همان طور که می دانید ناف حفره ای روی شکم می باشد که شاید تمیز کردن آن به نظر شما کمی دشوار باشد این قسمت از بدن به گونه ای است که خیلی از افراد پاک کردن و تمیزی آن را از یاد می برند لازم است بدانید تمیز کردن آن دارای اصول خاصی می باشد که می باید با آن آشنا شوید ما در ادامه این مقاله به راه های مراقبت و بهداشت ناف و چگونگی تمیز کردن آن میپردازد .
آشنایی در مورد ناف و عفونت های قارچی در آن :
از آن جا که هنگام به دنیا آمدن جنین به بند ناف مادر متصل است و در آن جا بریده می شود بسیار حائز اهمیت قرار می گیرد زیرا اگر مادر به عفونت درون ناف مبتلا شده باشد از طریق بند ناف می تواند آن را به جنین خود منتقل نماید.
ناف قسمتی است که اکثر افراد در هنگام حمام کردن فراموش می کنند آن را بشویند از این رو به مرور کف های ناشی از شامپو و صابون ،عرق و سلول های مرده پوست در آن جا تجمع پیدا می کند و محل مناسبی برای باکتری به وجود می آید که می تواند عفونتهای قارچی را برای افراد به همراه آورد از این رو هر گاه احساس خارش قرمزی و استشمام بوی بد در این ناحیه داشتید باید بدانید ناف شما به عفونت درگیر شده است و باید حتما به پزشک مراجعه نمایید .
وسایل مورد نیاز جهت بهداشت و تمیزی ناف :
1- یک عدد گوش پاک کن
2- مقداری روغن بچه
3- کمی آب
از راه های بهداشت ناف و تمیزی آن این است که باید در ابتدا سر گوش پاک کن را درون محلی که برای شستوشوی انتخاب می کنید قرار بدهید این محلول می تواند روغن بچه ،محلول پراکسید هیدروژن و یا الکل باشد آن را درون سوراخ ناف قرار بدهید و به آرامی بچرخانید زیاد به آن فشار وارد نکنید بعد از این که درون آن را پاک کردید از یک گوش پاک کن تمیز دیگر برای پاک کردن باقیمانده های آن استفاده نمایید .
راه های مراقبت از ناف :
برای مراقبت از ناف باید بعد از این که از حمام بیرون می آیید درون آن را کاملا خشک نمایید زیرا رطوبت باعث تجمع باکتری در درون ناف می گردد توصیه می شود اگر پیرسینگ در ناف دارید آن را هرزگاهی خارج کنید و ناف خود را با محلول آب و نمک ضد عفونی کنید.
نیازی نیست ناف خود را به صورت روزانه همانند دندان ها بشوید همین که در حمام آن را با آب و صابون بشویید کفایت می کند از دیگر راه های بهداشت و مراقبت در منزل از ناف این است که اگر احساس خشکی در این ناحیه می کنید روی آن را با کرم توسط گوش پاک کن ماساژ بدهید و قبل از رفتن به حمام کمی روغن زیتون به آن بمالید تا آلودگی و کثیفی موجود در آن راحت بیرون بیاید .
نکات ضروری در مورد بهداشت ناف :
_ اگر در ناف خود احساس بوی بد می کنید و کمی قرمزی درون آن مشاهده می کنید توصیه می شود برای شست و شوی آن از موادی که مناسب پوست های حساس می باشد استفاده نمایید یکی از علت های اصلی بوی بد درون ناف این است که بعد از شستشوی به خوبی آن را خشک نکردید
_ برای تمیز کردن درون ناف از وسایل تیز استفاده نکنید
_ اگر در حین شستشو ناف آن را زخمی کردید به گونه ای که خون از آن خارج شده باشد باید از پزشک مشورت بگیرید تا راه های درمان آن را به شما ارائه دهد .
(( در ادامه توصیه می شود مقاله آموزشی افتادگی ناف چیست؟ و چه علائمی دارد را حتما مطالعه نمایید ))
علت تیرگی های اطراف ناف :
۱) تیرگی اطراف ناف می تواند به دلیل عفونت باشد :
اگر یک سری از عفونت ها مانند عفونت های انگلی ، عفونت های پوستی ، لکه های ناشی از تب حصبه و بیماری گال در وجود شخص باشد احتمال دارد اطراف ناف او دچار تیرگی شود
۲) تیرگی به دلیل بروز سرطان :
از دیگر علت های به وجود آمدن تیرگی در اطراف ناف به وجود آمدن عارضه سرطان پوست می باشد که پوست را با تغییر رنگ در این ناحیه مواجه می کند یک بیماری به نام التهاب پانکراس وجود دارد که طی آن خونریزی برای شخص وجود می آورد و می تواند خطرآفرین باشد همچنین بارداری که با خونریزی خلف صفاق همراه باشد نیز می تواند تیرگی در ناحیه اطراف آن را به وجود بیاورد .
چرب کردن ناف با روغن زیتون در کدام نواحی بدن تاثیر مثبت ایفا می کند :
۱) تاثیر چرب کردن ناف با روغن زیتون روی دید و بینایی :
چرب کردن ناف با روغن زیتون روی دید و بینایی شخص بسیار تاثیر گذار واقع می شود زیرا این روغن دارای ویتامین a می باشد که برای رفع بیماری های چشمی ، عفونت و التهاب آن کارساز است
۲) تاثیر چرب کردن ناف با روغن زیتون روی سیستم جنسی :
از آن جا که روغن زیتون طبع گرمی دارد می تواند نیروی جنسی را تقویت کند همچنین ماساژ روغن زیتون روی ناف می تواند درد های قاعدگی را کاهش بدهد زیرا ناف با رحم و تخمدان در ارتباط است .
۳) تسکین دردهای عضلانی و مفاصل :
چرب کردن ناف با روغن زیتون این خاصیت را دارد درد های عضلانی را بهبود بخشد با چکاندن چند قطره از آن روی ناف جریان گردش خون افزایش پیدا می کند و ماهیچه ها حالت ارتجاعی پیدا می کند و باعث کاهش درد در این ناحیه خواهد شد .