تماس
021-66582923
کمبود روی

چگونه متوجه کمبود روی ( زینک ) در بدن شویم⁉️

کمبود روی در بدن را حتما باید جدی گرفت . همانطور که می دانید بدن انسان برای اینکه بتواند بهترین کار کرد را داشته باشد به وجود ویتامین های متنوع نیاز دارد که اطلاع از میزان سطح وجود این مواد در بدن خود، میتواند مانع از بروز مشکلات و بیماری ها برای فرد شود .

یکی از این ویتامین های مهم و مفید روی یا همان زینک است که کمبود آن در بدن می‌تواند مشکلات زیادی را برای فرد بوجود آورد . روی یا همان زینک تا حدودی در مواد غذایی ما وجود دارد .اگر بدن انسان میزان رویی را که احتیاج دارد نداشته باشد علائم و عوارضی از خود بروز می دهد که نشان دهنده میزان کمبود در این ویتامین است.

بسیاری از افراد با وجود دریافت زینک به اندازه در برنامه غذایی، اما به دلایل مختلف از جمله مشکل در جذب آن دچار کمبود زینک یا روی می شوند. همچنین این کمبود روی در افرادی که از نظر اصول تغذیه ای، تغذیه درست و مناسبی ندارند بیشتر است. در ادامه این مقاله ی آتیه پرستاران می خواهیم راجعب نقش روی یا زینک در بدن را برای شما شرح دهیم . با ما همراه باشید.

نقش روی یا زینک در عملکرد های بدن :

کمبود روی در بدن می تواند مشکلاتی را برای انسان به وجود بیآورد زیرا روی (زینک ) نقش بسزایی را در بدن شما ایفا میکند. این نقش ها شامل :

رشد: میزان روی مناسب در بدن باعث افزایش بهینه در رشد بدن می شود. از این رو در رشد کودکان و بخصوص خانم های باردار می‌تواند نقش مهمی داشته باشد.

سیستم ایمنی بدن: کمبود روی در بدن باعث می شود که ساخت بسیاری از هورمون های ضروری دچار مشکل شود و از این رو سیستم ایمنی بدن دچار اختلال گردد.

کارکرد آنزیم : زینک نقش مهمی در ساخت آنزیم های بدن دارد و به بدن در استفاده از DNA کمک می‌کند.

چشم: کمبود روی در بدن می‌تواند منجر به بیماری های مربوط به چشم شود.

ترمیم زخم: روی کافی در بدن موجب بهبود و ترمیم سریع زخم ها و مشکلات پوستی می شود.

در ادامه توصیه می شود مقاله کمبود ویتامین در بدن چه عوارضی دارد را مطالعه نمایید.

از جمله علائم کمبود روی در بدن:

یکی از نشانه های بارز و عامیانه کمبود روی در بدن خستگی است. از جمله نشانه های دیگر مانند نازک شدن تار های مو و ریزش مو است. اما کمبود روی در بدن همیشه در حد این علائم و نشانه ها باقی نمی ماند. گاهی کمبود این ماده در بدن مشکلاتی را ایجاد می کند که فراتر از این حد هستند .

۱_وجود مشکلاتی در کارکرد دستگاه عصبی

کمبود روی در بدن (Zinc deficiency) روی سیستم دستگاه عصبی انسان تاثیر ویژه ای دارد .از جمله باعث میشود که کودکان دچار اختلال حرکت شوند که این اختلال می تواند تا دوران بزرگسالی ادامه داشته باشد . باید توجه کرد که میزان مصرف روی یا زینک در بدن باید در حد تعادل باشد و نه بیشتر و نه کمتر .

۲_ضعف دستگاه ایمنی بدن:

فقر آهن تاثیر مستقیمی روی سلول ها و بافت های بدن دارد. در کمبود آهن، آهن لازم برای تولید هموگلوبین که مسئول جابه جایی اکسیژن است کافی نیست و به دنبال این قضیه علائمی مانند خستگی، تپش قلب و کمبود انرژی در بدن نمایان می شود .همچنین فقر آهن باعث مبتلا شدن به بیماری های عفونی می شود.

در ادامه توصیه می شود مقاله کمبود ویتامین ها را در بدن چگونه تشخیص دهیم را مطالعه نمایید.

 کمبود روی در بدن

۳_اسهال:

با کمبود زینک در بدن و اختلال کار دستگاه ایمنی، فرد دچار اسهال می شود.تعداد زیادی از افراد بویژه کودکان سالیانه بر اثر ابتلا به این مشکل از بین می روند.این در حالی است که آنها علاوه بر اسهال دچار عفونت‌های باکتری هایی نیز می شوند.

۴_حساسیت به مواد غذایی و محیط اطراف:

استرس مزمن به نحوی باعث ایجاد کمبود کلسیم و زینک در بدن می شود و این امر باعث افزایش مقدار هیستامین در بدن می شود .هیستامین زیادی در بدن هم باعث واکنش های آلرژی مانند عطسه و آبریزش می شود. افزایش هیستامین حساسیت بدن را بیشتر می کند.

در ادامه توصیه می شود مقاله ویتامین های مفید برای کبد را مطالعه نمایید.

۵_نازک شدن تار های مو:

یکی از مشکلات افرادی که دچار کمبود زینک هستند کم کاری تیروئید است که باعث نازک شدن و زیرش مو می شود. سلامت هورمون های تیروئید در جذب زینک تأثیر ویژه ای دارد در نتیجه گاه لازم است برای ریزش مو علاوه بر درمان تیروئید از مکمل زینک هم استفاده کنیم.

۶_مشکل روده نشت کننده:

اختلال در جذب روی می تواند مشکلاتی مانند بیماری های خود ایمنی و مشکلات تیروئیدی را بوجود آورد که مکمل های زینک می تواند حساسیت و نفوذ پذیری روده را درمان کند.

۷_جوش های روی پوست:

همین اختلال روده نشت کننده که بر اثر کمبود روی بوجود می آید خود می تواند مشکلات پوستی را هم بوجود آورد مثل جوش و آکنه.

راه های مقابله با کمبود روی در بدن :

اگر با کمبود روی در بدن خود مواجه هستید، بهتر است که از غذا های طبیعی استفاده کنید و همچنین گوشت منبع مهمی برای تأمین روی در بدن است. از این رو کسانی که در رژیم غذایشان بیشتر از سبزیجات استفاده می کنند و گوشت کمتری مصرف می کنند باید این کمبود را از طریق دیگر جبران کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × 3 =

فهرست