اختلالات خوردن جزء یکی از بیماری ها شناخته شده است که باید حتماً جدی بگیرید افرادی که درگیر آن می شوند به گونه ای هستند که در غذا خوردن خود اختلال یا مشکل دارد به طور مثال این افراد به حدی پرخور هستند و اضافه وزن دارند و یا اصلا غذا نمی خورند و دچار لاغری شدید می شوند که این مورد می تواند پیشرفت کند و روی سلامت جسمی افراد تاثیرات منفی داشته باشد . ما در این مقاله که توسط کارشناسان بخش سلامت موسسه آتیه پرستاران سلامت تهیه و تنظیم شده است می خواهیم راجعب بیماری اختلالات خوردن در روانشناسی برای شما توضیحاتی ارائه دهیم با ما همراه باشید .
انواع اختلالات خوردن در روانشناسی :
- اختلال خوردن که شامل بی اشتهایی ناشی از عصبانیت باشد.
- اختلال خوردن که شامل اشتهای زیاد بر اثر عصبانیت باشد.
- پرخوری
- اختلال دوری کردن از خوردن غذا
اختلال ناشی از بی اشتهایی عصبی :
- افرادی که دچار این اختلال هستند دارای نشانه های زیر می باشند این افراد در خوردن غذا محدودیت قائل می شوند و باعث می شود وزن آن ها نسبت به سن آن ها کمتر شود.
- این افراد از چاقی و اضافه وزن می ترسند در صورتی که وزن کمی دارند.
- این افراد این مشکل را دارند که ساختار بدنی آن ها مشکلاتی دارد .
اختلال ناشی از پر اشتهایی عصبی :
- افراد درگیر به اختلالات خوردن در روانشناسی که در این گروه جای دارند دفعات زیادی غذا می خورند و حجم مصرفی غذای آن ها بسیار زیاد است.
- این افراد برای جلوگیری از چاقی خود دست به اقدامات زیادی از جمله بالا آوردن غذا ، استفاده از ملین ها و فعالیت های سنگین می زنند
- دائم نگران ساختار بدنی خود هستند
- این افراد برای خالی کردن معده خود رفتار های غیر معمول انجام می دهند
پرخوری :
افرادی که جزء این دسته از اختلالات خوردن در روانشناسی قرار می گیرند در هفته یک بار پرخوری می کنند خیلی به سرعت و تند اقدام به خوردن می نمایند و نمی توانند روی غذایی مصرفی خود کنترل لازم را داشته باشند و در مواقعی که تنها هستند به صورت یواشکی غذا می خورند و بعدش احساس گناه می کنند که چرا پرخوری کردند .
( در ادامه توصیه می شود مقاله اختلالات تعادلی چیست همراه روشهای تشخیص و درمان آنرا مطالعه نمایید )
اختلال دوری کردن از غذا خوردن :
افراد درگیر این نوع اختلال خوردن نشانه های زیر را دارا هستند :
- این افراد میلی به غذا ندارد و دلیل آن می تواند ترکیبات رنگی غذا ،عدم مواد غذایی مناسب و یا حتی اختلال در کارکرد روانی اجتماعی شخص باشد
- این نوع اختلال به نبود غذا ارتباطی پیدا نمی کند
- افراد در گیر در این نوع اختلال در ارتباط با شکل ظاهری بدن خود مشکلی ندارند و علت غذا نخوردن آن ها بی اشتهایی و پر اشتهایی نمی تواند باشد .
- این اختلال نمی تواند به خاطر بروز یک بیماری در فرد او را از غذا خوردن دور کند .
( در ادامه توصیه می شود مقاله علت های اختلالات گفتار و زبان را حتما مطالعه نمایید )
چه افرادی درگیر اختلالات خوردن در روان شناسی می شوند ؟
در ادامه اختلالات خوردن در روانشناسی به این نکته باید دقت داشت که این اختلالات در بیشتر مواقع روی خانم ها اتفاق می افتد اما به غیر از آن ها هر کسی از هر نژادی میتواند به آن درگیر شود فرقی نمی کند فرد پیر باشد یا جوان و یا این که چه نوع فرهنگی داشته باشد در هر صورت محیط های اجتماعی ، افسردگی ، مشروبات الکلی ،موقعیت های پر استرس برای افراد و یا حتی داشتن یک سری از ورزش های سخت و مدل بودن می تواند ریسک ابتلا به اختلال خوردن را افزایش بدهد .
چگونگی تشخیص اختلالات خوردن در سایرین :
علاوه بر نظر قطعی پزشکی یک سری از علائم وجود دارد که می توانید از طریق آن به تشخیص اختلال خوردن در سایرین پی ببریم این علائم شامل موارد زیر می باشد :
- اگر فرد از پای غذا خوردن بلند شود و به دستشویی برود و یا به صورت تنهایی و یواشکی غذا بخورد.
- در مورد غذا خوردن خود احساس گناه می کند
- فرد مبتلا دائم راجع به وزن خود با دیگران صحبت می کند
- فرد درگیر بیش از حد حساسیت به خرج می دهد برای این که غذا های متعادل و سالم بخورد
- بعضی از وعده های غذایی را حذف می کند
- فعالیت های ورزشی زیادی انجام می دهد
- فرد مبتلا دائم وزن خود را چک می کند
تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی شخص با اختلال خوردن :
افرادی که دچار اختلال خوردن می شوند به مراتب روی زندگی و فعالیت های روزانه آن ها تاثیر می گذارد و می تواند سلامت روان شخص را درگیر کند این فرد دچار استرس های شدید می شود به خاطر مواد غذایی پر کالری که می خورد احساس خجالت دارد و این باعث می شود رفته رفته فرد را به انزوا بکشاند و از جمع بودن دور نگه دارد که خود عامل افسردگی در این افراد می باشد این افراد به مرور روی سیستم گوارشی خود و همچنین دندان ها و استخوان هایش آسیب وارد می کند به همین دلیل باید خیلی سریع مورد تشخیص داده شود و تحت درمان پزشک قرار بگیرند .