تماس
021-66582923

پیر چشمی در سالمندان و راه های معالجه این معضل

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستاری در منزل
بدون دیدگاه
پیر چشمی در سالمندان و راه های معالجه این معضل

زمانی که ماهیچه های چشم توانایی لازم برای تمرکز کردن روی دیدن وسایل نزدیک خود را از دست می دهند به آن عارضه پیرچشمی گفته می‌شود و این اختلال معمولاً از سنین ۴۰ سالگی به بعد شروع می شود که خیلی جای نگرانی برای این موضوع وجود ندارد و عزیزانی که به معضل پیر چشمی در سالمندان دچار هستند می توانند با استفاده از عینک و یا لنزهای مخصوص این مشکل را برطرف نمایند .

پیر چشمی چه علت هایی می تواند داشته باشد ؟

زمانی که می خواهیم یک شی را به صورت شفاف و واضح ببینیم عملکرد چشم به گونه‌ای است که شبکیه چشم نور را روی آن متمرکز می کند از آنجا که عدسی چشم منعطف می‌باشد برای تمرکز روی دیدن اشیا میزان ضخامت آن بیشتر می‌شود و شفافیت جسم روی شبکه ایجاد می شود این میزان ضخامت با منقبض شدن عضلات چشم حاصل می‌شود و شخص می تواند به راحتی و به صورت کاملا واضح اشیای نزدیک خود را ببیند اما زمانی که سن بالا می‌رود تغییراتی روی چشم‌ها به وجود می آید.

و این قدرت و تمرکز لازم روی عدسی چشم کاهش پیدا می‌کند و دیگر قادر نیست یک تصویر روشن و شفاف از آن را ببیند و با تاری دید در سالمندان همراه می شود که به اصطلاح به آن پیر چشمی در سالمندان گفته می شود .

نشانه های بروز پیر چشمی در سالمندان :

  • عدم تمرکز لازم روی اجسام نزدیک
  • به سختی دیدن اشیا در نور محدود
  • احساس خستگی در چشم ها که با سردرد همراه است .
  • نداشتن یک تمرکز درست روی نوشته ها و خواندن کتاب

(( در ادامه توصیه می شود مقاله سلامت چشم و بینایی مربوط به کدام ویتامین ها می باشد؟ را حتما مطالعه کنید ))

راه های معالجه پیرچشمی در سالمندان :

برای درمان و پیشگیری از پیرچشمی در سالمندان سه روش عمده وجود دارد به مراتب شخصی که در دید چشم های خود دچار مشکل می‌شود دنبال راه حلی برای این عارضه می باشد که بتواند این مشکل را برطرف نماید.

  • اولین راه درمانی برای این مشکل استفاده از عینک های مناسب می باشد که می تواند دید سالمندان را نزدیک و واضح تر نماید.
  • دومین راه درمان جراحی های چشم می باشد این راه درمان می‌تواند مفید باشد اما لازم است بدانید که هر عمل جراحی ممکن است عواقب خاص خود را داشته باشد و بدون هزینه های گزاف آن احتمال برگشت آن در سال‌های آتی وجود دارد.
  • آخرین راه درمانی و پیشگیری از پیرچشمی در سالمندان که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و برای کسانی که نمی خواهند از روش‌های جراحی و عینک استفاده کنند بسیار کارآمد می باشد و آن انجام ورزش‌های پیرچشمی می باشد که می تواند روی دید سالمندان تغییرات مثبتی را ایفا کند و اگر قبل از مبتلا شدن به این مشکل این ورزش ها را انجام دهید تا حد زیادی می توانید از چشمی در سالمندی جلوگیری نمایید .

(( در ادامه توصیه می شود مقاله آب سیاه چشم چیست و راه های درمان آن چگونه است؟ را حتما مطالعه نمایید ))

چه مواردی پیش از انجام ورزش های پیرچشمی در سالمندان باید مورد توجه قرار بگیرد :

برای اینکه ورزش های زیر چشمی در سالمندان روند بهتری روی درمان داشته باشد لازم است یک تغذیه مناسب که شامل مواد معدنی و انواع ویتامین های مورد نیاز بدن میباشد را مورد استفاده قرار دهید از مکمل‌های غذایی در برنامه روزنامه خود به مصرف برساند زیرا اگر بدن از لحاظ مواد غذایی تامین باشد تاثیرات مثبتی روی دید چشم ها خواهد گذاشت لازم به ذکر است و به تبعیت از یک رژیم غذایی مناسب انواع آب و مایعات فراوان بنوشید و به چشم های خود استراحت لازم را بدهید و سعی کنید از چشم های خود در برابر اشعات مضر نگهداری نمایید .

چگونگی انجام ورزش های پیرچشمی در سالمندان :

ورزش دادن چشم ها مانند فعالیت های بدنی در سایر ورزش ها که در بدن انجام می شود دارای قوانین خود می باشد یعنی باید قبل از انجام ورزش ابتدا چشم ها را گرم کنید تا بتواند عضلاتش بهتر به انجام ورزش بپردازد .

چگونه چشم های خود را برای تمرین گرم کنیم ؟

جمع کردن چشم ها به صورت است که عضلات آن را ریلکس می‌کند و میزان جریان خون را در آن بالا می برد که این خود می‌تواند اکسیژن رسانی به چشم ها را زیادتر کند و دید بهتری آید شما شود برای این کار باید چشم‌ ها خود را بسته نگه دارید و تقریباً ۱۰ مرتبه حالت دورانی و به جهت ساعت چشم ها را بچرخانید و بعد کمی مکث نماید و این بار مخالف جهت ساعت این حرکت را انجام دهید.

با این روش چشم‌های شما گرم می شود و آماده ورزش چشم خواهد شد حال باید چشم های خود را روی اجسامی که فاصله دورتری از شما دارند تمرکز نمایید سپس یک شی را در نزدیکی چشم خود قرار دهید و این بار روی آن تمرکز کنید در هنگام انجام این کار زاویه دید شما نباید تغییر پیدا کند این حرکت را چندین بار تکرار نمایید این حرکت را می‌تواند می توانید با شست دست خود نیز انجام دهید به این صورت که دست خود را رو به روی چشم های خود قرار دهید.

طوری که دست شما کاملا صاف و از بدن دور باشد سپس روی شست خود متمرکز نمایید و بعد از یک دقیقه ۶۰ خود را به سمت چشم های خود نزدیک نماید تمرکز روی شست و این حالت کمی سخت به نظر می‌رسد در این حالت مجدد دست را به عقب ببرید و چندین مرتبه این حرکت را انجام دهید .

(( در ادامه توصیه می شود مقاله برای بهبودی ضعیفی چشمانمان باید چیکار کنیم؟ را حتما مطالعه نمایید ))

انجام ورزش آخر :

یک ساعت را به رو به روی چشم های خود قرار دهید و بین عدد ۶ و ۱۲ به صورت عمودی چشم های خود را به حرکت درآورد و به اندازه ۲۰ مرتبه تکرار کنید سپس بین ساعت سه و نه به صورت افقی این کار را تکرار نمایید و بعد از آن کمی به چشم های خود استراحت بدهید .

مراقبت و نگهداری های لازم جهت چشم ها :

  • معاینات لازم در فواصل زمانی مشخص .
  • نظارت لازم روی بیماری هایی مانند دیابت و فشارخون که روی چشم ها تاثیر گذار است .
  • مراجعه به پزشک در صورت دیدن نقطه های تیره در جلوی چشم ها .
  • جدی گرفتن تاری دید .
  • در صورت استفاده از عینک باید در فواصل مشخص چشم ها توسط پزشک معاینه گردد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نه − 5 =

فهرست