تماس
021-66582923

پیر چشمی و راه های مراقبت از چشم در منزل

پرستار بیمار, پرستار سالمند, پرستاری در منزل
1 دیدگاه
پیر چشمی و راه های مراقبت از چشم در منزل

پیر چشمی چشم یکی از مواردی است که با افزایش سن ممکن است افراد را درگیر خود کند زمانی که پیر چشمی به سراغ شخص می رود که میزان توانایی های عدسی کاهش می یابد و باعث می‌شود فرد اشیا نزدیک خود را به سختی و به صورت تار ببیند . در ادامه به موارد مراقبت در منزل از چشمان خود می پردازیم . با ما همراه باشید.

پیرچشمی و نشانه های آن :

اولین نشانه ها در هنگام بروز پیرچشمی این گونه است که فرد زمان مطالعه کردن و نگاه کردن به کتاب و همچنین استفاده از موبایل و لپ تاپ با اختلالاتی مواجه می‌شود و دائم در حال تغییر دادن شرایط چشم خود در نگاه کردن به کتاب یا موبایل می باشد تا بتواند تصویر واضح را پیدا کند چشم‌های شخص دچار خستگی می‌شود و امکان سردرد برایشان به وجود می‌آید .

راه های پیشگیری از پیرچشمی

برای جلوگیری از عارضه پیرچشمی روش هایی وجود دارد که می توانید با به کارگیری آن ها از روند پیشگیری پیرچشمی در خود بکاهید این روش ها شامل مواردی از جمله :

1- تنظیم زمان خواب :

خواب یکی از روش های موثر برای پیشگیری پیر چشمی است شبها در یک ساعت مشخص به خواب بروید و حداقل ۷ ساعت خواب مفید داشته باشید و لازم است و حدوداً یک ساعت قبل از خواب دیگر از موبایل و یا لپ تاپ استفاده نکنید .

2- از یک محافظ چشم استفاده کنید :

نور خورشید برای چشم ها مفید نیست و می‌تواند مشکلاتی از جمله پیرچشمی در سنین کم را به وجود بیاورد بنابراین سعی کنید زمانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید حتما از عینک های آفتابی استفاده کنید .

3- ترک دخانیات :

سیگار کشیدن سلامت چشم‌ ها را به خطر می‌اندازد و برای جلوگیری از این مشکلات سعی کنید از دخانیات اجتناب نمایید .

4- به کار بردن مواد غذایی سالم :

مصرف کردن مواد غذایی سالم در وعده های روز می تواند از پیر چشمی جلوگیری نماید مصرف میوه و سبزیجات و خوردن ویتامین های لازم را در برنامه‌های خود بگنجانید .

5- انجام ورزش و ارتباط آن در درمان پیر چشمی :

بهترین دارو برای درمان و پیشگیری پیرچشمی ورزش دادن چشم ها می باشد. اگر جزو افرادی هستید که در طول شبانه روز از چشم های خود بیشترین استفاده را می‌برید و کار شما به گونه‌ای است که دائماً مجبور خیره شدن چشم های خود به چیزی هستید. لازم است که به فاصله‌های یک ربع به یک جسمی که در فاصله دورتری از شما قرار گرفته است خیره شوید تا چشم های شما تقویت شود و در طول روز هر از گاهی چشم های خود را ببندید و کمی به آن استراحت بدهید.

یکسری از ورزش ها را می توانید برای جلوگیری از پیر چشمی به کار ببرید. به طور مثال فرض کنید یک ساعت رو به روی شما قرار گرفته از سوی عدد ۱۲ تا شش به صورت عمودی چندین بار چشم‌های خود را بالا و پایین ببرید و سپس عدد ۳ و ۹ را به صورت خطی با چشم خود دنبال کنید این حرکات یک ورزش مناسب برای تقویت چشم ها می باشد .

( در ادامه توصیه می شود مقاله برای بهبودی ضعیفی چشم ها باید چکار کنیم ؟ را مطالعه نمایید )

دلایل بروز پیرچشمی در چیست ؟

همانطور که در قسمت‌های بالا متذکر شدیم علت بروز پیرچشمی بالا رفتن سن می باشد. زیرا در سنین بالا عدسی چشم ها توانای لازم خودش را از دست می دهد و پروتئین‌های موجود در آن دچار تحولاتی می‌شود و باعث جمع شدن لنز چشم می گردد اما غیر ازاین مورد موارد دیگری هم وجود دارند که در اینجا به آنها اشاره می کنیم .

  • مونث بودن: جنس زن طبق گفته محققان بیشتر از مردان دچار پیر چشمی می‌شود و در میان آن ها رواج بیشتری پیدا می کند .
  • عارض شدن اختلالات در چشم : اگر چشم شما دارای بیماری‌های مانند دوربینی ، تروما و یا مشکلات دیگری می باشد به مراتب خیلی بیشتر و زودتر از سایرین دچار پیر چشمی می گردد.
  • عارضه دیابت : افرادی که قند خون بالایی دارند روی دید آن ها تاثیر منفی می‌گذارد و باعث میشود دید آن ها وضوح لازم را نداشته باشد .
  • نوع اشتغال و فعالیت : افرادی که شغل آن ها طوری است که چشم آن ها زیاد خیره می‌شود و کارشان به دقت و ظرافت زیادی نیاز دارد بیشتر از دیگران دچار پیر چشمی می شود شغل هایی مانند خیاطی یا کاربران رایانه از جمله این مشاغل محسوب می شود .

( در ادامه توصیه می شود مقاله مراقبت های بعد از عمل لنز داخل چشم را حتما مطالعه نمایید )

راه کارهای معالجه و درمان برای پیرچشمی :

انگیزه اصلی ما از معالجه پیر چشمی این است که توانایی عدسی تقویت شود و بتواند اشیا نزدیک را به وضوح بهتری ببینند که در اینجا به چند راه کار خوب اشاره می‌کنیم :

  • استفاده از عینک : با مراجعه به پزشک و انجام معاینات لازم اگر دچار پیرچشمی شده باشید تجویز پزشک به شما استفاده از عینک های طبی مخصوص پیرچشمی میباشد .
  • استفاده از لنزهای تماسی : علاوه بر عینک ممکن است پزشک صلاح ببیند استفاده از لنزهای تماسی از جمله لنز های دو کانونی، لنز های مونوویژن و مونوویژن های اصلاح شده را برایتان تجویز کند .
  • ایمپلنت لنز: از دیگر راه کارهای درمانی پیرچشمی ایمپلنت لنز درون چشم می باشد که می تواند جایگزین لنز اصلی چشم شما شود اما ممکن است عوارضی از جمله آب مروارید یا عفونت به وجود بیاید .
  • استفاده از لیزر: امروز استفاده از لیزر خیلی رواج پیدا کرده و بسیار کارآمد می باشد با این روش ساختار قرنیه بهبود لازم را پیدا می کند و دید شما دید بهتری پیدا می‌کند .

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • Wow, amazing blog format! How lengthy have
    you ever been running a blog for? you made blogging glance easy.
    The overall look of your web site is fantastic, let alone the content material!

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یک × دو =

فهرست