تماس
021-66582923
گلوبوس چیست

گلوبوس چیست و راههای درمان آن

گلوبوس چیست ؟ گلوبوس احساس سنگینی و فشار در گلو است به گونه ای که فرد احساس می کند چیزی در گلویش گیر کرده است و یا اینکه فرد مدام حالت بغض دارد.گلوبوس یا همان غم باد نشان دهنده هیچ جسم خارجی در گلو نیست ، فقط احساس خفگی و سنگینی در گلو است . همچنین هیچ علائمی از درد هم ندارد به گونه ای که فردی که دارای گلوبوس است احساس می کند که اگر آب یا چیزی بخورد این احساس سنگینی برطرف می شود . این مشکل هم در بین زنان و هم مردان و هم قشر جوان و میانسال وجود دارد اما در میان زنان و افراد میانسال بیشتر دیده شده است.

علل بوجود آمدن گلوبوس :

1- ناراحتیهای مربوط به گلو و حلق :

گلو درد و ناراحتی‌های مربوط به حلق و گلو باعث متورم شدن گلو و احساس گلوبوس یا همان سنگینی در گلو می شود . درد و سوزش گلو که ممکن است بر اثر عفونت یا عوامل محیطی مانند هوای خشک باشد ممکن است غذا خوردن و حرف زدن را برای ما سخت کند و احساس خفگی و سنگینی را در گلو بوجود آورد.

2- رفلاکس معده

رفلاکس معده به این معنی است که گاهی اسید معده و مواد غذایی داخل معده به مری برگردانده می شود که سبب ایجاد مزه تلخ گلو و دهان، سوزش معده، تلخی و گاهی سرفه می شود. از این رو گاهی بیماری گلوبوس با رفلاکس معده اشتباه گرفته می شود.

3- استرس داشتن

مطالعات و تحقیقات متفاوت نشان داده است که استرس و اضطراب رابطه نزدیکی با گلوبوس دارد. به گونه ای که فرد وقتی در شرایط استرس زا قرار می گیرد، احساس سنگینی گلو یا گلوبوس دارد. یا حتی این شرایط استرس زا می تواند روند بیماری گلوبوس را بدتر کند.

( در ادامه توصیه می شود مبحث خدمات مراقبت از بیمار در منزل را مطالعه نمایید )

4- وجود تومورها

تومورها گاهی هم علت بیماری گلوبوس می تواند ناشی از وجود تومورها ی سرطانی در گلو باشد .

5- وجود جسم خارجی در گلو

گاهی ممکن است به دلایل مختلف جسم خارجی کوچکی وارد گلوی شما شده باشد و یا اینکه با خارج کردن جسم خارجی از گلویتان ذره کوچکی از آن جا مانده باشد ، و همان علت گلوبوس در گلو باشد.

6- بیماری تیروئید

گاهی نیز علت گلوبوس غده تیروئید می باشد که همانطور که می دانید در دو طرف گلو قرار دارد. و کم کاری و یا پر کاری آن ممکن است باعث تورم گلو و بیماری گلوبوس شود.

نشانه های که حاکی از وجود گلوبوس دارند

به طور کلی هیچ علائم و نشانه ی واضحی برای تشخیص گلوبوس وجود ندارد اما برخی عوامل مانند وجود درد در گردن و یا درد در ناحیه گلو و حلق و یا کم کردن وزن در صورتی که دلخواه فرد نباشد و یا دیسفاژی و همچنین کم شدن اشتها و میل فرد به غذا خوردن و احساس ضعف ماهیچه ها می تواند نشان دهنده وجود این بیماری باشد.

( در ادامه توصیه می شود مقاله انواع دلایل احساس خفگی در گلو را حتما مطالعه نمایید )

درمان گلوبوس

در حقیقت هیچ روش درمانی مشخصی برای بیماری گلوبوس وجود ندارد مگر اینکه علت بوجود آورنده آن یک موضوع مشخص مانند، گیر کردن جسم خارجی در گلو باشد . که با خارج کردن آن این احساس خفگی و سنگینی از بین برود و همچنین استفاده از یک روش برای همه افراد مبتلا مفید فایده نخواهد بود.

برخی از روشهای درمانی روی خیلی از افراد جواب نمی دهند . همچنین پزشکان گاه از درمان های روان شناختی و رفتار درمانی برای کاهش استرس و اضطراب فرد که رابطه مستقیمی با گلوبوس دارد استفاده می کنند . گاهی گلوبوس به خودی خود رفع می شود و نیازی به درمان ندارد. اما در مواقع شدید بیماری مانند اینکه فرد احساس کند راه تنفس او کاملا بسته شده و تنفس برایش سخت است می تواند به پزشک مراجعه کند . که پزشک در این مواقع از روش های درمانی مختلفی مانند فیزیوتراپی و روش های درمانی دیگری استفاده می کند.

توصیه های مهم در مورد غم باد یا گلوبوس

بهتر است که فرد مبتلا مایعات زیادی مصرف کند . اما از نوشیدن قهوه، و چای و نوشابه بهتر است خود داری کند. فرد مبتلا به گلوبوس بهتر است با صدای ملایم صحبت کند و از فریاد زدن پرهیز کند ، همچنین می تواند ورزش های برای گردن و شانه انجام دهد ، تنفس شکمی داشته باشد و نیز با خمیازه کشیدن می تواند ماهیچه های گلو را آرام کند. روش حرکت دادن زبان و تکان دادن دهان به صورت جویدن نیز می تواند به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نوزده − 12 =

فهرست