نحوه برخورد پرستار بیمار با بیماران بد خلق یکی از نکات مهم و آموزنده ای می باشد که مراقبین باید به آن توجه لازم داشته باشند و با رعایت این نکات می توانند باعث آرامش خود و طرف مقابل خود شوند. در زیر به تعدادی از این نکات اشاره شده است .
روش برخورد پرستار بیمار با بیمار بد خلق
- پرستار باید مهربان باشد
یکی از بهترین راه های برخورد مراقب با بیمار عصبی، مهربانی کردن است . پرستار بیمار در منزل باید بجای اینکه حق به جانب حرف بزند باید طرف مقابل را درک کند و با مهربانی با او صحبت کند . همچنین باید طوری رفتار کند که بیمار متوجه شود که پرستار و اطرافیان برای او ارزش قائل هستند .
- پرستار بیمار نباید وارد بحث شود
بیمار عصبی و ناراحت ممکن است بیشتر اوقات با پرستار خود بحث کند . اما مراقب به هیچ وحه نباید در برابر بحث های او مقاومت نشان دهد و باید با آرامش خاطر با او سخن بگوید و همچنین پرستار می تواند با یک عذرخواهی بابت مشکلات بوجود آمده ، طرف مقابل را آرام کند.
در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی راه های دور کردن سالمندان از بیماری افسردگی را مطالعه نمایید
- مشخص کردن حدود و زمانبندیها توسط پرستار بیمار
بیمارانی که بد خلق و عصبانی هستند و همیشه درخواست های نابجا و غیر عقلانی دارند بهتر است که مراقب در مواقعی برای آنها محدودیت هایی اعمال کند . به طور مثال به او بگوید من باید به بیماران دیگر سر بزنم و چند دقیقه دیگر بر می گردم . این کار باعث می شود هم خود پرستار به آرامش برسد و هم طرف مقابل . همچنین باعث کاهش تنش ها بین آنها می شود .
- پرستار بیمار باید افکار منفی را از ذهن خود دور کند
معمولا بعد از هر بحثی با بیمارِ عصبی ، پرستار ناراحت می شود، که یک امری طبیعی می باشد . پس پرستار منزل باید این ناراحتی و افکار منفی را از ذهن خود بیرون بیاورد و بعد از هر بحثی بهتر است برای مدت کوتاهی استراحت کند. پرستار باید این را بپذیرد که شغل پرستاری یکی از سخت ترین شغل ها می باشد و هر کسی نمی تواند در این شغل دوام بیاورد ولی او توانسته تا حدودی مشکلات را پشت سر بگذارد و در این شغل توانسته به همنوع خود خدمت رسانی کند و این خود ثواب زیادی در نزد خداوند دارد.