تماس
021-66582923

راه های جلوگیری پوکی استخوان در سالمندان

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستاری در منزل
2 دیدگاه
پوکی استخوان در زنان و مردان سالمند - راه های جلوگیری پوکی استخوان در سالمندان

پوکی استخوان در سالمندان یک بیماری یا بهتر بگیم یک معضل در این افراد می باشد. پوکی استخوان یک بیماری است که در سنین بالای 50 سال فرد درگیر آن می شود و به مرور زمان داخل استخوان های فرد پوک شده و قدرت استحکام استخوانها ضعیف می شوند . معمولا این بیماری در زنان بیشتر می باشد . که دلیل عمده آن به عقید ی پزشکان ، زایمان های خانم ها می باشد. در این قسمت از مقاله های آتیه پرستاران سلامت می خواهیم اطلاعاتی در مورد پوکی استخوان برای شما عزیزان شرح دهیم با ما همراه شوید.

پوکی استخوان در سالمندان چگونه است ؟

همانطور که در عکس بالا می بینید پوکی استخوان یعنی کاهش توده های شبکه ایی درون استخوان می باشد . سیستم استخوانی افراد به این گونه است که تخریب همراه با ساخت بافت های شبکه ای در درون استخوان می باشد . اما وقتی فردی دچار بیماری پوکی استخوان می شود سرعت تخریب بافت های شبکه ای داخل استخوان بیشتر از سرعت ساخت بافت ها می شود. این عمل باعث ایجاد پوکی استخوان شده و در نهایت شکستگی در استخوان ها ایجاد می شود .

شایع ترین شکستگی های پوکی استخوان در سالمندان :

معمولا وقتی فرد دچار پوکی استخوان می شود استخوان ها در معرض شکستگی قرار می گیرند . بیشترین قسمت هایی که در معرض شکستگی قرار می گیرند هیپ ، مچ دست ، دنده ها ، مهره های کمر و لگن را می توان نام برد . بسیاری از استخوان ها نیز به علت فشار، راحت شکل خود را از دست می دهند مانند مهره های کمر که فرد حالت خمیده به خود می گیرد .( گوژ پشت )

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی راه های تقویت استخوان در سالمندان را حتما مطالعه نمایید ))

عواملی تاثیر گذارِ پوکی استخوان در سالمندان :

عواملی وجود دارد که باعث می شود انسان ها به پوکی استخوان دچار نشوند و یا دیر به این عارضه دچار شوند که در زیر به تعدادی از آنها اشاره شده است .

ژنتیک:

ژن تاثیر زیادی بر دچار شدن افراد به پوکی استخوان دارد . معمولا ژن زن ها بیشتر از مردان دچار پوکی استخوان می شوند . همچنین افرادی که خیلی لاغز هستند و سفید پوست می باشند بیشتر از دیگر افراد دچار این عارضه خواهند شد .

سن :

سیستم بدن طوری است که معمولا تا 35 سالگی استخوان سازی در بدن به خوبی صورت می گیرد . اما از 35 سالگی به بعد استخوان سازی کم کم کاهش می یابد به طوریکه پوکی استخوان در سالمندان به اوج خود می رسد . درضمن یأسگی در زنان و همچنین کاهش تستسترون در مردان تاثیر بسزایی در پوکی استخوان دارد .

تغذیه :

تغذیه مناسب و مقوی تاثیر زیادی در مبتلا نشدن به پوکی استخوان دارد . جذب کلسیم بوسیله ی بدن بسیار مفید می باشد . با افزایش سن دستگا ههای گوارشی عملکردشان کاهش می یابد و درصدی از کلسیمی که بدن دریافت می کند از طریق کلیه ها دفع می شود و مانند قبل بدن نمی تواند همه ی کلسیم ها را جذب کند . حتی با بالا رفتن سن ، بدن کمتر می تواند کالری و مواد مغذی جذب کند .

فعالیت های فیزیکی :

ورزش مناسب و متناوب باعث می شود که به مرور زمان بافت استخوانی فشرده شود. این فشردگی باعث بالا رفتن قدرت و توان استخوان ها می شود . پس حتما سعی کنید ورزش را از جوانی شروع کنید و در دوران سالمندی نیز ادامه دهید .

سبک زندگی :

سبک زندگی جزو عواملی است که تاثیر زیادی بر جلوگیری از بوجود آمدن پوکی استخوان در سالمندان می شود . مصرف مواد غذایی اورگانیک ، استفاده از نورخورشید ، ورزش کردن زیر آفتاب تاثیر فوق العاده ای در بوجود آمدن استخوان های قوی و با دوام دارد.

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی ویتامین های مورد نیاز سالمندان را حتما مطالعه نمایید ))

جلوگیری از پوکی استخوان در سالمندان - راه های جلوگیری پوکی استخوان در سالمندان

تست پوکی استخوان در سالمندان :

تست پوکی استخوان به شما نشان می دهد چند درصد به بیماری پوکی استخوان (Osteoporosis) دچار هستید . شما می توانید با تست دادن، از وضعیت پوکی استخوان خود مطلع شوید و در صورت داشتن پوکی استخوان ، قبل از اینکه اوضاع وخیم شود، به درمان آن بپردازید. معمولا توصیه می شود افراد از سن60 سال به بالا این آزمایشات و تست ها را زیر نظر پزشک انجام دهند .

نکات مهم برای جلوگیری کردن از آسیب های پوکی استخوان در سالمندان :

اطرافیان سالمندان حتما باید نسبت به مراقبت از سالمندانشان حساس باشند . اگر از پرستار سالمند در منزل استفاده می کنید حتما به او موارد زیر را گوشزد نمایید تا اتفاق ناگواری برای سالمند شما پیش نیاید.

  • حتما سالمند از کفش های مناسب استفاده کند.
  • داخل منزل را برای سالمند ایمن کنید . مثلا مبلمان خانه را سعی کنید طوری چیدمان نمایید که سالمند هنگام تردد در داخل منزل دچار مشکل نشود .
  • سعی کنید لبه فرش های داخل خانه را طوری درست کنید که حالت برآمدگی نداشته باشد که پای سالمند به آن گیر کند .
  • سالمند نباید از مواد غذایی که برای او مضر است استفاده کند .
  • حتما از پادری درجلوی درب حمام و دستشویی برای جلوگیری از لیز خوردن سالمند استفاده نمایید.
  • از دستگیره در حمام ، دستشویی و راهروها استفاده کنید تا سالمند بتواند در مواقع ضروری از آنها کمک بگیرد .
  • سعی شود سالمند روزانه به مدت حداقل نیم ساعت پیاده روی داشته باشد و از نرمشهای سبک استفاده نماید.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام . من مادرم بخاطر روماتیسم بالای 10 سال هست که قرصهای مربوط به رماتیسم مصرف میکنه این قرص ها پوکی استخوان میاره . چند ماه پیش افتاد زمین و لگنش شکسته . الان دنبال یه پرستار سالمند هستم که تو خونه ازش مراقبت کنه میخواستم بدونم شما پرستار هم اعزام می کنید . اگه اعزام میکنید قیمت ها چگونه هستن ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • تیم تحریریه
      آذر 11, 1399 11:15 ق.ظ

      با سلام خدمت شما
      بله قرص های مربوط به رماتیسم عوارضی مانند پوکی استخوان دارند. در مورد سوالتون بله موسسه آتیه پرستاران سلامت یک موسسه خدماتی در زمینه اعزام پرستار به منزل فعالیت می نماید . شما اگر برای مادرتان نیاز به پرستار دارید می توانید با کارشناسان موسسه تماس بگیرید و کلیه ی سوالاتی که در ذهن دارید از آنها بپرسید تا شما را به خوبی راهنمایی کنند .
      ممنون از شما که موسسه ما را برای همکاری انتخاب کردید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

12 − 11 =

مشاوره ارائه دهنده خدمات پرستاری - راه های جلوگیری پوکی استخوان در سالمندان
فهرست