مراقبت از کودک امری بسیار مهم می باشد که باید مراقب کودک یا والدین برای ایمن کردن محیط اطراف کودک یا نوزاد تمهیدات لازم را فراهم کنند. اگر به تازگی صاحب یک فرزند شده اید توصیه می شود برای مراقبت از کودک خود حتما منزل را برای او ایمن کنید تا خدایی نکرده برای این دسته گل اتفاق دلخراشی پیش نیاید.
اگر از یک پرستار منزل برای مراقبت از کودک خود بهره می برید حتما نکات ایمنی را به پرستار گوشزد کنید البته پیشنهاد می شود که خانواده ها منتظر ایمن کردن منزل توسط پرستار نباشند و خودشان قبل از استخدام پرستار کودک حتما فضای داخل خانه و اطراف کودک را به صورت دقیق ایمن سازی کنند.
عمده ترین صدماتی که به کودکان وارد می شود از چه راهی می باشد:
طبق آمارهایی که توسط کارشناسان موسسه آتیه پرستاران سلامت تهیه شده نشان می دهد که صدماتی که به کودکان پسر وارد می شود دو برابر بیشتر از کودکان دختر می باشد. این نشان از شیطنت بودن پسرها می باشد. تقریبا بیشترین و عمده ترین صدماتی که به کودکان وارد می شود زمین خودردن و سقوط از ارتفاع کمتر از یک متر می باشد. پس حتما پرستار حرفه ای کودک در منزل و والدین این نکته ی مهم را در نظر داشته باشند .
مراقبت از کودک در افتادن
کودکان وقتی شروع به حرکت می کنند در مرحله ی اول چهار دست و پا حرکت میکنند و هرچیزی را که می بینند کنجکاو می شوند و با دهان آنها را امتحان می کنند . پس مراقب کودک و والدین باید مواظب باشند که کلیه ی اشیا را از سر راه کودک بردارند .
بعد از این مرحله کودک شروع به راه رفتن می کند اما چون تعادل ندارد احتمال افتادن کودک به طور مکرر زیاد می باشد. بنا بر راهنمایی های کارشناسان آتیه پرستاران سلامت مراقب و والدین باید به این نکته دقت داشته باشند که باید سر راه کودک را هموار کنند که هنگام راه رفتن پای کودک به جایی گیر نکند.
نکات مهم در نگهداری از کودک برای جلوگیری از افتادن
- اشیایی که سر راه کودک هستند برداشته شود .
- لبه های فرش را تا جایی که می توانید مسطح و صاف کنید
- سر راه پله ها از موکت یا فرش استفاده کنید که لیز نباشد
- از ترمزگیر برای زیر فرش ها استفاده کنید.
- حتما حتما از لبه گیر یا محافظ گوشه های میز برای لبه های تیز میز ها ، زیر تلوزیون ها ، کمد ها و … استفاده کنید که خدایی نکرده کودک اگر افتاد گوشه ی تیز میز به سر کودک آسیب نرساند.
ایمن کردن در و پنجره ها برای کودکان
- حتما پنجره ها را حفاظ دار کنید.
- مواظب باشید که ارتفاع حفاظ ها مناسب باشند.
- روی شیشه ها برچسب بزنید که کودک متوجه وجود شیشه شود
- وسایلی که کودک بتواند از روی آن بالا برود و پنجره را باز کند را حتما از او دور کنید.
ایمن کردن کودکان از برق
کودکان چون به تازگی دیده به جهان گشوده اند بسیار کنجکاو هستند. در نتیجه مراقب کودک و والدین حتما باید نسبت به وسایل برقی در منزل حساس باشند که مشکل ناگواری برای کودکان حتی اعضای دیگر خانواده رخ ندهد. پس توصیه میشود نکات زیر را حتما رعایت نمایید:
- برای اینکه کودکان انگشت توی پریز برق نگذارند حتما درپوش برای آنها قرار دهید
- وسایل برقی را دور از دسترس کودک قرار دهید.
- حتما سیم شارژ گوشی را از دسترس کودکان و نوزادان دور کنید چون در نوک شارژ جریان برق ضعیفی از آن عبور می کند ولی برای کودک و نوزاد این جریان برق بسیار بالا می باشد و خطرناک . ( گذاشتن نوک شارژر گوشی در دهان کودک بسیار خطرناک است و در مواقعی باعث مرگ کودک می شود )
مراقبت از کودک در برابر وسایلی که لولا دارند
وسایلی مانند درب ، میز اتو ، پنجره ها ، میزهای تاشو و … که لولایی هستند و ممکن است کودک انگشتش لای آنها گیر کند را حتما مواظب باشید . استفاده از محافظ لولا می توانید بسیار مفید باشد.
مراقبت از کودک در برابر وسایل نوک تیز و مواد سمی
همیشه وسایل نوک تیز مانند چاقو ، قیچی ، مداد و … را از دسترس کودکان دور کنید. همچنین مواد شیمیایی مانند سوسک کش ها ، مایع های ظرف شویی و دستشویی را در محل امن دور از دسترس کودکان قرار دهید.
جلوگیری از سوختگی در کودکان
افرادی که وظیفه پرستاری از کودک را برعهده دارند باید در نظر داشته باشند که کودکان پوستی لطیف تر از بزرگسالان دارند و با کوچیکترین حرارت پوستشان آسیب می بیند.
- کودکان نباید در برابر نور شدید آفتاب قرار بگیرند.
- زمانی که کودکان خود را به حمام می برید دمای آب را کنترل کنید
- هنگام اتو کشیدن لباس یا مو و یا بعد از اتمام آن، حتما آنها را دور از دسترس کودکان قراردهید چون ممکن است کودک به آن دست بزند و موجب سوختگی او شود.
- شومینه و بخاری بسیار برای کودک خطرناک است .( مزاقب کودک می تواند اطراف آنها را با محافظ ایمن کند)
- وجود آب جوش روی گاز و یا سماور یکی از خطرناک ترین وسیله هایی می باشد که کودک شما را تهدید می کند.
- هنگام غذا درست کردن به شدت مواظب کودک خود باشید.
(( در ادامه پیشنهاد می شود مقاله آموزشی علائم کودک پرخاشگر و راه های درمان آن را حتما مطالعه نمایید ))
ایمن کردن کودکان از خفگی در آب
مراقب کودک در منزل یا والدین کودکان و نوزادان این را در نظر داشته باشند که حتی ارتفاع 5 سانتی متر آب در حمام برای کودک بسیار خطرناک است و می تواند او را خفه کند. هنگامی که کودک خود را به حمام می برید در تمام لحظات در کنار او باشید و به هیچ وجه به بهانه ی جواب دادن تلفن یا سر زدن به غذا و … کودک خود را تنها نگذارید. اگر در خانه جکوزی ، استخر ، حوض یا گودال در حیاط دارید حتما موارد ایمنی را رعایت کنید و اطراف آنها را با تور یا فنس ببندید.
زمانی که کودک یا نوزاد خود را در حمام می شویید مواظب باشید آب در دهان او نرود در این مواقع بهتر است از کلاه حمام بچه استفاده کنید یا دست خود را جلوی صورت کودک بگذارید تا آب به دهان او نرود.
موارد دیگر برای ایمن سازی و سلامت کودک
- حتما سعی کنید با حفاظ هایی که امروزه در بازار به راحتی پیدا می شود کودک خود را از مکان ها و اشیا خطر ناک دور کنید.
- در کنار کودک سیگار نکشید
- همیشه کودک خود را در رختخواب خودش بخوابانید و به هیچ وجه از مبل و راحتی برای استراحت و خواب کودک استفاده نکنید .
- به هیچ وجه کودک خود را رو به شکم نخوابانید چون راه تنفس او بسته می شود.
- کودکان خود را از حیوانات خانگی دور کنید.
- ناخون های کودک را مرتب کوتاه کنید تا به صورت خود صدمه وارد نکند
- تا جایی که امکان دارد کودک خود را به مکان های نگهداری مانند مهد کودک ها نفرستید چون شیوع بیماری در این مکان ها بسیار زیاد می باشد.
نتیجه : موسسه آتیه پرستاران سلامت با بیش از چند دهه سابقه در پرستاری در منزل ( پرستار کودک ، پرستار سالمند ، پرستار بیمار ) آماده ی ارائه کلیه ی خدمات پرستاری از کودک و نوزاد شما به صورت شبانه روزی، روزانه و مقطعی می باشد . خانواده ها می توانند برای مراقبت از گلهای زندگی خود با کارشناسان ما تماس حاصل نموده و پرستار کودک مورد نظر خود را انتخاب کنند.