نگهداری و مراقبت از بیمار در منزل دارای شرایط و قواعدی است که مراقب بیمار باید تجربه کافی در خدمات رساندن و مراقبت کردن از بیمار را داشته باشد .امروزه مراقبت از بیمار در منزل از اولویت بیشتری نسبت به مراقبت در بیمارستان می باشد . خانواده ها می توانند با تایید از پزشک معالج، روند درمان و نگهداری از بیمارشان را در منزل ادامه دهند .هنگامی که بیمار در منزل نگهداری می شود احساس امنیت و رفاه بیشتری را برای بیمار فراهم می سازد و حس خوشایندی از این موضوع دارد .
خانواده ها نیز به طور مستقیم می توانند شاهد روند درمان بیمار عزیزشان باشند و این خود برای خانواده ها آرامش آفرین خواهد بود. همچنین به صرفه بودن هزینه در رفت و آمد نیز از دیگر ویژگی های استفاده از خدمات مراقبت و نگهداری از بیمار در منزل می باشد.
خدمات پرستاری و مراقبت از بیماران در منزل
خدمات مراقبت از بیماران در خانه امروزه نقش مهمی را در زندگی افراد بیمار ایفا میکند. در جامعه امروزی که این امکان وجود ندارد که همه افراد خانواده در کنار هم و در زمان تنهایی مراقب یکدیگر باشند، خدمات مراقبت و نگهداری در منزل که توسط مراقبین مجرب در منزل برای افراد ارائه می شود نقش یک سیستم حمایتی مهم را برای افراد ایفا می کند.
نگهداری از بیمار یعنی ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل برای رفاه حال خانواده و شدت بخشیدن به روند بهبودی بیمار می باشد. این مراقبت ها معمولا به صورت 24 ساعته می باشد..اما این شامل مراقبت های ساده و تخصصی بوده و خدمات مراقبت توسط مراقبین ساده و خدمات پرستاری توسط پرستاران متخصص انجام می شود که در زیر به آنها اشاره کرده ایم
خدمات پرستاری که توسط پرستار بیمار در منزل انجام می شود.
- پرستاری از بیماران ICU
- پرستاری از بیماران MS و ALS
- پرستاری از بیماران سرطانی
- پرستاری از بیماران قلبی
- پرستاری از بیماران پارکینسونی و آلزایمری
- پرستاری از بیماران اعصاب و روان
- انجام خدمات تزریقات برای بیماران در منزل
خدمات مراقبت از بیماران که توسط مرافب به صورت حرفه ای انجام می شود.
1- رسیدگی به روند درمانی در مراقبت از بیمار در منزل
پرستار نگهداری از بیمار در منزل موظف می باشد که در صورت نیاز هفتگی یا روزانه میزان فشار خون ، قند و اضافه وزن بیمار را کنترل نماید . طبق تجویز پزشک و زمانبندی مناسب باید داروها و قرص های بیمار را بدهد و به بیمار یادآوری کند که چه موقع وقت خوردن داروهای او می باشد . جمع آوری و فرستادن گزارش دوره ای از وضعیت بیمار از دیگر کارهایی هست که یک نگهدار بیمار در منزل باید انجام دهد.
2- حمام دادن بیمار و نظافت شخصی در منزل
یکی دیگر از مراحل نگهداری از بیماران در منزل نظافت بیمار می باشد . انجام امور نظافتی همیشه برای بیماران سخت و طاقت فرسا بوده زیرا آنها بنیه و توان کافی را برای انجام این کارها را ندارند . توالت و اصلاح موهای بدن نیز از دیگر کارهایی هستند که بیماران قادر به انجامش نیستند و انجام این کارها جزو وظایف کاری یک نگهداری بیمار می باشد.
یکی دیگر از خدمات پرستاران در نگهداری از بیمار رسیدگی به تغذیه بیماران می باشد. پرستار باید سر موقع غذاهایی که طبق دستور پزشک بوده را به بیمار بدهد. معمولا افرادی که وظیفه نگهداری از بیمار را دارند بهتر است در هنگام درست کردن غذا برای بیمار، از مواد مضر مانند نمک، روغن و دیگر مواد مضر استفاده نکنند و سعی کنند برای بیمار بیشتر از غذاهای آبکی مانند سوپ استفاده نمایند.
4- خدمات تعویض پوشک بیماران
بسیاری از بیماران هستند که به علت ناتوانی و یا دلایل دیگر قادر به کنترل ادرار خود نیستند و باید با کمک دیگران مشکل خود را حل کنند. پرستار در این مواقع می تواند به بیمار کمک کرده تا بتواند به دستشویی برود و یا اینکه با پوشک کردن بیمار ادراری او را برطرف نماید.
ویژگیهای مراقب بیمار در منزل
- داشتن برنامه لازم و مناسب در روند درمان بیمار که این امر باعث میشود که پروسه درمان بیمار کوتاهتر شود
- انجام درست و مرتب کارهای بیمار در وقت مناسب
- داشتن ظاهری موجه در اوقاتی که در منزل بیمار حضور دارد
- برقراری رابطه خوب و هوشمندانه با خانواده بیمار
چه زمانی به خدمات پرستاری یا خدمات مراقبتی از بیمار در منزل نیاز داریم؟
موارد زیادی وجود دارد که خانواده ها احساس می کنند که وجود یک پرستار در خانه برای پرستاری و مراقبت از بیمار در منزل می تواند در کم کردن مشکلات آنها تاثیر گذار بوده و اعتقاد دارند این پرستاران روند زندگی آنها را بهبود می ببخشد. این افراد همواره به خانواده های زیر می توانند کمک فراوانی نمایند.
- خانواده هایی که فرد سالمند دارند و رسیدگی به آنها برایشان مشکل می باشد
- خانواده هایی که بیمار دارند و نیاز دارند یک فرد با تجربه به امورات بیمارشان رسیدگی نماید.
- خانواده هایی که به دور از سالمندشان زندگی می کنند و برای تنها نماندن سالمندشان از یک پرستار استفاده می کنند.
شرح وظایف مراقب بیمار در منزل
- دادن به موقع غذا به بیمار و تهیه غدای مناسب و مقوی برای بیمار
- انجام کارهای سرگرم کننده در اوقاتی که بیمار ناخوش احوال است که میتواند باعث شود احساس خوشایندی در بیمار به وجود آید و به روند بهبود او کمک شایانی کند
- دادن دارو در زمانی که دکتر تجویز کرده است
- کمک کردن و همراهی بیمار در کارهای روزمره او، مانند استحمام و امور نظافتی بیمار
- داشتن ارتباط خوب و هماهنگی با خانواده بیمار
- اگر بیمار تمایل داشت با هماهنگی خانواده، بیمار را برای هوا خوری و قدم زدن به بیرون ببرد که باعث میشود حال عمومی بیمار از ثبات خوبی برخوردارشود
- آواز خواندن و همخوانی بیمار در اوقاتی که بیمار تمایل دارد
- مراقب بیمار باید رابطه خوب و احساسی با بیمار برقرار کند تا باعث شود که بیمار به او اعتماد کند و او را امین خود بداند
چرا بهتر است از خدمات مراقبت در منزل از بیماران استفاده کنیم
1- بدست آوردن سلامتی مطمئن تر
به مراتب افراد بیماری که از آنها از خدمات ویژه پرستاری در منزل استفاده می کنند، سلامتی بهتر و مطمئن تری را نسبت به افرادی که مراقبت از آنها در مراکز نگهداری ( بیمارستان ) داشته اند.
2- توجه خاص و ساپورت بیمار از تمامی خدمات
خدمات نگهداری از بیمار در منزل سبب میشود که فرد تمامی توجه و تمرکز خود را روی بهبودی بیمار جمع کند زیرا این افراد مراقبت از بیمار را در رده اول کارهای خود قرار میدهند تا فرد بیمار سلامتی خود را هر چه زودتر بدست بیاورد.
3- پایین آمدن قیمت های نگهداری و مراقبت از بیمار
از دیگر علت های مهم که باعث شده استقبال زیادی از مراقب بیمار در منزل شود پایین آمدن وکم شدن هزینه های بستری شدن در مراکز درمانی میباشد. پرستاری از بیمار در منزل میتواند هزینه هایی را که برای اعضای خانواده متحمل میشود را تا حد زیادی کم کند این هزینه ها میتواند مربوط به هزینه های رفت وآمد در بیمارستان.هزینه تخت های مراکز درمانی وحتی ترخیص از کار برای اعضا باشد.
4- بدست آوردن خدمات وسیع تر
مراکزی که خدمات مراقبت از بیمار در منزل را ارائه میدهند با توجه به وضعیتی که بیمار دارد میتواند انواع خدمات را برای فرد بیمار به کار گیرد اگر فرد بیمار نیازمند خدمات تخصصی پرستاری باشد که علائم حیاطی او را چک کند وکارهای مربوط به تزریقات وبانداژ را انجام دهد. این مراکز یک پرستار بیمار حرفه ای را با تمامی خدمات ارزنده به فرد بیمار معرفی میکنند.
5- دریافت امورات توان بخشی
پرستاری از بیمار در خانه میتواند شامل امورات مربوط به توان بخشی نیز باشد این امورات شامل گفتار درمانی.فیزیوتراپی و… میباشد که میتواند با ارائه این خدمات توانایی فرد را به او برگردانند ویا از بدتر شدن وضعیت جسمانی او جلوگیری نماید.
مراقبت از بیمار شامل مراقبت از چه بیمارانی می باشد
- مراقب بیمار در منزل از سالمندان مریض
- مراقبث از بیماران زخم بستری
- مراقبت از بیماران ریوی
- مراقبت از بیماران پارکینسونی
- مراقبت از بیماران کودک و نوزاد
- مراقبت از بیماران دارای نقص عضو و بیماری جسمی
- مراقبت از بیماران دارای اختلالات ذهنی مثل بیماران آلزایمری و بیماران کم حافظه
نحوه دریافت خدمات مراقبت از بیمار در تهران
نحوه استفاده از خدمات مراقبت برای بیمار در منزل در تهران بسیار ساده و راحت می باشد. شما می توانید با پرسوجو از افراد قابل اطمینان و معتبر، یک پرستار خوب پیدا کنید. اما روش دیگری نیز وجود دارد که یکی از راحت ترین راه ها برای رسیدن به یک پرستار برای خدمات منزل می باشد و آن جستجو در گوگل می باشد. شما با جستجو در سایت گوگل می توانید شرکت هایی که خدمات اعزام پرستار ارائه می دهند را پیدا کرده و با مدیر آن ها یا کارشناسان آن شرکت در مورد هدف خود که استخدام یک پرستار منزل می باشد به طور کامل صحبت نمایید.
نکات مهم استخدام یک پرستار برای مراقبت از بیمار در تهران
در بالا به بهترین راه برای پیدا کردن یک مراقب بیمار در منزل در استان تهران اشاره کردیم حال شما باید قبل از اینکه با پرستار ملاقات داشته باشید باید سوالانی را برای خود طراحی کنید که از پرستار پرسیده شود. این سوالات شامل:
- آیا پرستار تجربه مراقبت از بیمار یا انجام خدمات پرستاری در منزل را دارد؟
- اگر بیمار شما نیاز به مراقبت های تخصصی دارد آیا پرستاری که شرکت پرستاری برای شما فرستاده یک پرستار ساده است یا یک پرستار تخصصی کار می باشد.
- خدمات خود را از شرکت های معتبر دریافت نمایید.
- کلیه موارد بیمار خود را به کارشناسان شرکت بگویید حتی مواردی مانند نوع غذایی که پزشک برای بیمار شما تجویز کرده
- سعی کنید از خدمات پرستاری شبانه روزی استفاده نمایید چون یک فرد بیمار باید به صورت تمام وقت تحت مراقبت و درمان باشد.
خانواده ها ممکن است چه توقع نابجایی از مراقب بیمار داشته باشند
مراقب بیمار برای بیماران به عنوان افراد ارائه دهنده مراقبت های پرستاری در منزل معمولاً در بیشتر مواقع بین خود و خانواده ها شکاف عمیقی را احساس میکنند این شکاف ممکن است از نظر انتظارات و توقع پرستار و خانواده باشد.
هنگام استخدام مراقب، خانواده معمولاً از پرستار انتظار دارند که نیازهای اولیه بیمار مانند تغذیه و امور شخصی بیمار را انجام دهند. این در حالی است که ممکن است یک پرستار با تحصیلات عالیه و تجربه و تخصص لازم صرفاً جهت امور درمانی و پزشکی بیمار استخدام شده باشد.
مانند مراقبت از بیمارانی که سکته های مغزی کرده اند و یا سرطان دارند و غیره و انجام امور مراقبتی اولیه به عهده او نیست .ضمن اینکه گاهی شان و منزلت یک پرستار خیلی دست کم گرفته می شود و تخصص و مهارت آنها زیر سوال میرود.
این قضیه به صورت برعکس هم وجود دارد، اینکه خانواده پرستار را برای مراقبت های ساده از بیمار استخدام کرده است، اما خانواده از او انتظارات بزرگتر و خدمات درمانی می خواهد. که هر دوی این موارد کار نادرستی است.
مزایای خدمات مراقبت از بیمار در منزل
خدمات مراقبت از بیمار در منزل تهران سبب کاهش رفت و آمد بیمار به بیمارستان می شود که هزینه زیادی در این زمینه از دوش خانواده کاسته میشود مراقبت پرستاری در منزل در بیشتر مواقع خطر تبدیل شدن یک مشکل بالینی به مشکلات جدی تر را کاهش میدهد.
مراقبت های پرستاری در منزل سبب کاهش استرس بیمار میشود ، همچنین مراقبت هایی که پرستاران در منزل با مشورت پزشک انجام میدهند تاثیر زیادی در نتایج درمان فرد و روند بهبودی او دارد، راهنمای مراقبتی پرستار به خانواده سبب افزایش دانش خانواده در مواجهه با بیمار خواهد بود، پرستار به خانواده بیمار کمک میکند تا بفهمند که بیماری مزمن چگونه و تا چه اندازه میتواند پیشرفت کند و خانواده و بیمار را برای آن آماده میکند.
یکی از مزایای استفاده از خدمات مراقبت های پرستاری در منزل برای بیماران این است که فرد بیمار در محیط منزل خود که برای او آشناست بهتر میتواند سلامتی خود را بدست بیاورد ومیتواند طبق عادت هایی که در گذشته برای گذران زندگی خود انجام میداده رفتار کند. اما بستری شدن او در بیمارستان این عادت را از او میگیرد که این خود میتواند باعث خستگی او و به تعویق افتادن درمان او صورت بگیرد. مراقبت از بیمار در منزل روحیه بیمار را بالا میبرد زیرا در کنار خانواده خود مراقبت و درمان میشود. اما در بیمارستان با دیدن انواع بیماری ها در اطراف خود و مرگ ومیر بسیاری از بیماران روحیه اش تضعیف میشود.
نمونه ای از خدمات مراقبت از بیماران در خانه
1- مراقبت از بیماران زخم بستری در منزل
مراقبت از بیماران زخم بستری در منزل دارای شرایط خاصی است که باید یک مراقب بیمار در منزل تمام مواردی را که درقبال بیماران زخم بستری باید انجام دهد به خوبی قدم به قدم انجام دهد تا بیمار زخم بستری بتواند هر چه زودتر به روند زندگی خود برگردد، صبر و حوصله از شاخصهای مهمی است که یک پرستار بیمار زخم بستری باید داشته باشد. در این راستا مراقب بیمار وظایفی دارد که باید به خوبی انجام دهد.
وظایف پرستار بیمار زخم بستری
- فراهم کردن غذا برای بیمار و کمک دادن به وی در سرو کردن غذا
- تعویض به موقع پانسمان بیمار و انجام دادن تمام موارد ضروری در امر پانسمان بیماران زخم بستری
- اگر بیمار زخم بستری بنا به دستور پزشک معالجش قرار باشد دارویی مصرف کند باید مراقب بیمار کمکش کند
- انجام کارهای روزمره بیمار زخم بستری توسط مراقب بیمار در منزل مانند، رفتن به دستشوی، رفتن به حمام و انجام کارهایی که مربوط به نظافت بیمار میباشد
- هماهنگی با خانواده بیمار برای انجام بهتر کارهای بیمار
- برقراری رابطه دوستانه و صمیمی با بیمار زخم بستری
- ارتباط داشتن با پزشک بیمار در مواقع اظطراری و زمانی که وضعیت بیمار بحرانی باشد
2- مراقبت از بیماران اختلال ذهنی و بیماران آلزایمری
بیمارانی که دچار هواس پرتی و یا بیماری آلزایمر هستند باید به طور مرتب مرافبت و نگهداری شوند تا خدای نکرده اتفاقی برای آنها به وجود نیاید . مراقب بیمار در منزل وظیفه دارد تا با نظارت همیشگی که نسبت به این بیماران عزیز دارد بستری را فراهم کند تا به روند بهبود عملکرد آنها بیفزاید و با کارهای آموزشی و سرگرم کننده ای که برای آنها انجام میدهد، حال عمومی این بیماران عزیز را رو به بهبودی سوق دهد.
وظایف مراقب بیماران کم حافظه و آلزایمری
- مراقبت و نگهداری همیشگی از این بیماران
- انجام بازیها وکارهای آموزشی و سرگرم کننده با آنها که باعث میشود عملکرد مغزی این بیماران ارتقا یابد
- کمک کردن در انجام کارهای روزمره
- دادن غذا و دارو در زمان مناسب
- برقراری رابطه صمیمی و عاطفی با این بیماران
3- مراقبت از کودکان بیمار توسط مراقب بیمار در منزل
امر نگهداری و مراقبت از کودکان همیشه جزو اولویتهای خانوادها بوده و بسیار تاثیر گذار در روند زندگی آنها می باشد . در این میان کودکانی وجود دارند که از سلامت جسمی و روحی خوبی برخوردار نیستند و بیمار تلقی میشوند. پدر و مادران یا به رغم اینکه زمان کافی را ندارند و یا علم و مهارت کافی را در ضمینه پرستاری از کودک را ندارند، نیازمند مراقب پرستار کودک در منزل میباشند. مراقبت و نگهداری از کودکان در منزل دارای شرایط و قوانینی میباشد که یک مراقب کودک در منزل به آنها واقف بوده و توانایی انجامشان را دارد.
وظایف مراقب کودک در منزل شامل چه نکاتی می باشد
- بازی کردن و سرگرم کردن کودکان در ایام فراقت کودک
- پختن غدای مناسب برای کودک بیمار و کمک کردن به وی در میل غذا
- شستشوی لباسهای کودک و کمک کردن به کودک در حمام کردن و امور نظافتی
- اگر کودک نیاز به دارو یا تزریقات داشت، باید با هماهنگی پزشک این کار را برای کودک انجام دهد
- به وجود آوردن بستری امن و محافظت تمام وقت از کودک
- داشتن هماهنگی و ارتباط صمیمی با والدین کودک بیمار
4- مراقبت از بیماران ریوی تنفسی
نفس کشیدن جزو حساسترین کارهایی است که بدن انسان برای زنده ماندن به آن نیاز دارد و اگر یک انسان چند دقیقه نتواند نفس بکشد دیگر زنده نخواهد بود .در این بیماران ریوی و تنفسی نفس کشیدن سخت انجام میشود و نیاز دارند به طور مرتب و شبانه روزی از آنها مراقبت و پرستاری شود. مراقب بیمار ریوی و تنفسی باید کلیه ی کارهای مربوط به درمان این بیماران را به خوبی انجام دهد تا روند زندگی آنها به مخاطره نیفتد.
وظایف مراقب بیماران ریوی – تنفسی
- به طور دقیق و منظم باید از این بیماران پرستاری و مراقبت شود تا روند درمان این بیماران عزیز به خوبی پیش رود
- دادن غذای مناسب به بیماران ریوی
- مراقب بیمار در منزل باید در امور شخصی به بیماران کمک کند
- برقراری رابطه خوب و صمیمی با این بیماران
- انجام کارهای آموزشی و مفید با بیماران در منزل
هزینه نگهدار و مراقب بیمار در منزل
هزینه دریافتی توسط پرستار به مواردی چون موقعیت جغرافیایی محل زندگی،میزان توانایی بیمار برای انجام امور شخصی و بازه زمانی در خواستی شما برای نگهداری از بیمار بستگی دارد.
اما مهمترین عامل موثر بر هزینه ها، نوع خدمات دریافتی شما از پرستار می باشد زیرا هرچه خدمات درخواستی مورد نیاز بیمارتان تخصصیتر باشد و به امکانات و مهارت بیشتری احتیاج داشته باشد دستمزد دریافتی پرستار نیز افزایش مییابد.
همچنین اگر خواهان رسیدگی به اموراتی همچون خرید، آشپزی و نظافت منزل توسط پرستار هستید، باید هزینه بیشتری نیز پرداخت کنید اما بدانید که با در نظر گرفتن تمامی موارد، استخدام پرستار در منزل با توجه به آرامش و رفاهی که برای خانواده به ارمغان می آورد باز هم نسبت به نگهداری بیمار در مراکز درمانی هزینه کمتری در بر خواهد داشت و از لحاظ اقتصادی برای شما مقرون به صرفه تر می باشد.
در آخر اگر به دنبال هزینه نگهدار و مراقب بیمار در منزل هستید می توانید به صفحه تعرفه های خدمات پرستاری در منزل مراجعه نمایید و یا با کارشناسان مرکز خدمات پرستاری آتیه پرستاران سلامت در بخش مراقبت از بیماران ، ارتباط برقرار کرده و از کلیه قیمت ها با خبر شوید.