تماس
021-66582923

ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی هم می تواند مشکل ساز باشد و هم مفید . همانطور که می دانید زندگی کردن با بیماری دیابت چندان راحت نمی باشد و باید با استفاده از یک سری از راه کار ها آن را مدیریت و کنترل نمایید تا بتوانید زندگی بهتری را سپری کنید. وجود دغدغه ها و حساسیت هایی که بیماران دیابتی به سلامتی خود دارند بسیار زیاد می باشد.

حساسیت آن ها به گونه ای است که برای کشیدن دندان و بیماری های مربوط به دهان و دندان و ایمپلنت دندان با سختی‌ های مواجه می‌ شوند. ما در این مبحث آتیه پرستاران قصد داریم در ارتباط با ایمپلنت دندان در بیماران دیابتی صحبت کنیم و ببینیم که آیا انجام آن برای دیابتی ها مشکل ساز است یا خیر ؟

ایجاد خطر برای بیمار دیابتی که از ایمپلنت دندان استفاده می کند؟

این اختلال یعنی ایمپلنت دندان و بیماری دیابت (Dental implants for diabetic patients) می تواند مشکلاتی را برای آن ها به وجود بیاورد. از آن جا که ترمیم زخم در میان دیابتی ها به سختی صورت می گیرد کاشت ایمپلنت در آن ها با موفقیت همراه نمی باشد و خطر شکست را به همراه دارد. اما این مسائل در ارتباط با همه عمومیت پیدا نمی کند و ممکن است بسیاری از آن ها با خطر شکست مواجه نشوند. اگر قبل از انجام ایمپلنت بتوانید دیابت خود را کنترل نمایید و روی آن مدیریت لازم را داشته باشید به احتمال زیاد با موفقیت همراه می‌ شود.

آیا ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی صحیح است ؟

ایمپلنت برای بیماران دیابتی می‌ تواند انجام شود اما کسی که این کار را انجام می‌ دهد نباید انتظارات بالایی در برابر سایر افرادی که سالم هستند را داشته باشند. زیرا ممکن است ترمیم زخم و پیوند استخوانی که در این مرحله برای آن ها صورت می‌ گیرد روند بهبودی آن ها را به تعویق بیاندازد. بنابراین باید اگر می‌ خواهید این کار را انجام دهید حتماً حتماً بیماری خود را بیشتر از قبل کنترل نمایید تا دچار عفونت و سایر مشکلات نشوید .

در ادامه توصیه می شود مقاله درمان خانگی بوی بد دهان افراد دیابتی را مطالعه نمایید.

عوامل تاثیر گذار روی کاشت ایمپلنت در دیابتی ها :

  • گزینش یک متخصص متبحر و مجرب
  • استعمال دخانیات
  • زیاده روی و افراط در نوشیدنی های الکلی
  • وضعیت سلامت جسمانی فرد بیمار

انواع مختلف کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی :

۱) کاشت ایمپلنت با روش all on4 :

اگر فرد دیابتی تمامی دندان های خود را از دست داده باشد ما توصیه می‌ کنیم به جای این که تک تک دندان های خود را ایمپلنت کند یک چهار پایه در فک بالا و پایین قرار بدهید و تاج های دندان روی آن ها وصل کنید.

۲) روش کاشت ایمپلنت مینی :

این روش برای دیابتی ها در صورتی اعمال می‌ شود که فرد بیمار فقط یک دندان خراب داشته باشد. اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که کاشت ایمپلنت یک کاشت دائمی محسوب نمی‌ شود و نیاز به باز سازی دارد از این رو با ایجاد زخم هایی که سالانه روی لثه های دیابتی ایجاد می‌ شود برای داشتن یک دندان خراب این روش را توصیه نمی کنیم.

۳ ) انجام ایمپلنت سریع در طول یک روز :

این روش هم برای افراد سالم توصیه می‌ شود که بعد از کشیدن دندان با سرعت یک پایه ایمپلنت جای آن قرار می‌ دهند و مدت زمانی که باعث می‌ شود جوش بخورد کمی طولانی می باشد. از این رو برای دیابتی ها مفید و موثر واقع نمی‌ شود.

۴) استفاده از پل و پروتز :

استفاده از پل و پروتز می‌ تواند برای دیابتی هایی که می‌ خواهند جای دندان خود را پر کنند مفید واقع می شود .

چه بیمارانی به دلیل عدم کنترل دیابت در دیابتی ها نمی‌ توانند ایمپلنت را انجام بدهند ؟

طی تحقیقات به عمل آمده بیماری دیابتی که کنترل نشده باشند یکی سری از مشکلات بعد از کاشت ایمپلنت روی آن ها ایجاد می‌ شود. مشکلاتی از قبیل جوش نخوردن پایه ایمپلنت به استخوان های فک ، بهبود نیافتن لثه ها ، بالا رفتن بیش از حد قند خون ، ملتهب شدن لثه ها را به وجود می‌ آورد .

رعایت ضروری توسط دندانپزشک بیماران دیابتی :

دندانپزشکان باید نسبت به ایمپلنت دندان بیماران دیابتی دقت لازم را باید داشته باشند تا مشکلی برای بیمار پیش نیاید .

  • دقت و توجه به میزان قند خون در قبل، حین و بعد از کاشت ایمپلنت
  • ارائه دارو های آنتی‌ بیوتیک به بیمار دیابتی جهت برطرف کردن عفونت‌ های احتمالی
  • دستور شستشوی دهان به بیماری دیابتی با دهان شویه بخاطر از بین بردن میکروب های دهان
  • ویزیت به موقع بیماران دیابتی
  • توصیه به بیمار جهت رسیدگی به بهداشت دهان و زدن دو مرتبه مسواک در طول روز
  • گوشزد کردن به بیمار جهت ترک دخانیات زیرا این عامل عوارض مخربی روی لثه های که ایمپلنت شده است می گذارد .

مزیت ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی :

ایمپلنت می تواند برای دیابتی ها مزیت خوبی هم داشته باشد. این افراد زمانی که دندان های خالی آن ها پر می‌ شود می‌توانند رژیم غذایی بهتری برای کنترل بیماری خود داشته باشند. اگر هماهنگی بین دندان پزشک و پزشک دیابت وجود داشته باشد موفقیت زیادی برای دیابت را به همراه خواهد داشت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

14 − پنج =

فهرست