تماس
021-66582923
پسوزیاریس چیست؟

پسوزیاریس چیست؟ 9 راه درمان این بیماری

بیماری پسوریازیس نوعی بیماری پوستی است که اغلب با خارش و درد و ورم مفاصل همراه است. این بیماری ریشه ژنتیکی دارد اما مسری نیست و از فردی به فرد دیگر سرایت نمی کند. در صورت شدید بودن این بیماری احتمال بستری شدن در بیمارستان بالا می‌رود ولی اگر خفیف باشد نیاز به بستری شدن ندارد .

نشانه های پسوریازیس چیست؟

از نشانه های این بیماری می توان به بروز لکه های قرمز رنگ که روی آن پوسته پوسته شده و در نواحی مختلف بدن قابل مشاهده است میتوان اشاره کرد.مثلاً در زیر بغل، آرنج ،زانو، پشت گردن، پوست سر و در برخی از نواحی بدن به صورت قرینه دیده می‌شود و اغلب با خارش و درد همراه است .

عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری پسوریازیس کدامند ؟

افزایش کار سیستم ایمنی بدن سبب ملتهب شدن پوست می شود. همانطور که کاهش فعالیت سیستم ایمنی بدن اثرات بدی روی پوست می گذارد، افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن نیز سبب بروز بیماری های پوستی به نام پسوریازیس می‌شود در این بیماری رگهای خونی در داخل پوست افزایش می یابد و سبب ایجاد رنگ قرمز در پوست ،و پوسته پوسته شدن پوست می شود .

البته در بروز این بیماری عوامل دیگری هم دخیل هستند مانند:

1- ارثی بودن این بیماری

ممکن است این بیماری از طریق ژن موجود در والدین به دیگر اعضای خانواده برسد که در این صورت علائم بیماری خود را زودتر نشان می‌دهد.

 2-ابتلا به بیماری‌های عفونی

 از دیگر عوامل بروز این بیماری، ابتلا به بیماریهای عفونی در بدن می باشد.اگر شخصی دچار بیماری‌های عفونی باشد و بدنش ضعیف باشد بیماری پسوریازیس در بدنش نمایان می‌شود و با درمان بیماری‌های عفونی،پسوریازیس هم التیام پیدا می‌کند .

3- وجود استرس واضطراب

اختلالات ذهنی وجسمی در پیشرفت بیماری پسوریازیس تاثیر فراوان دارد. جهت کاهش این بیماری باید عوامل استرس زا را از بیمار دور کرد تا به بهبود آنها کمک کنیم.

4- اختلالات هورمونی

 تغییرات هورمونی در بدن می‌تواند در شدت و ضعف بیماری پسوریازیس تاثیر بگذارد .

  5-استفاده از داروها

با استفاده از برخی داروها که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد می توانید به درمان پسوریازیس اقدام کنید .استفاده از لیتیم، پماد هیدروکسی کلروکین وعدم استفاده از کورتیکو استروئید های خوراکی و کورتیکو استروئیدهای موضعی قوی در بهبود بیماری موثر هستند .

 6-استعمال دخانیات و مصرف الکل

مصرف الکل و کشیدن سیگار در بروز بیماری پسوریازیس بی تاثیر نیستند .

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی راههای بهبودی قارچ پوستی در منزل را حتما مطالعه نمایید ))

درمان پسوریازیس به صورت سنتی:

در زیر به یک سری از راه های درمان این بیماری در منزل اشاره کرده ایم . شما می توانید با انجام یک سری امور پرستاری در منزل از خود، و استفاده از مواد زیر، این بیماری را درمان نمایید. این مواد طبیعی شامل:

1- استفاده از پودر زردچوبه

پودر زردچوبه به دلیل خاصیت ضد التهابی می تواند در درمان پسوریازیس مفید باشد. در این شیوه می توان پودر زردچوبه را با روغن های گیاهی مانند :روغن نارگیل و روغن سیاه دانه مخلوط کرد و به بدن مالید تا سبب کاهش، خارش و درد مفاصل شود. می توان از صابون زردچوبه در حمام هم استفاده کرد.  .

 2- استفاده از سرکه سیب

از خواص سرکه سیب هر چه بگویم باز هم کم است. در بهبود علائم پسوریازیس نیز موثر است .استعمال موضعی و سرکه سیب بر نواحی از بدن که درگیر بیماری شده مفید است. اما می‌توان از سرکه سیب و عسل و آب ولرم یک شربت درست کرد و صبح ها قبل از صبحانه میل کرد.

 3- استفاده از گیاه آلوئورا .

در کل،گیاه  آلوئورا برای پوست بسیار فایده دارد و از خشکی و پیری پوست جلوگیری می کند. لذا جهت کاهش و بهبود بیماری پسوریازیس پیشنهاد ما استفاده از آلوئورا است. هم به صورت خوراکی و هم به صورت ژله ای که بر روی ضایعات پوستی مالیده میشود، که اثرات آن بسیار محسوس است. درست کردن خمیر سیر و ژل آلوئورا و مالیدن آن بر روی پوست بروز نشانه های بیماری پسوریازیس را کاهش می‌دهد.

(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی اهمیت آبرسانی به پوست را حتما مطالعه نمایید ))

 4- استفاده از انواع ویتامین های d:

 با افزایش ویتامین دی بدن می‌توان به بهبود بیماری پسوریازیس کمک کرد می‌توانیم با استفاده از قرص های ویتامین دی و یا آمپول آن تحت نظر پزشک به بهبود بیماری کمک کنیم نکته آفتاب منبع خوبی از ویتامین دی است می‌توان با آفتاب گرفتن به بهبود بیماری کمک کرد .

 5- استفاده از پوست موز

درست کردن یک خمیر از پوست موز و زردچوبه می توان به بهبود خارش پوست  التیام بخشید .

 6- ترکیب جوش شیرین، عسل و آب ولرم

 با ترکیب کردن جوش شیرین به مقدار ده گرم و عسل به مقدار یک قاشق مرباخوری و ۳۰۰ سی سی آب ولرم میتوان یک محلول ضد خارش درست کرد و هنگام خارش پوست می توان پارچه را به محلول آغشته کرده و بر موضع مورد  مالیدتا از خارش آن جلوگیری کنیم..

7- با روغن کرچک

روغن کرچک در درمان و بهبود پسوریازیس نقش موثری را دارد و باعث توقف این بیماری می‌شود. وقتی فرد مبتلا هر روز ورزش کنند و در کنار ورزش مداومت بر خوردن آب کند، این عمل او باعث کاهش بیماریش می شود.

8- با برگ کلم

از برگ کلم ضمادی درست میکنیم.  به این نحو که ابتدا کلم ها را خرد میکنیم و بعد می گذاریم تا خوب بپزد بعد از پخت آن را با روغن بادام ترکیب میکنیم تا به شکل ضماد درآید و بعد آن را در محل هایی که دچار پسوریازیس شده میمالیم. این ضماد را می توانیم به مدت هفت روز در جای خنک نگهداری کنیم.

9- با نمک دریا

مقداری از نمک دریا را در وان حمام می ریزیم و بعد از آن به مدت ۶۰ دقیقه درون آب می نشینیم تا نمک‌دریا به خوبی به همه نقاطی که آلوده شده است برسد. این کار باعث بهبود زخم‌های شکاف خورده نیزمی‌شود.

هشدار ! خدمات ما پرستاری در منزل برای سالمندان ، کودکان و بیماران است و این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است از پزشک یا متخصص مربوطه مشورت بگیرید.

مرکز پرستاری آتیه پرستاران سلامت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهار × چهار =

فهرست