تماس
021-66582923

حساسیت فصلی یک نوع عارضه است که در بسیاری از افراد با شروع فصل بهار در آن ها به وجود می آید و علائمی مانند سرفه، آبریزش بینی، قرمزی چشم ، احساس خارش در گلو و غیره دارد که ما در این این قسمت از مقاله آتیه پرستاران قصد داریم در ارتباط با این حساسیت های فصلی که چرا به وجود می آید و راه های درمان و بهبود آن اطلاعاتی را به شما عزیزان ارائه بدهیم .

چرا حساسیت فصلی رخ می‌ دهد ؟

آلرژی و حساسیت فصلی (seasonal allergy) در موقعی حاصل می شود که سیستم ایمنی بدن در برابر آلرژن ها از خود واکنش نشان می دهد. با این که آلرژن ها خطر ایجاد نمی‌ کنند اما باز سیستم ایمنی بدن از خود دفاع می‌ کند. زمانی که مواد حساسیت زا وجود داشته باشد سیستم ایمنی بدن در برابر آن ها مقابله می‌ کند و بدن واکنش هایی مانند سرفه ، گرفتگی بینی ، خارش و غیره….. از خود نشان می‌ دهد.

شایع ترین علائم و نشانه های حساسیت فصلی عبارتند از :

  • خس خس کردن سینه
  • آبریزش بینی و چشم
  • عطسه زدن
  • خارش در گلو
  • التهاب در قسمت پشت چشم ها
  • سر درد های خفیف

راه های درمانی حساسیت فصلی :

استفاده از آنتی هیستامین ها :

یکی از موثر‌ ترین درمان هایی که در بروز حساسیت فصلی بسیار مهم واقع می‌ شود مصرف آنتی هیستامین هایی مانند سیتریزین ، لوراتادین و آنتی هیستامین دکونژستانت می باشد که به راحتی می توانید آن ها را تهیه کنید و از شر آلرژی های خود رهایی پیدا کنید.

دور ماندن از آلرژن ها :

یکی دیگر از راه های درمانی برای حساسیت ها این است که از مواد حساسیت زا دور بمانید به طور مثال در تابستان‌ ها از دستگاه تهویه هوا استفاده نمایید زیرا در صورت استفاده از کولر ممکن است گرده‌ های گیاهان از بیرون به داخل منزل راه یابند و برای شما حساسیت ایجاد نمایند. سعی کنید زمانی که باد های شدید بلند می‌ شود فعالیت‌ های ورزشی نداشته باشید و دخانیات مصرف نکنید.

آیا تغذیه در حساسیت فصلی تاثیر گذار است ؟

بله بسیاری از مواد غذایی که در رژیم غذایی خود به مصرف می‌ رسانید می تواند نشانه های آلرژی شما را حاد تر کند به همین دلیل این مواد حساسیت زا را در مواد غذایی خود شناسایی کنید و از خوردن آن ها اجتناب نمایید.

برای بهبود حساسیت فصلی چه کنیم ؟

مواد غذایی موثر در حساسیت فصلی :

یکی از راه های پرستاری در خانه از خود در برابر این حساسیت این است که شما می‌ توانید برای بهبود حساسیت فصلی خود مواد غذایی را که در قسمت پایین تر ذکر می شود را به مصرف برسانید :

۱) مصرف امگا ۳ در مواد غذایی :

امگا ۳ خاصیت ضد التهابی دارد و مصرف آن می‌‌ تواند در بهبود حساسیت های فصلی موثر واقع شود سعی کنید مواد غذایی که دارای امگا ۳ هستند از قبیل ماهی ، تخم مرغ ،گردو ، تخم کتان و غیره را به مصرف برسانید .

2) مصرف مواد پروبیوتیک دار مانند ماست :

سعی کنید برای بهبود حساسیت فصلی خود از ماست و خوراکی هایی که دارای پروبیوتیک هستند مصرف کنید این محصولات به دلیل باکتری های موجود در آن برای حفاظت از روده موثر هستند و خاصیت ضد التهابی دارند از این رو در درمان حساسیت فصلی مفید واقع می‌ شود.

۳) کم مصرف کردن میوه های حساسیت زا :

یک سری از میوه ها می تواند نشانه های حساسیت در بدن اشخاص را حاد تر کند شامل هلو ، هویج ، گوجه‌ فرنگی ، خربزه و طالبی می باشد که باید از خوردن آن ها اجتناب نمایید.

۴) مصرف عسل در بهبود حساسیت فصلی :

خاصیت درمانی عسل بسیار فراوان است و می‌ تواند مقاومت بدن را بالا ببرد درست است که این مواد غذایی از گل و گرده های آن تهیه می شود اما گرده های حاصل از آن با گرده‌ های گل های دیگر متفاوت است و می‌ تواند برای بهبود حساسیت فصلی مفید واقع شود.

اقدامات لازم جهت پیشگیری و یا بهبود حساسیت فصلی به شرح زیر می باشد :

سعی کنید در یک زمان مناسب به بیرون از منزل بروید :

بهترین زمان برای بیرون رفتن افرادی که دچار حساسیت هستند موقعی است که گرده های موجود در هوا به سمت پایین تر می آید یعنی موقع عصر. زیرا در صبح ها این گرده ها بیشتر در هوا پخش می شود بنابراین در یک زمان مناسب که با آلودگی هوا همراه نباشند از منزل خارج شوید تا بتوانید حساسیت فصلی خود را بهبود ببخشید .

رعایت نکردن بهداشت :

اگر دچار حساسیت‌ های فصلی هستید سعی کنید برای پیشگیری از علائم آن از لنزهای زیبایی استفاده نکنید زیرا با وارد شدن گرده‌ های حساسیت‌زا روی شما علائم حاد تری برای شما به وجود می آورد، زمانی که به خانه بر می‌ گردید لباس‌ های خود را تعویض کنید و بشویید و قبل از رفتن به رختخواب حتما دوش بگیرید .

رطوبت محیطی که در آن قرار دارد را به حداقل برسانید :

زمانی که محیط زندگی شما دارای رطوبت باشد این رطوبت می تواند قارچ و کپک هایی را به وجود بیاورند که این موارد خود عامل بروز حساسیت می‌ شود و آلرژی را برای اشخاص به همراه می آورد سعی کنید برای بهبود حساسیت فصلی خود رطوبت محیط خود را کاهش دهید.

استخر رفتن را به حداقل برسانید :

کلر موجود در آب استخر مخصوصاً استخر های سر پوشیده می تواند از علائم حساسیت شما را بد تر کند از این رو سعی کنید در فصول گرم سال کمتر به استخر بروید.

توجه به الیاف درون بالش :

بسیاری از مواد تشکیل دهنده در بالش و تشک می‌ تواند برای خیلی از افراد ایجاد حساسیت کند پر شدن بالش ها با پر حساسیت زا هستند بهتر است افراد حساس از الیاف مصنوعی استفاده نمایند تا در روند بهبود حساسیت آن ها موثر واقع شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 + پانزده =

فهرست