
پرستار مریض در خانه به فردی گفته می شود که از بیمار شما در منزل به صورت شبانه روزی مراقبت و نگهداری می کند تا بیمار شما بهبودی خود را به طور کامل بدست آورد. اما این پرستار بیمار حتی می تواند بیمار شما را در بیمارستان همراهی و مراقبت کند. حال ابتدا قصد داریم در در این مبحث در مورد پرستار مریض در بیمارستان توضیحاتی در اختیار شما قرار دهیم.
تاثیر پرستار مریض در بیمارستان:
وجود یک پرستار مریض در بیمارستان در بیشتر مواقع می تواند واقعا شرایط بیمار را 90 درجه در جهت بهبودی تغییر دهد . امروزه به دلیل کمبود نیروی پرستار در بیمارستان ها ، رسیدگی به بیماران بسیار کاهش یافته است .
یک پرستار در بیمارستان نمی تواند به طور تخصصی فقط به بیمار شما رسیدگی کند و مجبور است به طور همزمان بر چندین بیمار نظارت داشته باشد . اما استخدام یک همراه مریض از موسسات پرستاری در منزل این مشکلات را به حداقل رسانده است و شما می توانید با داشتن یک پرستارِ که به صورت خصوصی ازبیمارتان مراقبت میکند، شاهد روند بهبودی مریض خود باشید.
وظایف همراه یا پرستار مریض در بیمارستان :
زمانی برای بیمار همراه یا پرستار می گیرند که بیمار قادر به کارهای خود نباشد. مثلا غذا خوردن ، حمام کردن ، لگن گرفتن ، پوشک شدن ، سوند خالی کردن ، گاهی اوقات بیمار گاواژ دارد و باید غذا میکس شده به او بدهند ، اگر سرم دارد مواظب باشد دست به سرم خود نزند ، گاهی اوقات بیمار شب بیداری دارد و باید مراقب یا پرستار شبها بیدار باشد.
از وظایف دیگر پرستار مریض در بیمارستان بردن بیمار به آزمایشگاه یا فیزیوتراپی (Physiotherapy) یا رادیولوژی و یا به بخش هایی که پزشک برای او تجویز کرده . اگر بیمار نیاز به عمل یا جراحی دارد باید حتما شیو شود ، بیماری که آلزایمر دارد زیاد صحبت می کند مخصوصا شبها که باید پرستار مراقب او باشد، بعضی از بیمارها افسردگی دارند و حصوله ی پرستار و هیچ کس دیگر را ندارند و پرستار باید با آنها خیلی ملایم رفتار کند . بعضی از بیماران آنژوکت به دستشان وصل است که همراه مریض باید مراقب باشد که از دستش جدا نشود .
خط قرمز های پرستار مریض در بیمارستان :
مراقب یا پرستار خصوصی بیمار حق دخالت در امور پزشکی را ندارد مثل تزریقات ، سوند زدن ، گاواژ کردن ، دارو را خودسر به بیمار بدهد ، بیمار را به بیرون از بیمارستان ببرد، اگر بیمار مصرف الکل یا دخانیات یا مواد مخدر دارد، حق اینکه با بیمار همکاری کند و به او این مواد را برساند را ندارد . همچنین حق حمام کردن بیمار یا باز کردن پانسمان را ندارد.

وظایف همراه یا پرستار کودک مریض در بیمارستان :
معمولا برای کودکانی که در بیمارستان بستری شده اند کم پیش می آید که از یک پرستار خصوصی برای مراقبت از او استفاده کنند. زیرا والدین خودشان کودک بیمارشان را همراهی می کنند. اما در مواقعی بخاطر مشغله ی کاری از یک پرستار خصوصی به عنوان همراه مریض استفاده می کنند. حال وظایف پرستار بیمار در قبال این عزیزان را در ادامه برای شما شرح می دهیم .
- غذا دادن به کودک
- بازی کردن با کودک
- کتاب داستان خواندن برای کودک
- به هواخوری بردن کودک
- کمک کردن به نظافت شخصی کودک
- بردن کودک به سرویش بهداشتی
- سرگرم کردن کودک با اسباب بازیهایش
- حمام کردن کودک البته با اجازه ی پزشک
- همراه یا پرستار خصوصی کودک در بیمارستان کودکان را به کاردرمانی ، گفتار درمانی ، فیزیوتراپی ، ورزش درمانی و بعضی ها هم به آب درمانی می برند
پرستار مریض در خانه
در بالا توضیحاتی در مورد مراقبت از بیمار شما در بیمارستان چه کودک و چه بزرگسال، شرح دادیم. وقتی یک بیمار از بیمارستان مرخص می شود حتما باید تحت مراقبت و پرستاری در منزل باشد باشد تا بتواند به روزهای اولیه خود برگردد.
حال بسیاری از خانواده ها به دلایل مختلفی وقت کافی برای مراقبت از بیمار خود را ندارند و نمی توانند به طور کامل و 24 ساعته در کنار بیمارشان باشند و از او مراقبت کنند . در این مواقع خانواده ها از موسسه های پرستاری درخواست همکاری و کمک می کنند. این موسسات با اعزام فردی متعهد به درخواست شما جواب می دهند. فردی که نگهداری از بیمار شما را برعهده می گیرد با مراقبت های ویژه و شبانه روزی، به بیمار شما کمک می کند که هرچه زودتر بهبودی کامل خود را در منزل بدست آورد.