایندگی و یا همکاری مورد به مورد اعلام میکند.
    شماره تماس: 02166462918
    09197819727
    علی حیدری زاده
    مدریت توسعه و تجارت

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هفت + 5 =

فهرست