تماس
021-66582923
پرستار بیمارپرستار سالمندپرستار کودکپرستاری در منزل

عوامل تشدید کننده روماتیسم با مراقبت های پرستاری در منزل

روماتیسم نوعی بیماری است که سلول‌ های دفاعی بدن مثل گلبول‌ های سفید ، سلول‌ های موجود در مفصل‌ ها را غیر خودی و عوامل بیگانه و نفوذی به بدن تلقی کرده و علیه این سلول‌ ها پادتن و آنتی‌ بادی می‌ سازند و به آن سلول‌ ها هجوم می‌ برند تا سلول‌ های موجود در مفصل‌ ها را که بیگانه تلقی شده اند را از بین ببرند ،

در این شرایط در ناحیه مفصل‌ ها درد حس می‌ شود و ورم نیز به وجود می‌ آید و در صورت مبتلا شدن افراد به این بیماری، با گذشت زمان و رفته‌ رفته پیشرفت کرده و حادتر می‌ شود. اما اگر به عنوان پرستار منزل وظیفه دارید از بیمارانی که روماتیسم دارند مراقبت و پرستاری کنید پیشنهاد می شود به نکات مهم در رابطه با پرستاری و مراقبت از این افراد که در این مقاله ارائه شده، توجه کامل نمایید تا هم به درمان این بیماری کمک کنید و هم جلوگیری کنید از تشدید شدن این بیماری.

در بیماری روماتیسم اگر به درمان کردن آن بی‌ توجهی شود و مدت زیادی بعد از ابتلا به آن اقدامی در جهت معالجه کردن این بیماری انجام نشود ، سلول‌های دفاعی بدن علاوه‌ بر مفصل های بدن باعث رساندن صدمه به برخی از ناحیه‌ های دیگر نیز می‌ شود مانند ؛ قسمت نرمی که مابین استخوان‌ ها وجود دارد ، تاندون‌ ها و رباط‌ ها . در نییجه شما در این مقاله از آتیه پرستاران می توانید راه های مقابله با تشدید کننده این بیماری را بدانید . با ما همراه باشید.

علائم بیماری روماتیسم :

مراقبین و پرستاران عزیز باید در مرحله اول بدانند که علائم فردی که به بیماری روماتیسم مبتلا است چیست. این علائم شامل

  • بی حالی
  • تورم در ناحیه ی مفصل ها
  • دیده شدن جوش های ریز و متعدد بر سطح پوست
  • سخت نفس کشیدن .

مواردی وجود دارد که می‌ توانند احتمال ابتلا به بیماری روماتیسم را افزایش دهند و زمینه را برای مبتلا شدن افراد آماده کنند و نیز در صورت درگیر بودن با این بیماری سبب حاد تر و شدید تر کردن آن می‌ شوند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرید.

عواملی که باعث تشدید بیماری روماتیسم می شود

1- عوامل ارثی :

در گاهی اوقات فردی که مبتلا به بیماری شده‌ است با بررسی کردن سابقه ی بیماری در افراد خانواده مثل پدر و مادر، پدر بزرگ و مادر بزرگ خود می‌ تواند پی ببرد که بیشتر ممکن است در معرض ابتلا به چه نوع اختلالاتی باشد ، اگر در اعضای خانواده و نزدیکان خود فردی وجود داشت که به بیماری روماتیسم مبتلا شده بود پس احتمال مبتلا شدن وی را به این بیماری بالا می‌ برد .

۲. شرایط اطراف:

قرار گرفتن در معرض مواد پرخطر و مضری که احتمال ابتلا به انواع بیماری‌ ها مثل بیماری روماتیسم را افزایش می‌ دهند. موادی مثل انواع اسید ها و نیز قرار گرفتن در مکان‌ های پر میکروب و دارای عوامل عفونی احتمال مبتلا شدن به این بیماری را بالا می برند .

۳. وجود تغییر در ساختن و فرستادن ماده‌ ای شیمیایی از غده‌ های درون‌ ریز بدن :

اختلال در کارکرد طبیعی غده‌ های بدن و کم و زیاد شدن ساخت و ترشح ماده‌ های شیمیایی مثل ماده ی شیمیایی استروژن در خانم‌ ها، احتمال ابتلا به بیماری روماتیسم را افزایش می‌ دهد .

۴. تاثیر استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر بر روماتیسم :

بر اساس تحقیق‌ ها و آزمایش‌ های انجام‌ شده بر روی ارتباط ابتلا به بیماری روماتیسم و استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر نتایجی به‌ دست‌ آمده است که گویای این است که استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر بر روی ژن‌ های انتقال‌ دهنده ی صفات ارثی تاثیر مستقیم می‌ گذارد و این تاثیر مخرب سبب می شود که این ژن‌ ها دچار نقص شوند و باعث بروز بیماری روماتیسم در فرد خواهد شد ، البته ممکن است به‌ صورت مخفی باقی بماند یا به‌ صورت ناگهانی و با شدت زیاد بروز کند .

تماس با خدمات پرستاری در منزل

5. زن بودن یا مرد بودن ؛

بر طبق بررسی‌ های فراوان انجام شده بر روی ارتباط بیماری روماتیسم و جنسیت، شواهدی به دست آمده‌ است که حاکی از این می باشد که مرد ها کمتر از خانم‌ ها در معرض ابتلا به بیماری روماتیسم قرار دارند و نسبت مبتلا شدن مرد ها حدود یک‌ چهارم خانم‌ ها می‌ باشد .

در ادامه توصیه می شود مقاله روماتیسم در سالمندان و راه های درمان در خانه را مطالعه نمایید.

6. مواد خوراکی که افراد مصرف می‌ کنند ؛

زیاده‌ روی کردن در خوردن برخی از مواد خوراکی مثل گوشت قرمز باعث بالا رفتن احتمال مبتلا شدن به اختلال روماتیسم (Rheumatism) می‌ شود و بر عکس کم‌ مصرف کردن بعضی از مواد مهم و مغذی برای بدن مانند برخی از ویتامین‌ ها به‌ ویژه ویتامین ث خطر ابتلا به این بیماری را بالا می‌ برد . پس دقت کردن به نوع مواد خوراکی و همچنین اندازه‌ ای که مورد نیاز بدن است می‌ تواند خطر ابتلا به بیماری‌ اختلال روماتیسم را کاهش دهد و از حاد شدن آن جلوگیری کند .

در ادامه توصیه می شود مقاله 12 راه درمان خانگی برای بیماری روماتیسم را مطالعه نمایید.

7. چاق بودن :

چاق بودن در کل ، زمینه را برای ابتلای فرد به انواع بیماری‌ ها و به‌ ویژه بیماری روماتیسم فراهم می‌ کند. پس‌ از مبتلا شدن فرد چاق به بیماری روماتیسم، این اختلال با سرعت بیشتری شروع به پیشرفت کردن و حادتر شدن می کند و فرد چاق احساس درد بیشتری در بدن خود احساس می کند .

8. انجام ندادن فعالیت‌ های فیزیکی سبک ؛

انجام ندادن حرکت‌ های فیزیکی سبک ، در اکثر مواقع درحال استراحت بودن و نحوه ی نشستن و خوابیدن فرد می تواند در بالا بردن احتمال ابتلا و شدید تر کردن روماتیسم نقش داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 × 4 =

درخواست مشاوره پرستاری از آتیه پرستاران سلامت
فهرست