نیازهای سالمندان خود را با استخدام پرستار سالمند در منزل برطرف کنید.
امروزه تنها بودن سالمندان بنا بر هر دلایلی باعث شده که سالمندان برای انجام و بر طرف کردن نیازهای روزمره خود به کمک دیگران احتیاج داشته باشد. اما ما می خواهیم در این مبحث یاد بگیریم که یک پرستار سالمند چگونه می تواند در برطرف کردن یا به حداقل رساندن نیازهای سالمند ، به او کمک کند. پس پیشنهاد می شود تا پایان این مبحث ما را همراهی نمایید.
دوران سالمندی یکی از مهمترین دوره های زندگی انسان ها می باشد در واقع به گفته ی جامعه شناسان دوره ی سوم زندگی افراد می باشد . دوران سالمندی دورانی است که یک فرد به اوج تجربیات خود می رسد. استفاده کردن از سالمندان و تجربیات آنها ، هم می تواند تنهایی سالمند را از بین ببرد و هم در کنار او جوانان می توانند از این تجربیات به نحو احسن استفاده کرده و در زندگی خود بکار ببرند .
شرایط سالمندان در جامعه می تواند فرد را در دوران سالمندی با شرایط خوب و مناسب روبرو کند اما مناسب نبودن شرایط می تواند سالمند را به سوی نا امیدی و انزوا بکشاند . موسسه آتیه پرستاران سلامت سعی کرده در این مقاله به طور خلاصه نیازهای سالمندان را برای شما شرح دهد به امید آن روزی که هیچ سالمندی تنها زندگی نکند .
نیازهای سالمندان را می توان به 5 دسته تقسیم نمود
نیازهای عاطفی فرد سالمند :
احتیاجات عاطفی در هر فردی وجود دارد و به جرأت می توان گفت که احتیاجات عاطفی در دوره ی سالمندی بیشتر از دوره های دیگر می باشد. بیشترین ضربه عاطفی یک سالمند زمانی به اوج خود می رسد که فرزندان او در کنارش نیستند و دور از او زندگی می کنند . در گذشته ها نیازهای عاطفی یک سالمند کمتر احساس می شد چون شرایط زندگی به گونه ای بود که اعضای خانواده بیشتر در کنار هم بودند و سالمند در کنار فرزندان خود زندگی می کرد . اما امروزه به دلیل یک سری مشکلات بیشتر سالمندان به دور از خانواده زندگی می کنند که وجود یک پرستار منزل در کنار آنها می تواند آنها را سرگرم کرده و از تنهایی دور کنند.
نیازهای سالمندان در معیشت :
نیازهای معیشتی یک سالمند شامل خوراک ، پوشاک ، مسکن و بهداشت می باشد . برآورده شدن نیازهای معیشتی در دوران سالمندی می تواند درصد بیشتری از مشکلات یک سالمند را برطرف کند . این خطر را سالمندانی احساس می کنند که از خدمات بازنشستگی بهره نمی برند و این معضلی بزرگ برای یک جامعه می باشد و دولت ها باید برای این معضل بزرگ برنامه ای جامع و هدفمند داشته باشند.
نیازهای تفریحی :
در دوران سالمندی احتیاج به تفریح و گردش به مراتب بیشتر از دوران های دیگر احساس می شود آن هم به دلایل مختلف . مثلا سالمند اعتقاد دارد بعد از این همه کارکردن در دوران جوانی ، حالا وقت آن رسیده که به استراحت و تفریح بپردازد . تفریحاتی مانند رفتن به طبیعت ، پارک رفتن ، سرزدن به اقوام ، کتاب خواندن ، رفتن به بیرون برای خرید منزل و مواردی از این قبیل که این سالمندان می توانند با کمک پرستار سالمند نیازهای تفریحی خود را برطرف نماییند.
نیازهای سالمندان در مشارکت های اجتماعی :
تنهایی را می توان بزرگترین مشکل و معضل برای سالمندان دانست . بسیاری از سالمندان هستند که شرایطشان به گونه ای می باشد که فرزندان آنها مجبور هستند به دور از سالمندشان زندگی کنند. در این مواقع مشارکت های اجتماعی می تواند کمک کند که سالمند از تنهایی بیرون بیاید . مثلا رفتن به ورزشهای همگانی در پارکها ، رفتن به کوهنوردی دسته جمعی و غیره .
نیازهای امنیتی :
یکی از دغدغه های زندگی سالمندان داشتن امنیت می باشد . این امنیت می تواند امنیت روحی باشد یا امنیت جسمی . مثلا سالمند اگر بداند در مواقع ضروری کسانی هستند که به کمکش بیاید یا وقتی مریض است سریع معالجه می شود ، احساس امنیت کرده و روحیه ی او بالا می رود و با انرژی به ادامه ی زندگی خود می پردازد .
بیماریهای شایعی که در سالمندان وجود دارد :
سن سالمندی سن حساسی است ما باید حتما به بهترین شکل از سالمندان خود مراقبت و نگهداری کنیم . اگر مشغله ی کاری زیادی دارید بهترین راه حل استخدام پرستار سالمند در منزل برای مراقبت و نگهداری از سالمند می باشد .
پرستار منزل و یا خانواده ها باید شرایط سالمند را بدانند و کمک کنند به برطرف کردن نیازهای این عزیزان . همانطور که مشاهده فرمودید در مطالب بالا ما سعی بر این داشتیم که نیازهای یک سالمند را برای شما شرح دهیم حال در ادامه می خواهیم به بیماریهای شایع در این سن بپردازیم و شما را با این بیماریها آشنا کنیم تا بتوانید با دیدِ باز به بهترین شکل از سالمندان مراقبت نمایید .
پوکی استخوان :
یکی از شایع ترین بیماری هایی که در دوران سالمندی برای یک فرد پیش می آید پوکی استخوان می باشد . مراقبت در این سن بسیار مهم می باشد چون شکسته شدن استخوان سالمندانی که دچار پوکی استخوان هستند بسیار مشکل می باشد . اگر شستگی در این افراد ایجاد شود استخوان بسیار دیر جوش می گیرد.
تصلب شرایین :
با گذشت عمر معمولا سالمندان دچار بیماری تصلب شرایین می شوند . تصلب شرایین معمولا در اثر رسوبهای ناشی از چربی ، نمک ، قند در عروق ایجاد می شود . خانواده ها و یا پرستار منزل که وظیفه ی مراقبت و نگهداری از سالمند را دارند حتما باید دقت لازم را در رژیم غذایی سالمند داشته باشند .
یائسگی :
معمولا زنان از سن 50 سال به بعد دچار یائسگی می شوند . البته نمی توان به این اتفاق بیماری گفت ولی وقتی خانم ها دچار یائسگی می شوند به علت تغییرات هرمونی چین و چروک در چهره ی این افراد نمایان می شود و با افت روحیه فرد همراه می باشد . اطرافیان باید در این موارد سالمند را تنها نگذارند چون اگر تنها شوند روحیه آنها در اثر تنهایی و شکسته شدن چهره ی آنها بسیار پایین می آید که اکثر سالمندان در این شرایط رو می آورند به مواد مخدر.
آلزایمر :
آلزایمر همان فراموشی می باشد که معمولا در سالمندان ایجاد می شود . همیشه خانواده ها یا پرستار سالمند باید سالمند را به کتاب خواندن ، روزنامه خواندن و ورزش کردن تشویق نماید . چون این موارد ذکر شده به شدت در جلوگیری از بوجود آمدن آلزایمر تاثیر دارد.
کاهش قدرت بدنی :
با افزایش سن قدرت عضلانی فرد روز به روز رو به کاهش پیش می رود . سالمندان همیشه باید برنامه ای منظم و مرتب و همچنین ادامه دار را برای ورزش کردن داشته باشند . ورزش کردن باعث می شود قدرت عضلات سالمند کاهش نیابد وسالمند با شادابی و سرزنده ای به ادامه ی زندگی خود بپردازد .
سوء تغذیه :
با افزایش سن قدرت ترشح معده کمتر شده و قدرت هضم غذا در معده ی سالمند کاهش می یابد و این کاهش هضم باعث ایجاد یبوست شده و قدرت جذب ویتامین ها توسط روده کاهش می یابد . این امر در طولانی مدت باعث ایجاد سوء تغذیه در سالمندان می شود . توصیه می شود خانواده ها و پرستاران حتما از غذاهایی که زود هضم می شوند و خیلی سفت نیستند برای سالمند تهیه کنند .