تماس
021-66582923
افسردگی فصلی

افسردگی فصلی چیست و نشانه های آن چگونه است؟

در میان انواع افسردگی یک نوع افسردگی به نام افسردگی فصلی وجود دارد که امروز می خواهیم به آن بپردازیم این افسردگی فصلی یک اختلال عاطفی است که بیشتر با تغییر بر فصلها خود را نشان می‌دهد شما حتماً باید نسبت به این موضوع آگاه باشید اگر نشانه های آن را در خود و اطرافیانتان مشاهده کردید حتماً به دکتر مراجعه کنید این نشانه ها خود را در پاییز بروز می‌دهند و امکان دارد که تا ماه های فصل زمستان ادامه پیدا کند نشانه ها عوارضی دارند مثل پایین آمدن سطح انرژی و به هم ریختن خلق و خوی فرد وناپایدار شدن آن اما به وجود آمدن افسردگی فصلی فقط در پاییز یا زمستان نیست بلکه در بهار و اوایل تابستان هم ممکن است به وجود آید برای آشنایی با راه های درمان افسردگی فصلی در ادامه با ما همراه باشید .

علائم افسردگی فصلی:

در بالا هم ذکر شد که بیشترین علائم افسردگی فصلی در پاییزو زمستان ظاهر می شود محققان می‌گویند به دلیل اینکه طول روز های آفتابی در پاییز و زمستان کم است بیشتر رخ می دهد علائم افسردگی فصلی شباهت زیادی به افسردگی دارداما به صورت کلی نشانه ها خود را اینگونه بروز می‌دهد: به وجود آمدن حس افسرده بودن در فرد در طول روزها.راغب نبودن به انجام کارهابی که قبل ازانجام آن لذت می برده و حس بی میلی و پایین بودن سطح انرژی فرد در طول روز مختل شدن خواب فرد ایجاد تغییر در اشتهای فرد که به این بیماری مبتلا شده است عدم تمرکز بر کارها بیقرار شدن فرد حس یاس و پوچی افتادن به فکر خودکشی و مرگ.

چگونگی افسردگی در فصل پاییز یا زمستان :

این اختلال در فصل پاییز بیشتر خودنمایی می کند و ممکن است تا اواسط فصل سرد زمستان ادامه یابد و نشانه‌های خاص خود را دارد که عبارتند از: بیشتر از حد طبیعی خوابیدن تغییر در اشتهای فرد میل زیاد به خوردن غذاهای سرشار از کربوهیدرات .زیاد شدن خواب فرد در این دوران کم شدن سطح انرژی .

افسردگی فصلی در بهار و تابستان چگونه است:

محققان این افسردگی را که در طول بهار و تابستان رخ می‌دهد افسردگی تابستانه می‌نامند و علائمی چون مشکلات در خواب فرد دارد کم شدن اشتها و وزن ایجاد کم خونی در فرد عدم تمرکز و اضطراب و نگرانی در فرد.

 دلایل افسردگی فصلی

چه زمان باید افسردگی فصلی را جدی بگیریم و برای درمان آن اقدام کنیم :

ممکن است فرد در برهه ای از زندگی خود احساس ناراحتی کند که دلیل خاصی هم ندارد و نسبت به خود و زندگی اش حس خوبی نداشته باشد. در مواقعی این امر طبیعی است که در حد یک یا دو روز باشد اما اگر این حالت ادامه یابد یا فرد برای انجام دیگر کارهایش بی انگیزه شود و لذتی برای کارهای مورد علاقه نداشته باشد باید خود را به پزشک نشان دهد در مواقعی هم که شدید است فرد الگوی خواب و خوراکش تغییر می‌کند و برای آرام کردن خود از مواد مخدر و الکل استفاده می‌کند و در درون خود حس پوچی و ناامیدی دارد پس در این هنگام برای نجات فرد از این وحتی از نجات مرگ خود بهتر است به پزشک مراجعه کند‌که بهترین گزینه است.

( در ادامه توصیه می شود مقاله افسردگی تنفسی و راهکارهای درمان آن را حتما مطالعه نمایید )

علت به وجود آمدن افسردگی فصلی چه عواملی است؟

دلیل خاصی و مشخصی برای به وجود آمدن این بیماری وجود ندارد اما ممکن است که عواملی مثل ساعت زندگی بدن کم شدن تابش نور خورشید این بیماری را به وجود آورد .

میزان هورمون سروتونین در بدن :

کم شدن مقدار سروتونین در بدن می‌تواند یک عامل این بیماری باشد سروتونین یک پیام‌رسان عصبی است و امکان تغییر دادن رفتار و خلق و خوی فرد را دارد همچنین کم شدن نور خورشید با میزان سروتونین دربدن رابطه دارد .

ملاتونین در بدن :

ثابت شده است که با عوض شدن فصل ها به صورت پی در پی میزان تعادل ملاتونین هم به هم می‌خورد ملاتونین الگوی خواب و خلق و خوی فرد است و به هم ریختن میزان ملاتونین خواب و خلق و خوی فرد را هم به هم میریزد .

چه عواملی خطر به وجود آمدن بیماری افسردگی فصلی را زیاد میکند؟

این بیماری روحی در مردان امکان رخ دادنش بیشتر از زنان است و در جوانان بیشتر از بزرگسالان و افراد مسن می باشد اما عواملی مثل پیشینه خانوادگی همچنین افرادی که در مناطق جغرافیایی دور از خط استوا زندگی می کنند بیشتر امکان مبتلا شدنشان وجود دارد ‌.

افسردگی فصلی هم می تواند بدون عارضه برای فرد باشد و قطعاً عوارضاتی را برای فرد به همراه دارد مثل کناره‌گیری از افراد و اجتماع به وجود آمدن یک سری مشکلات اجتماعی روی آوردن افراد به مصرف مواد مخدر وامکان ابتلا به بیماری های دیگر روحی و روانی هم بیشتر می‌شود. افتادن به فکر مرگ و خودکشی ایجاد حس نگرانی و اضطراب. مختل شدن اشتهای فرد اما این بیماری از راه تست های آزمایشگاهی تست های روانشناسی قابل ارزیابی است و برای درمان آن هم باید با پزشک مشورت کرد که شاید از راههای نوردرمانی و دارو استفاده کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

20 − 1 =

فهرست