نکات مهم در مورد کودک بیش فعال و راه های درمان این کودکان

بیش فعالی ( ADHD in Children ) به حالتی در کودکان گفته می شود که کودک بسیار پر جنب و جوش و اذیت کاراست . این کودکان به علت داشتن این خصوصیات باعث اذیت و آزار والدین ، اطرفیان و همکلاسیهای خود می شوند . آمارها نشان داده شده است که درصد بالایی از افراد جامعه که به سمت اعتیاد مواد مخدر و همچنین افرادی که ترک تحصیل کرده اند علائم بیش فعالی در کودکی آنها قابل مشاهده بوده است .
در نتیجه والدین نبایداز این قضیه به راحتی عبود کنند و حتما باید تحت نظر روانپزشک متخصص دوره درمان کودک بیش فعال خود را طی کنند . در کودکان بیش فعال شرایطی برای کودک پیش می آید که نمی توانند آرام باشند و همیشه در حال حرکت است و نمی تواند رفتار خود را کنترل کند و همچنین تمرکز لازم را بر یک موضوع ندارد .
درصد بیش فعالی در کودکان :
آمارها نشان داده شده است که از هر 100 کودک 4 الی 5 نفر به این بیماری مبتلا می شود و درصد ابتلا شدن پسران به این بیماری 3 برابر دختران می باشد . پزشکان معتقد هستند که در مغز این کوکان مواد شیمیایی خاصی به نام میانجی های عصبی کمک ترشح می شود . این مواد شیمیایی به مغز انسان در کنترل رفتار خود کمک می کند .
علائم بیش فعالی کودک :
- وقتی می خواهد کاری انجام دهد تمرکز در آن کار ندارد
- وقتی وظیفه ای به او تقبل می شود فراموش می کند.
- پریشانی خاطر بیش از حد
- نمی تواند به مدت طولانی در یک جا بنشیند
- بسیار پرحرف هستند و بیشتر وقتها حرف دیگران را قطع می کنند
- آشفتگی در بروز عواطف
- معمولا بی قراری آنها زیاد می باشد
- بیشتر کارها را به صورت نیمه تمام رها می کنند
- فرار از انجام تکالیف مدرسه
راهنمایی هایی برای والدینی که کودک بیش فعال دارند:
مواردی که در پایین برای شما شرح می دهیم والدین سعی کنند نسبت به این موارد توجه لازم را داشته باشد و همچنین به پرستاران کودک که وظیفه ی مراقبت و پرستاری در منزل از کودک را دارند توصیه می شود به این موارد توجه کافی داشته باشند.
- همیشه این کودکان را وقتی که کارهایشان خوب انجام می دهند مورد تشویق قرار دهید.
- سعی کنید بفهمید که در کودکتان چه استعدادی نهفته است و او را تشویق در بکارگیری توانیهایش کنید .
- راههایی را برای کنترل کودک خود در نظر بگیرید . مثلا در قبال کارهای خوب جایزه به کودک دهید . اهمیت به کارهای نامطلوب کودک ندهید .
- به هیچ عنوان در انجام کارهای نامطلوب و شیطنت ها ، او را کتک نزنید چون تاثیر برعکس دارد.
- مشکل فرزند خود را به معلم مدرسه بگویید تا معلم نیز بتواند راه کارهای مدنظر خود را بر کودکتان اعمال نماید.
- پیگیر رفتار معلم مدرسه با کودک خود باشید.

راه های درمان کودکان بیش فعال :
معمولا راه های درمان بیش فعال کودکان شامل دارو درمانی و رفتار درمانی می باشد . یا می تواند ترکیبی از این دو باشد .همچنین رعایت یک سری اصول تغذیه برای بیماران بیش فعال نیز می تواند کمک شایانی به بهبود این کودکان عزیز کند . در زیر به نکات مهمی در درمان بیش فعالی کودکان اشاره شده است حتما توصیه می شود که والدین و پرستاران به این موارد توجه لازم را داشته باشند.
- والدین سعی کنند از راه های گوناگون و درست ، انرژی کودک را خالی کنند مانند بردن کودک به پارک ، جنگل ، اسب سواری ، ورزش ، باغ وحش ، کلاسهای آموزشی ( موسیقی ، نقاشی ، … )
- جلوگیری از مصرف شکر ، نوشابه ، شیرینی جات ، غذهایی که چرب هستند ، غذاهای فست فودی
- خوردن میوه هایی مانند هلو ، گوجه فرنگی و خیار کمتر توصیه می شود چون این میوه ها دارای ماده ای به نام سالیسیلات هستند که برای این کودکان بیش فعال مضر می باشد .
- نوشیدنی هایی که کافئین دارند را به شدن کاهش دهند چون بسیار مضر می باشد.
- کمبود مواد معدنی و ویتامین هایی مانند آهن ، امگا3 و 6 ، منیزیم ، روی ، ویتامین B6 ، کلسیم و پروتئیم باعث تشدید این بیماری می شود.
اعزام مراقب و پرستار برای نگهداری از کودک در منزل با شرکت آتیه پرستاران سلامت