تماس
021-66582923

تمرین ذهنی در سالمندان یکی از بهترین درمان ها برای آلزایمر می باشد . همانطور که می دانید به دلیل بالا رفتن سن افراد و رسیدن به دوران پیری نه‌ تنها اندام و بافت‌ های بدن ضعیف می‌ شود و همین امر باعث به وجود آمدن بیماری های جسمی مختلف و متعددی برای افراد مسن می‌ شود بلکه افزایش یافتن سن و رسیدن به دوران سالمندی سبب می‌ شود که وی علاوه بر بیماری های جسمی دچار اختلالات روحی و ذهنی فراوان و گوناگون شود.

با توجه به این‌ که همه ی عملکرد بدن تحت تأثیر مغز می‌ باشد و سلول های مغزی تمام فعالیت بدن را کنترل می‌ کنند، باید در دوران سالمندی از اقداماتی استفاده کرد که نه‌ تنها به سر و سلول‌ های مغزی آسیب وارد نشود بلکه از راهکار هایی در جهت تقویت و بالابردن کارایی مغز در دوران سالمندی استفاده کرد .

یکی از راهکار ها و شیوه‌ هایی که باعث تقویت و بالا بردن کارایی سلول‌ های مغزی در دوران سالمندی می شود بهره‌ گیری از تمرین‌ های ذهنی می‌ باشد. کارشناسان آتیه پرستاران سلامت در ادامه شما را با این تمرینات آشنا می نماید . لطفا با ما همراه باشید.

مزایای تمرین ذهنی در سالمندان :

همانگونه که در بالا اشاره شد تمرین ذهنی در سالمندان (Mental training in the elderly) برای تقویت ذهن و جلوگیری از مبتلا شدن به آلزایمر بسیار مفید می باشد . اما بجز جلوگیری از آلزایمر مزایای دیگری نیز دارد که در زیر به آنها اشاره کرده ایم . این مزایا شامل :

  • ایجاد کردن احساس اعتماد به نفس در افراد مسن که با به وجود آمدن این احساس اعتماد به نفس فرد سالمند می‌ تواند بخشی از کار های روزمره ی خود را انجام دهد و کمتر از قبل به فردی جهت انجام کارها و رفع نیاز های خود احتیاج پیدا می‌ کند .
  • پیشگیری از بیماری فراموشی ؛ به کار بردن حرکت و تمرین‌ های ذهنی باعث تحرک و فعال نگه‌ داشتن سلول‌ های مغزی می‌ شود و همین امر احتمال ابتلای فرد مسن به انواع اختلالات روحی و ذهنی را مثل بیماری فراموشی کاهش می‌ دهد .
  • تمرین ذهنی در سالمندان از حواس‌ پرتی افراد مسن جلوگیری می‌ کند .
  • فرد مسن بهتر از قبل می‌ تواند با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کند .
  • افزایش هماهنگی بین اعضای بدن .
  • سریع‌ تر شدن زمان عکس‌ العمل نشان دادن فرد مسن .
  • ایجاد علاقه به حضور در جمع ها و معاشرت کردن با همسن و سالان خود .
  • تمرین ذهنی در سالمندان باعث بالا رفتن روحیه ، انگیزه و انرژی در افراد سالمند می شود.
6 تمرین ذهنی در سالمندان برای فعال نگه داشتن مغز

موارد مهم برای تمرین ذهنی در سالمندان :

تمرین ذهنی در سالمندان می تواند سالمندان را از مبتلا شدن به بسیاری از بیماریها ذهنی و فکری دور کند . افرادی که وظیفه ی مراقبت و نگهداری از سالمند در منزل را برعهده دارند باید برنامه ی منظمی برای تمرین ذهنی برای سالمندان داشته باشند تا بتوانند قدم محکمی را برای پیشگیری از بیماری های ذهنی برای عزیزان سالمند بردارند. شما هم می توانید با انجام تمرین های زیر، ذهن سالمند خود را قوی نمایید . این تمرین ها شامل :

۱. استفاده از کار های هنری :

انجام دادن کارها و فعالیت‌ های هنری مثل نقاشی کشیدن یا خطاطی کردن ، به مقدار زیادی سلول‌ های مغزی را به کار می‌ گیرد و انجام این کار سبب می شود که فکر و خیال فرد مسن به سمت افکار منفی و استرس‌ زا نرود و از گوشه‌گیر شدن و افسرده شدن فرد مسن جلوگیری به عمل آید. همچنین فرد مسن با انجام کارهایی مثل نقاشی کشیدن دارای روحیه نوآوری می‌ شود و احساس مفید و مؤثر بودن می‌ کند و نیز بیشتر از قبل آداب و معاشرت با افراد را فرا می‌گیرد .

در ادامه توصیه می شود مقاله ی مزیت های هنر درمانی در سالمندان را مطالعه نمایید.

۲. یاد دادن کلمات هم‌ معنی و جدید به فرد مسن ؛

از دیگر موارد تمرین ذهنی در سالمندان یاد دادن کلمات هم‌ معنی و جدید به او می‌ باشد. با این کار فرد سالمند مغز خود را به کار می‌ گیرد و این کار بیشتر بر روی قسمت حافظه و یادگیری در مغز تأثیر گذار است که سبب می‌ شود فرد مسن کلمات با معنی‌ های مختلف و فراوان را به ذهن خود بسپارد که یکی از فایده‌ های انجام این فعالیت پیشگیری از بیماری‌ های روحی و ذهنی مثل اختلال فراموشی می‌ باشد .

۳. تمرین ذهنی در سالمندان با استفاده از پازل :

بهره گرفتن از این وسیله ی بازی بسیار برای باز کردن فکر و به‌ کارگیری ذهن مؤثر است. چون انجام دادن بازی های مناسب فکری در سالمندان، مستقیماً بر روی سلول‌ های مغز تاثیر می‌ گذارد و آن‌ ها را به کار می‌ گیرد و حس نوآوری و خلاقیت را در فرد مسن زنده می‌ کند و فرد مسن برای تکمیل کردن آن می‌ بایست روزانه وقت نسبتاً زیادی را صرف کند که همین موضوع باعث می‌ شود ذهن و فکر فرد مسن زمان بیشتری در طول شبانه‌ روز فعال باشد .

در

۴. بهره‌گیری از بازی‌ های فکری مثل شطرنج :

بهره‌گیری از بازی‌ های فکری مثل شطرنج. مشغول کردن فرد مسن به بازی شطرنج فکر و ذهن او را بسیار فعال نگه می‌ دارد و در فرد مسن شوق برنده شدن به وجود می‌ آورد و همین شغل سبب می‌ شود که فرد مسن در بازی کردن از ذهن و فکر خود بیشتر کار بکشد تا در بازی اشتباهی مرتکب نشود و برنده شود .

۵. استفاده از موسیقی :

گوش دادن به موسیقی در طول روز می‌ تواند باعث شود که فرد مسن دچار تجدید خاطرات در ذهن خود شود. البته باید به این نکته توجه داشت که از آهنگ‌ هایی استفاده شود که سالمند را به یاد خاطرات خوب و مثبت زندگی‌ اش می‌ اندازد که با این کار سالمند فکر و ذهن خود را به کار می‌ گیرد . ما پیشنها می کنیم برای آگاهی بیشتر مقاله موسیقی درمانی در سالمندان را به دقت مطالعه نمایید.

6. به کار گیری فن خواندن و نوشتن ؛

انجام این کار به‌ شدت باعث فعال‌ کردن سلول های مغزی سالمند می‌ شود و ذهن او را آماده نگه می‌ دارد . این نیز یکی از موارد تمرین ذهنی در سالمندان می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو + 7 =

فهرست