تماس
021-66582923

فتق هنگامی رخ می‌ دهد که در عضله‌ ای از بدن به علت های مختلف و گوناگون فشار و نیرویی زیاد ایجاد شود و این فشار و نیرو نسبتاً زیاد باعث شود که قسمتی از عضله به‌ طرف خارج پیش رود و بر آمدگی را بر روی پوست عضله ایجاد کند. اختلال فتق بیشتر در قسمت شکم و دور و اطراف قفسه ی سینه و نیز سر تا سر عضله ی ران به وجود می‌ آید که درصد به‌ وجود آمدن اختلال فتق در دور و اطراف شکم و قفسه‌ی سینه بسیار بیشتر از عضله ران می‌ باشد .

به‌ طور کلی فتق در ناحیه‌ های دور و اطراف شکم و قفسه‌ ی سینه و نیز ران‌ ها خطر آفرین و خطرناک نیستند ، اما نکته ی نگران‌ کننده آن این است که رفته‌ رفته و با گذشت زمان بهبود نمی‌ یابد و حتما باید در جهت پیشگیری از پیشرفت کردن و حاد تر شدن برای درمان و معالجه ی آن اقدام کرد .

علائم اختلال فتق در افراد چیست ؟

۱. مشاهده ی تورم بر روی سطح پوست :

این تورم به گونه‌ ای است که مثل یک توپ کوچک بر روی عضله‌ ای که دچار اختلال فتق شده‌ است بروز می‌ کند ، تورم در بیماری فتق ممکن است در شرایطی محو شود و پس‌ از مدتی دوباره ظاهر شود ، به صورتی که ممکن است در زمانی که فرد در حالت خوابیده‌ می باشد ، این توده یا تورم مشاهده نشود و یا این‌ که در وضعیتی بسیار نمایان باشد مثل زمانی‌ که فرد خم می‌ شود و یا در حالت سرفه کردن و قدم زدن است ، با لمس کردن این توده یا تورم فرد درد شدیدی را حس می‌ کند .

۲. بالا رفتن دمای بدن:

ایجاد شدن فتق و مشاهده توده باعث می‌ شود که در ناحیه‌ ای که تورم ایجاد شده‌ است عفونت بروز کند و این عفونت سبب بالا رفتن دمای بدن در افراد می‌ شود .

۳. داشتن حالت تهوع:

به وجود آمدن توده در اختلال فتق به‌ خصوص فتق در ناحیه ی دور و اطراف شکم و قفسه‌ ی سینه باعث می شود که کارکرد و عملکرد دستگاه گوارش دچار اختلال شود در این شرایط به فرد حالت تهوع دست می‌ دهد.

این سه مورد از رایج‌ ترین و بارز ترین نشانه‌ های مبتلا شدن به اختلال فتق می‌ باشد ولی باید از این‌ موضوع اطلاع داشت که اختلال فتق دارای نشانه‌ های بخصوصی نیست ، پس باید در صورت داشتن یک نشانه و یا همه ی نشانه‌ ها بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرد و در صورت ابتلا به بیماری فتق اقدامات لازم در جهت جلوگیری از پیشرفت کردن و حاد تر شدن این اختلال انجام شود و در آخر نیز اختلال فتق درمان شود.

عواملی که در بوجود آمدن اختلال فتق تاثیر زیادی دارند عبارت‌ اند از ؛ تحلیل رفتن و از دست رفتن توان اندام‌ ها سبب می‌شود که با وارد شدن کوچک‌ ترین فشار یا نیرو این اندام‌ ها دچار اختلال فتق شوند :

( در ادامه توصیه می شود مقاله فتق ناف نوازد چیست؟ را مطالعه نمایید )

عوامل بوجود آمدن فتق

عوامل بوجود آمدن اختلال فتق :

۱. اختلالاتی که نوزاد با آن متولد می‌ شود :

برخی از اختلالات وجود دارند که به‌ صورت مادرزادی می‌ باشند و سبب می‌ شوند که اندام‌ ها و عضلات از همان زمان تولد دچار ضعف شوند و در بزرگسالی اندام‌ ها دچار اختلال فتق می‌ گردند .

۲. بالا رفتن سن :

با زیاد شدن سن ، به‌ طور طبیعی از قدرت و توان و استقامت اندام‌ ها و عضلات بدن کاسته می‌ شود و همین امر این اندام‌ ها و عضله‌ ها را در معرض ابتلا به اختلال فتق قرار می‌ دهد .

۳. وارد شدن صدمه به عضله ها و اندام‌ های بدن :

گاهی اوقات به علت‌ های متعدد و گوناگون مثل ، افتادن از ارتفاع ، تصادف کردن با ماشین یا موتور سیکلت ، فرو رفتن شی نوک‌ تیز مثل چاقو به بدن ممکن است عضله‌ ها و اندام‌ های بدن دچار ضعف شده و از قدرت ، توان و استقامت آن‌ ها کم شود که در این صورت این عضله‌ ها به‌شدت در معرض ابتلا به اختلال فتق قرار می‌ گیرند .

( در ادامه توصیه می شود مقاله ورم بیضه در سالمندان را مطالعه نمایید )

۴. اختلالات شدید مرتبط با ریه‌ ها :

با درگیر شدن ریه‌ ها بر اثر عوامل متعدد و مختلف مثل ، ابتلا به این بیماری سل که باعث ضعیف کردن بافت ریه می‌ شود ، در این شرایط بافت ریه با کوچک‌ ترین فشار دچار اختلال فتق می‌ شود ، یکی از نشانه‌ های بیماری سل سرفه‌ های شدید می‌ باشد ، این سرفه‌ های شدید سبب وارد شدن فشار زیادی به بافت ریه شده و منجر به ایجاد اختلال فتق در افراد می‌ شود .

۵. برداشتن اجسام با وزن زیاد:

برداشتن اجسام با وزن سنگین باعث وارد آوردن فشار و نیرویی به‌ صورت ناگهانی به برخی از اندام‌ ها و بخصوص اندام‌ و عضله‌ های دور و اطراف شکم می‌ شود و این فشار ناگهانی باعث ایجاد اختلال فتق در افراد می‌ شود .

۶. داشتن اختلالات گوارشی مثل یبوست :

این اختلال سبب می‌ شود که فرد در هر بار عمل تخلیه فشار و نیروی مضاعفی را به روده‌ های خود وارد کند ، که این فشار سبب بروز اختلال فتق می‌ شود .

۷. بالا بودن وزن در افراد :

بالا بودن وزن و وجود چربی های اضافه در بدن باعث می شود که به اندام ها و عضله های بدن فشار مضاعفی وارد شود و باعث بروز فتق می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

3 − 3 =

فهرست