تماس
021-66582923
پیری قلب 1212

پیری قلب و رعایت نکات مراقبتی در منزل

پیری قلب چیست ؟؟شاید شما بارها این سوال را از خودتان پرسیده باشید که مگر میشود ،قلب هم پیر شود یا اینکه اصلا سن داشته باشد⁉️
بله، طی تحقیقاتی که در کشور ایالات متحده انجام شده به این نتیجه رسیده اند که قلب نصف مردان و ۲۰ درصد از زنان بزرگسال این کشور حدود پنج سال پیر تر از سن خودشان است و اگر شما هم مانند این گروه آزمایش شده باشید این احتمال وجود دارد که قلب شما از خودتان زودتر پیر شود.یعنی قلب زودتر از جسم انسان فرسوده میشود.

در ادامه دانستنی های آتیه پرستاران قصد داریم در این مبحث در مورد پیری قلب و نکات مراقبتی آن، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم با ما همراه باشید.

چه عواملی در انسان باعث می شود که پیری قلب رخ دهد :

عوامل بسیاری وجود دارند که باعث میشود که شما در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرید. از‌جمله سن، جنسیت و همچنین سوابق خانوادگی شما. انسان به هیچ وجه نمی‌تواند این عوامل را تغییر دهد، اما می‌تواند با تغییراتی که در سبک زندگی خود ایجاد میکند این روند را به تأخیر بیاندازد.

مثلا به طور مرتب فشار خون خود را چک کند، از مصرف دخانیات پرهیز کند، وزن خود را در حد متعادل نگه دارد و مواظب اضافه وزنش باشد، رژیم غذایی سالم و مناسبی داشته باشد، حتما ورزش و پیاده روی را در برنامه روزانه خود بگذارد و با این کار مانع بی‌تحرکی بدن شود.

چگونه پیری قلب را عقب بندازیم ⁉️

  • داشتن یک برنامه غذایی سالم که در آن از گروه میوه و سبزیجات به میزان کافی استفاده کند و همچنین مصرف نمک را در برنامه غذاییش محدود کند و مصرف چربی را به حداقل برساند.
  • باید حتما در طول روز فعالیت ورزشی داشته باشد.
  • سعی کند وزنش را در حد نرمال نگه دارد به گونه ای که دچار اضافه وزن نشود.
  • مرتب فشار خون خود را چک کند که دچار نوسان فشار خون نشود.
  • کلسترول خون خود را ارتقا دهد.
  • از مصرف نوشیدنی های مضر به شدت دوری کند.
  • مشکلاتی مثل تیروئید و دیابت را کنترل کند و جدی بگیرد.
  • سعی کند هر چند ماه یکبار یا سالی یک بار چکاپ هایی از بدن انجام دهد که از سلامت اعضای آن اطمینان حاصل کند.
  • اگر نشانه هایی مثل خستگی و تنگی نفس و درد و تپش قلب را مشاهده کرد،انها را جدی بگیرد و با پزشک خود درمیان بگذارد.
  • تا جایی که امکان دارد، خود را از تنش و اظطراب دور نگه دارد زیرا برای قلب سم محسوب میشود و سعی کند اگر هم اظطراب و استرسی دارد، بتواند آن را کنترل کند.

سلامت قلب و سن قلب برای همه گروه های سنی مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد. اما این نکته برای افراد سالمند خاص تر است و پرستاران و مراقب سالمند در منزل باید توجه ویژه ای به این گروه سنی داشته باشند.

( در ادامه توصیه می شود مقاله برنامه غذایی هفتگی برای بیماران قلبی را مطالعه نمایید)

عملکرد قلب به چه گونه ای می باشد ؟

قلب انسان تقریبا به اندازه یک مشت بسته است .قلب انسان از دو قسمت تشکیل شده است.که قسمت بالایی آن را دهلیز و قسمت پایین آن را بطن می گویند.
سمت راست قلب، برای اینکه بتواند اکسیژن خون را دریافت کند و به ریه ها بریزد و سمت چپ، خون حاوی اکسیژن را از ریه ها میگیرد و در سراسر بدن پمپاژ میکند.
ضربان قلب در واقع کنترل اتاق های بالا و پایین قلب را باهم هماهنگ میکند.

پیری قلب و رعایت نکات مراقبتی00

آیا قلب انسان با افزایش سن تغییر می کند ؟

قبل از هر چیزی باید بگویم بله با افزایش سن قلب انسان تغییر میکند.
لازم است در این مورد بدانیم افرد بزرگسال معمولا خیلی بیشتر از افراد جوان و پایین تر دچار سکته مغزی و سکته قلبی میشوند و همین موضوع باعث میشود که سطح کیفی زندگی سالمندان عزیزمان پایین بیاید .

زمانی که سن انسان بالا می‌رود و در حال انجام فعالیت خاصی است، قلب او به همان اندازه ای که در جوانی او ضربان زده و فعال بوده در این سن و برای انجام این فعالیت نمی‌تواند در حال ضرب و شتم باشد.

با همه این توضیحات بد نیست بدانیم که ضربان قلب در حال استراحت، با افزایش سن هیچ تغییری نمی کند.
یکی از مشکلاتی که با افزایش سن برای قلب پیش می آید این است که ممکن است، چربی در دیواره شریان ها در طول سالیان متوالی رسوب کرده باشد و همین امر مشکل ساز شود. اما خبر خوش در این زمینه این است که راه هایی وجود دارد که شما میتوانید این خطر را کاهش دهید.

(در ادامه توصیه می شود مقاله روشهای مراقبت بعد از حمله قلبی را مطالعه نمایید)

فشار خون چیست ؟

افزایش سفت شدن شریان های بزرگ موجب بوجود آمدن فشار خون بالا میشود.که معمولاً این عارضه در سنین بالا بیشتر دیده میشود.همه افراد لازم است که به طور متداول فشار خون خود را چک کنند و این امر باید برای گروه سنی بزرگسال ما خیلی مهمتر و دقیق تر باشد.

این موضوع به این دلیل است که تغییرات پیری که در شریان های فرد بزرگسال بوجود می آید، ممکن است باعث شود، فشار خون او بالا رود.اگر فشار خون بالا کنترل نشود ممکن است منجر به سکته مغزی و مشکلات مغز و کلیه شود.

( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله میوه های خوب برای فشار خون بالا را مطالعه نمایید.)

رعایت یک سری مسائل به ما کمک میکند که بتوانیم فشار خونمان را در حد نرمال نگه داریم:

فشار خون با یکی از مواردی است که باعث پیری قلب (Aging heart) می شود . برای جلوگیری از فشار خون می توانید موارد زیر را انجام دهید .

  • اولین و مهمترین مورد تغذیه انسان است ،که باید تغذیه سالمی داشته باشیم.
  • سعی کنیم میزان مصرف نمک را در برنامه غذایی تا حد ممکن کم کنیم.
  • حتما ورزش را جزو برنامه روزانه خودمان قرار دهیم .

اما باز هم با رعایت همه این موارد با بالا رفتن سن به علت پیری شریان‌ها اغلب موارد فشار خون به سراغ ما می آید و در این مورد باید از دارو استفاده کنیم که برای کنترل آن به بیشتر از یک دارو نیاز نیست.

یکی از عوامل مهمی که پیری قلب به سراغ ما می آید خواب ناکافی است :

محققان در آمریکا طی پژوهش ها و تحقیقاتی که به عمل آوردند به این نتیجه رسیدند که در بزرگسالی که میزان خواب آنها در طی شبانه روز بسیار زیاد و یا بسیار کم است، بیشتر از سایر افراد در معرض خطر ابتلا شدن به بیماری قلبی و سکته مغزی می شوند و در نهایت قلب پیرتری دارند .

در کل خواب ناکافی بر بخش های مختلف بدن و از جمله قلب تأثیر منفی دارد. همچنین خواب ناکافی با بیماری فشار خون، دیابت و چاقی و سیگار کشیدن مرتبط میشود.

این در حالی است که به طور مثال یک مرد ۵۰ساله به علت خواب ناکافی ممکن است قلبی ۶۶ساله داشته باشد. محققان معتقدند میزان خواب مناسب ،باید بیش از هفت ساعت در طول شبانه روز باشد. این زمان برای افراد بزرگسال نباید بیشتر از هشت ساعت طول بکشد.

برخی داروها موجب پیری قلب می شوند :

استفاده از برخی دارو ها از خانواده آمفتامین های غیر مجاز می تواند باعث پیری قلب شود.
طی تحقیقات دیده شده افرادی که آمفتامین های غیر مجاز مصرف میکردند ،بیشتر از افرادی که دخانیات و متادون مصرف میکردند ،دچار پیری شریان ها شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نه − 6 =

فهرست